12.02.2019

Talviloma Helsingissä – Lasten suosikit

Varaa talvilomamatka Helsinkiin! Kivaa puuhaa riittää kaikenikäisille, kesät talvet. Ja Helsingin Sokos Hotellit tarjoavat elämyksiä nekin. 
 

1. Vesipetojen talviuinti keskellä kaupunkia

 
Löytyykö teidän perheestänne reippaita vesipetoja? Helsingin Katajanokalla, Kauppatorin edustalla sijaitsevassa merikylpylä Allas Sea Poolissa uidaan talvellakin. Kokemus on aika huikea, kun pulahtaa talvi-ilmassa +27c lämminvesialtaaseen. 
 
Yhdistä uinti ja luistelu. Jääpuiston ja Altaan yhteisellä talvipäivälipulla pääset kokemaan molemmat.  
 
Allas Sea Pool, Katajanokanlaituri 2 A, Helsinki
Jääpuisto, Rautatientori, Helsinki
Jääpuiston ja Allas Sea Poolin yhteislippu 17 € aikuisille ja 8 € lapsille (alle 18 v.)
Allas Sea pool kertalippu 14 € aikuisille ja 7€ lapsille
Huom. talvella pienimpien allas on suljettu.
 

2. Uusi keskustakirjasto Oodi on koko perheen suosikki 

 
Keskustakirjasto Oodi Kansalaistorilla on paljon muutakin kuin kirjasto. Kuka on perheen lukutoukka? Entä askartelija? Tai lautapelimestari? Kolmannen kerroksen lasten maailmassa voi sukeltaa kirjojen maailmaan ja ihmetellä lasten satuhuonetta. Kirjaston toisessa kerroksessa askartelu on enemmän kuin sallittua. 
 
Keskustakirjasto Oodi, Töölönlahdenkatu 4, Helsinki
 

3. Pulkkamäkeen ja kaakaolle merellisiin Helsinki-maisemiin

 
Helsingin Kaivopuistossa sijaitsee yksi kaupungin tunnetuimmista puistoista ja puistossa iso pulkkamäki. Miten hauskaa onkaan viilettää mäkeä alas pulkalla tai kelkalla! Samalla voi ihailla merellisiä maisemia. Pulkkailun jälkeen suloinen Cafe Regatta on paras paikka herkkusuiden kaakaohetkiin. 
 
Kaivopuisto 
Cafe Regatta, Merikannontie 8, Helsinki
 

4. Pörröiset eläinystävät odottavat!

 
Kaikki eläimet eivät ole talviunilla. Lähde Korkeasaareen tai Falkullan kotieläintilalle ihmettelemään karvatassujen talvipuuhia. 
 
Korkeasaaressa on hiihtolomaviikolla (16.-24.2.) ohjelmaa viikon jokaiselle päivälle. Tule ottamaan selvää pikkuisen pandapoikasen metkuista ja metsäpeurien lempiruoasta. Korkeasaaren Pukin puistoon on rakennettu keppihevosrata, joten tuo oma kepparisi treenaamaan tai lainaa säyseä lainahevonen paikan päältä.  
 
Ihhahaa, Mää mää, Ammu! Falkullan kotieläintilalla Helsingin pääsee tutustumaan niin hevosiin, lampaisiin, pupuihin kuin kanoihinkin sekä muihin ihaniin maatilan otuksiin. 
 
Korkeasaaren eläintarha, Mustikkamaanpolku 12 (navigaattoriosoite Marsalkantie), Helsinki
 
Falkullan kotieläintila, Malminkaari 24, Helsinki
 
 

5. Teatterin taikaa talvilomalla perheen pienimmille 

Talvilomapäivä alkaa Kaapelitehtaan Teatterimuseossa Teatterikissan seikkailulla. Pystytkö sinä ratkaisemaan kissojen kiperän tilanteen? 
Uppoudu Prinssi Rein taianomaiseen tarinaan kulttuurikeskus Caisassa. Prinssin seikkailu yhdistelee niin tanssia, sirkusta kuin musiikkiakin. 
Caisa, Kaikukatu 4 B. Matchbox Company / Prinssi Rei 
Teatteriesitys yli 5-vuotiaille perheineen to 21.2. klo 18.00, pe 22.2. klo 10.00 sekä la 23.2. klo 13.00. Liput aikuisille 10€, lapsille 5€.  
Teatterimuseo, Tallberginkatu 1 G
Salapoliisitoimisto Kissa & Kissa, Teatterikissan seikkailut, 19.–22.2.2019 klo 12–15. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita.
Teatterimuseon pääsyliput aikuisille 10€, 3-17v. lapsille 5€, alle 3v. ilmaiseksi.
 

Talviloma Helsingin Sokos Hotelleissa

 
Original Sokos Hotel Presidentti Kampin kauppakeskuksen vierellä tarjoaa talvilomavieraille uima-altaan, leikkihuoneen ja kivat teemoitetut hotellihuoneet. Luonnontieteellinen museo sijaitsee aivan hotellia vastapäätä.
 
Helsingin ensimmäinen pilvenpiirtäjä Solo Sokos Hotel Torni on kiinnostava hotelli koko perheelle. Tornin ikkunoista voi katsella kaupungin yli. Löydätkö Tuomiokirkon tornit? Entä mistä lähtevät Tallinnan laivat?
 
Original Sokos Hotel Vaakunan parvekkeilta ja ikkunoista kurkistellaan niistäkin kaupungille. Lainaa vaikka kiikarit vastaanotosta. Ravintolan yhteydessä on iso leikkihuone. Hotelli on uudistettu 2018.
 
Original Sokos Hotel Pasila löytyy merimaailma Sea Lifen läheltä. Onni Orava viihdyttää lapsia hotellissa loma-aikoina. Loistosijainnin tarjoaa Original Sokos Hotel Helsinki. Piipahda hetkessä Lasten kaupunkiin tai ajele lautalla Suomenlinnaan seikkailemaan.  
 
Original Sokos Hotel Albert taas on kuin kodin jatke Punavuoressa. Käykää kirppiksellä ja Koffin puistossa pulkkailemassa. Illalla maistuvat pizzat hotellin Papa Albertissa.