Syksyiset seikkailut kutsuvat Rovaniemelle!

Tervetuloa viettämään seikkailuntäyteistä syksyä Rovaniemelle ja sen lähiympäristöön. Tässäpä muutama vinkki, mitä tehdä ja kokea Rovaniemellä:

KOKO PERHEEN SEIKKAILUIHIN

Ounasvaara
Ounasvaaran reiteille pääset hotellilta kätevästi ihan kävellen, ja samalla ylität Kemijoen komeaa Jätkänkynttilä-siltaa pitkin. Hotelliasukkaana saat meiltä lainaan kävelysauvat ja vaikka termospullon päiväretkiä varten. Retkieväät on näppärä ostaa mukaan hotellin aulan Survival Shopista. Ounasvaaralla on kävelyreittien lisäksi myös hyvät pyöräilyreitit, mikäli vauhdikkaampi meno kiinnostaa. Kurkkaa lisätietoa Oukun reiteistä täältä.
 
Joulupukin pajakylä
Tarjoaa joulutunnelmaa läpi vuoden. Pajakylässä näet poroja, huskeja ja muitakin eläimiä. Pajakylässä kannattaa ehdottomasti ylittää Napapiirin raja omalla vapaalla tyylillä. Joulupukin Kammarissa voit tavata itse joulupukin.
 
Ranuan eläinpuisto
Ranua Zoo tarjoaa mahdollisuuden arktisen alueen eläinten tarkkailemiseen ympäri vuoden niille mahdollisimman luonnonmukaisessa ympäristössä. Eläinpuistossa on noin 50 villieläinlajia ja 200 eläinyksilöä.  Ranuan Zoon liput voit varata kätevästi sivuiltamme samalla kun teet majoitusvarauksen. Lue lisää täältä.
 
Tiedekeskus Pilke
Tiedekeskus Pilke kertoo suomalaisista metsistä ja meidän suomalaisten metsäsuhteesta. Täällä pääset tutustumaan pohjoisen metsiin kaikilla aisteilla ja itse tehden. Pilke innostaa, naurattaa ja herättää ajatuksia. Lue lisää täältä.
 
KULTTUURIN NÄLKÄÄN
 
Kulttuuritalo Korundi
Kulttuuritalo Korundi on ihmisten ja taiteiden tila Rovaniemellä. Se on Rovaniemen taidemuseon ja Lapin kamariorkesterin koti, jossa maailma aukeaa pohjoisesta perspektiivistä. Korundissa kohtaavat taiteen tekijät ja kokijat, arki ja juhla, historia ja nykyinen. Vaihtuvat näyttelyt ja uniikit konsertit antavat aina uutta koettavaa, ja itse rakennuskin on merkittävä - toisesta maailmansodasta selvinnyt postiautovarikko. Lisätietoja löydät täältä.
 
Tiedekeskus Arktikum
Tiedekeskus Arktikum on paikka niille, jotka ovat kiinnostuneet erityisesti pohjoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Arktikumin edustalla olevassa arktisessa arboretum-puistossa voi tutustua pohjoisen kasvillisuuteen. Lisätietoja löydät täältä
 

Rovaniemen Teatteri
Teatterielämyksiä tarjoaa Rovaniemen Teatteri Alvar Aallon suunnittelemassa Lappia-talossa. Arktinen luovuus ja aiheet sivuavat Rovaniemen Teatterin näytelmiä herättäen katsojissa tunteita, ajatuksia sekä kokemuksia. Lisätietoja löydät täältä

 

REIPPAILIJOILLE

Napapiirin retkeilyalue
Napapiirin retkeilyalueella voi valita mieleisensä monen pituisesta hyvin merkitystä reitistä. Esteetön polku vie turvallisesti komealle koskireitille ja lähilaavulle makkaranpaistoon lastenvaunujenkin kanssa. Pidemmälle mielivä voi suunnata avarien aapasoiden reitille tai metsän siimekseen Sortovaaraan. Napapiirin retkeilyalueeseen tutustumisen voit aloittaa Vaattunkikönkäältä tai Vikakönkäältä. Lisätietoja löydät täältä
 
Koivusaaren luontopolku
Koivusaaren luontopolku on yksi Rovaniemen suosituimmista luontopoluista ja erinomainen päiväretkikohde. Pitkospuilla varustettua luontopolkua ympäröi Ounasjoen suisto ja kuvankaunis luontopolku sijaitsee vain 2,3 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Luontopolulle pääsee helpoiten Ounaspaviljongin pysäköintialueelta. Helppokulkuisen Koivusaaren luontopolun opasteet kertovat saaren historiasta, kasvistosta sekä eläimistöstä. Luontopolun kaupungin puoleisessa päässä on kesäisin kelluva lintutorni ja Koivusaari sopiikin erityisesti lintubongareille. Suistosaarissa on tavattu 135 lintulajia, joista 90-100 lajia on pesinyt alueella tai tavattu pesimäaikana. Suistosaarilla on tavattu mm. kyhmyjoutsen, merikotka, ruskosuohaukka, isolokki ja tunturikiuru. Kiikarit kannattaa siis ottaa retkelle mukaan. Luontopolun varrella on myös levähdyspenkkejä retkeilijöille. Läheisen Ounaspaviljongin uimarannan vieressä on hirsirakenteinen laavu. Laavulla on tulipaikka ja lähistöllä puuliiteri. Alueelta löytyy WC, veneenlaskupaikka ja venesatama. Koivusaaren luontopolku on kevät, kesä- ja syysretkeilyyn soveltuva luontokohde. Ounasjoen suistosaaret koostuvat matalista hiekkasaarista ja särkistä, jotka jäävät keväisin tulvavesien alle. Tulvasaaret muodostavat merkittävän perinnemaisemakokonaisuuden ja ovat arvokkaita kasvisto- ja eläinalueita. Saaria on hyödynnetty niittyinä aina 1960-luvun alkuun saakka. Kevättulvat vaikuttavatkin Koivusaaren aukioloon, sillä saarelle pääsee keväisin vasta Ounasjoen tulvien hellitettyä. 
 
Revontulet
Revontulikausi alkaa elokuun loppupuolelle ja niitä voikin ihastella aina huhtikuun alkuun asti. Revontulien näkymistä ei voi koskaan taata, onhan kyseessä ihastuttava luonnonnäytelmä, mutta parhaat paikat revontulien bongailuun löytyvät myös ihan kävelymatkan päästä. Lisätietoja revontulista löydät täältä
 

LAINATTAVAKSI

Hotellivieraanamme voit lainata vastaanotosta:

  • Polkupyörän käyttöösi (Jopo tai vaihdepyörä). Tarkista saatavuus vastaanotosta.
  • Erilaisia lautapelejä
  • Kävelysauvat
  • Termospullo
Kaupungin tapahtumia löydät:
Visit Rovaniemi 

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.