Talviloma Iisalmessa

Talviloma lähestyy - mitä myö tehhään?

Iisalmesta löytyy monenlaista mukavaa talvilomatekemistä koko perheelle sisällä tai ulkona. Tässä muutamia lomavinkkejä:

1. Hanhenlento sijaitsee Iisalmessa Niemisellä, noin 15 km Iisalmen keskustasta. Hanhenlento tarjoaa muun muassa mökki- ja elämysmajoitusta, ohjelmapalveluita ja retkeilypaikkoja. Lisäksi tilalla toimii kotieläinpiha, joka toimii syys- ja talvikaudella varauksella.

2. Iisalmi Escape sijaitsee Iisalmen keskustassa, aivan hotellin naapurissa. Täällä on pelattavissa kolme pakohuonetta (yhtä aikaa pelaamaan pääsee jopa 20 hlöä!) sekä ulkopakopeli Ritarin Tarina 

3Iloluontonen sijaitsee Pielavedellä, noin 40 minuutin matkan päässä Iisalmesta ja tarjoaa lomalaisille mm. maastoratsastusta suomenhevosilla ja turvehoitoja. Miten olisi talviloman yhtenä ohjelmanumerona tunnelmallinen rekiajelu talven ihmemaassa?

4. Taidemuseo Eemil on mainio talvilomakohde vaihtuvine näyttelyineen Lapinlahdella, Iisalmesta 25 km Kuopion suuntaan.

5. Karhun kellari on sisäaktiviteetteihin erikoistunut elämystila keskustassa, lähellä hotelliamme. Täällä voi pelata isollakin porukalla Megazone-laserammuntaa tai vaikkapa ralli – ja golfsimulaattoreilla! Jännittävää!

6. HR Sports vuokraa urheilu- ja ulkoiluvälineitä. Valikoimassa talvikaudella mm. retkeilyvarusteita, lumiliukusuksia ja pilkkivälineitä. Ilmainen toimitus Iisalmen alueella.

7. Paloisvuori on monipuolinen ulkoilualue Iisalmen keskustan eteläpuolella. Paloisvuoren huipulta onkin upeat näkymät Paloisjärven yli kaupungin keskustaan. Alueella on kattava murtomaahiihtoverkosto ja perheen pienimmillekin soveltuva laskettelurinne. Alueella on myös pieni rinnekahvila ja välinevuokraamo.

8. Keila – ja Liikuntakeskus Liike on monipuolinen kuntokeskus, jonka palveluvalikoimasta löytyy mm. 8-ratainen keilahalli, kuntosali, tennis - ja sulkapallokenttiä, biljardi, darts sekä urheilu, - ammunta – ja golfsimulaattori.

9. Elokuvateatteri Kuvalipas sijaitsee hotellin aivan läheisyydessä keskustassa.

10. Olvin panimomuseo esittelee monipuolisesti oluen valmistusta vaihe vaiheelta. Esillä on yli sadan vuoden takainen olutesineistö, 50-luvun laboratorio- ja konttoritilat sekä mainosverstas, jossa vielä 90-luvulla ideoitiin ja toteutettiin käsityönä mainoksia kauppoihin, autoihin ja lehtiin. Ainutlaatuinen panimomuseo sijaitsee Iisalmen keskustan tuntumassa Olvi-oluthallilla, aivan Olvin panimon kupeessa.

11. Iisalmen Kulttuurikeskuksen tiloissa toimii mm. kirjasto ja vaihtuvien näyttelyiden tilat Venny ja Aula sekä kahvila. "Kulttikselta" löytyy myös ihastuttava Luontomuseo, jossa luonnon monimuotoisuutta voi hämmästellä ja kummastella niin isommat kuin pienemmätkin kulkijat.

Lisää vinkkejä ja käyntikohteita löytyy alueemme matkailusivuilta iisalmijatienoot.fi!