Menu

Talviset seikkailut kutsuvat Rovaniemelle!

Tervetuloa viettämään seikkailuntäyteistä alkutalvea Rovaniemelle ja sen lähiympäristöön. Tässäpä muutama vinkki, mitä tehdä ja kokea Rovaniemellä:

KOKO PERHEEN SEIKKAILUIHIN

Ounasvaara
Ounasvaaran reiteille pääset hotellilta kätevästi ihan kävellen, ja samalla ylität Kemijoen komeaa Jätkänkynttilä-siltaa pitkin. Hotelliasukkaana saat meiltä lainaan kävelysauvat ja vaikka termospullon päiväretkiä varten. Retkieväät on näppärä ostaa mukaan hotellin aulan Survival Shopista. Ounasvaaralla on kävelyreittien lisäksi myös hyvät pyöräilyreitit, mikäli vauhdikkaampi meno kiinnostaa. Kurkkaa lisätietoa Oukun reiteistä täältä.
 
Päivän seikkailujen päätyttyä kannattaa katse nostaa reippaasti taivasta kohti. Revontulien aika alkaa elokuun lopulla, mutta koko alkutalvi on otollista aikaa taivaantulien katseluun.  
 
Joulupukin pajakylä
Tarjoaa joulutunnelmaa läpi vuoden. Pajakylässä näet poroja, huskeja ja muitakin eläimiä. Pajakylässä kannattaa ehdottomasti ylittää Napapiirin raja omalla vapaalla tyylillä. Joulupukin Kammarissa voit tavata itse joulupukin.
 
Ranuan eläinpuisto
Ranua Zoo tarjoaa mahdollisuuden arktisen alueen eläinten tarkkailemiseen ympäri vuoden niille mahdollisimman luonnonmukaisessa ympäristössä. Eläinpuistossa on noin 50 villieläinlajia ja 200 eläinyksilöä. Ranua Zoo on avoinna vuoden jokaisena päivänä: 1.9.2021 -31.5.2022 joka päivä klo 10.00 - 16.00. Ranuan Zoon liput voit varata kätevästi sivuiltamme samalla kun teet majoitusvarauksen. Lue lisää täältä.
 
Tiedekeskus Pilke
Tiedekeskus Pilke kertoo suomalaisista metsistä ja meidän suomalaisten metsäsuhteesta. Täällä pääset tutustumaan pohjoisen metsiin kaikilla aisteilla ja itse tehden. Pilke innostaa, naurattaa ja herättää ajatuksia. Lue lisää täältä.
 
KULTTUURIN NÄLKÄÄN
 
Kulttuuritalo Korundi
Kulttuuritalo Korundi on ihmisten ja taiteiden tila Rovaniemellä. Se on Rovaniemen taidemuseon ja Lapin kamariorkesterin koti, jossa maailma aukeaa pohjoisesta perspektiivistä. Korundissa kohtaavat taiteen tekijät ja kokijat, arki ja juhla, historia ja nykyinen. Vaihtuvat näyttelyt ja uniikit konsertit antavat aina uutta koettavaa, ja itse rakennuskin on merkittävä - toisesta maailmansodasta selvinnyt postiautovarikko. Lisätietoja löydät täältä.
 
Rovaniemen Teatteri
Rovaniemen teatteri haluaa pitää arjen loitolla ja kertoa tarinoita - tuottaa tunteita, ja ajatuksia ja kokemuksia. Rovaniemen teatterin ohjelmisto on monipuolinen ja kansallisellakin tasolla kiinnostava - painottuen pohjoisen tarinoihin. Kysy voimassa olevista majoituspaketeista hotellistamme: puh 020 1234 695 (puhelun hinta 020-alkuiseen numeroon 8,35snt/puh + 16,69 snt/min) tai reception.vaakunarovaniemi@sok.fi. Teatterin kotisivut löydät täältä.
 

RAITTIIN ILMAN RAKASTAJILLE

Napapiirin retkeilyalue
Napapiirin retkeilyalueella voi valita mieleisensä monen pituisesta hyvin merkitystä reitistä. Esteetön polku vie turvallisesti komealle koskireitille ja lähilaavulle makkaranpaistoon lastenvaunujenkin kanssa. Pidemmälle mielivä voi suunnata avarien aapasoiden reitille tai metsän siimekseen Sortovaaraan. Napapiirin retkeilyalueeseen tutustumisen voit aloittaa Vaattunkikönkäältä tai Vikakönkäältä.
 
Koivusaaren luontopolku
Koivusaaren luontopolku on yksi Rovaniemen suosituimmista luontopoluista ja erinomainen päiväretkikohde. Pitkospuilla varustettua luontopolkua ympäröi Ounasjoen suisto ja kuvankaunis luontopolku sijaitsee vain 2,3 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Luontopolulle pääsee helpoiten Ounaspaviljongin pysäköintialueelta. Helppokulkuisen Koivusaaren luontopolun opasteet kertovat saaren historiasta, kasvistosta sekä eläimistöstä. Luontopolun kaupungin puoleisessa päässä on kesäisin kelluva lintutorni ja Koivusaari sopiikin erityisesti lintubongareille. Suistosaarissa on tavattu 135 lintulajia, joista 90-100 lajia on pesinyt alueella tai tavattu pesimäaikana. Suistosaarilla on tavattu mm. kyhmyjoutsen, merikotka, ruskosuohaukka, isolokki ja tunturikiuru. Kiikarit kannattaa siis ottaa retkelle mukaan. Luontopolun varrella on myös levähdyspenkkejä retkeilijöille. Läheisen Ounaspaviljongin uimarannan vieressä on hirsirakenteinen laavu. Laavulla on tulipaikka ja lähistöllä puuliiteri. Alueelta löytyy WC, veneenlaskupaikka ja venesatama. Koivusaaren luontopolku on kevät, kesä- ja syysretkeilyyn soveltuva luontokohde. Ounasjoen suistosaaret koostuvat matalista hiekkasaarista ja särkistä, jotka jäävät keväisin tulvavesien alle. Tulvasaaret muodostavat merkittävän perinnemaisemakokonaisuuden ja ovat arvokkaita kasvisto- ja eläinalueita. Saaria on hyödynnetty niittyinä aina 1960-luvun alkuun saakka. Kevättulvat vaikuttavatkin Koivusaaren aukioloon, sillä saarelle pääsee keväisin vasta Ounasjoen tulvien hellitettyä.
 
Hiidenkirnut
Oletkos nähnyt ennen Hiidenkirnua?
Hiidenkirnut syntyivät n. 10 000 vuotta sitten sulavan mannerjään reunavyöhykkeessä, voimakkaiden sulamisvesi virtojen kuluttuvan työn tuloksena. Jäätikön pohjalla olleissa sulamisvesitunneleissa voimakkaasti virtaava vesi kuljetti mukanaan lohkareita ja kiviä. Rovaniemen kaupungin eteläpuolella Rautiosaaren kylässä olevan Sukulanrakan kallion rinteellä on tavattu 14 hiidenkirnua, joista kolme on huomattavan syviä ja kuuluvat Suomen suurimpiin hiidenkirnuihin. Niistä suurin sijaitsee kallion juurella. Se on osittain rikkonainen, läpimitaltaan 8m ja syvyydeltään 15m. Kaksi muuta ovat kallion päällä ja niiden syvyydet ovat 9m ja 10m.

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.