Menu

Syksy on yhtä seikkailua Rovaniemellä!

Tervetuloa viettämään seikkailuntäyteistä syksyä Rovaniemelle ja sen lähiympäristöön.

Syksyn maanläheiset värit houkuttavat ulkoilemaan vaikkapa läheisen Ounasvaaran reiteille. Hotelliasukkaana saat meiltä lainaan polkupyörän, kävelysauvat ja vaikka termospullon päiväretkiä varten. Retkieväät on näppärä ostaa mukaan hotellin aulan Survival Shopista.
Päivän seikkailujen päätyttyä kannattaa katse nostaa reippaasti taivasta kohti. Revontulien aika alkaa elokuun lopulla, mutta syys-lokakuun aika on otollisten taivaantulien katseluun.  Lämpötilat alkavat tippua pakkasen puolelle lokakuun aikana, jolloin ensilumi on myös odotettavissa. Pysyvä lumipeite meille Rovaniemellä saadaan yleensä marraskuun lopulla.

 

Tässäpä muutama syksyinen vinkki, mitä tehdä ja kokea:

Koko perheelle:

Angry Birds puisto
Kaikenikäiset lapset sekä lapsenmieliset voivat liittyä mukaan Angry Birds hahmojen inspiroimaan hauskanpitoon.
Leikkipuisto pitää sisällään mm. köysiradan, liukumäkiä, keinuja ja kiipeilytelineitä, jokainen näistä erittäin suositun Angry Birds tyylin mukaan. Puisto sijaitsee joen rannalla ihan muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotellista.

Ranuan eläinpuisto
Ranua Zoo tarjoaa mahdollisuuden arktisen alueen eläinten tarkkailemiseen ympäri vuoden niille mahdollisimman luonnonmukaisessa ympäristössä. Eläinpuistossa on noin 50 villieläinlajia ja 200 eläinyksilöä. Kesällä alueella toimii myös kotieläinpuisto. Ranua Zoo on avoinna vuoden jokaisena päivänä: 1.9.-31.5. joka päivä klo 10-16.00

Joulupukin pajakylä
Tarjoaa joulutunnelmaa läpi vuoden. Pajakylässä näet poroja, huskeja ja muitakin eläimiä. Pajakylässä kannattaa ehdottomasti ylittää Napapiirin raja omalla vapaalla tyylillä. Joulupukin Kammarissa voit tavata itse joulupukin.
 

Kisailemaan:

Golf
Santa Claus Golfin kenttä on rakennettu Rovaniemen oman "tunturin" Ounasvaaran pohjoisrinteille vain muutaman minuutin päähän kaupungin keskustasta. Ounasvaaran koskematon luonto luo uskomattoman rauhoittavan golfelämyksen. Pohjoisen luonteensa omaava kenttä tarjoaa korkeuseroineen niin haasteita kuin mahtavia maisemia jokilaaksoon ja naapuri vaaroille. Mäntyvaltaisissa vaaramaisemissa kulkevat väylät ovat erittäin vaihtelevia, ja vaikka korkeuseroja on, ei kenttä ole liian raskas pelattava. 

Frisbeegolf –radat
Kiekot matkaan ja pelit pystyyn!
Ounasvaaran Frisbeegolfrata on mäkinen ja sisältää paljon korkeuseroja. Ratatyypiltään; puisto, metsä ja hiihtokeskus.
Lapin urheiluopiston maastossa sijaitseva 9-väylläinen frisbeegolfrata. Metsärata.
Patokosken Frisbeegolfrata on 9-väyläinen pintamuodoilta kumpuileva metsärata.
Toramon frisbeegolfrata on 20-väyläinen mäkinen ja paljon korkeuseroja sisältävä rata.

Retkeilyyn:

Napaiirin retkeilyalue
Napapiirin retkeilyalueella voi valita mieleisensä monen pituisesta hyvin merkitystä reitistä. Esteetön polku vie turvallisesti komealle koskireitille ja lähilaavulle makkaranpaistoon lastenvaunujenkin kanssa. Pidemmälle mielivä voi suunnata avarien aapasoiden reitille tai metsän siimekseen Sortovaaraan. Napapiirin retkeilyalueeseen tutustumisen voit aloittaa Vaattunkikönkäältä tai Vikakönkäältä.

Koivusaaren luontopolku

Koivusaaren luontopolku on yksi Rovaniemen suosituimmista luontopoluista ja erinomainen päiväretkikohde. Pitkospuilla varustettua luontopolkua ympäröi Ounasjoen suisto ja kuvankaunis luontopolku sijaitsee vain 2,3 kilometrin päässä Rovaniemen keskustasta. Luontopolulle pääsee helpoiten Ounaspaviljongin pysäköintialueelta. Helppokulkuisen Koivusaaren luontopolun opasteet kertovat saaren historiasta, kasvistosta sekä eläimistöstä. Luontopolun kaupungin puoleisessa päässä on kesäisin kelluva lintutorni ja Koivusaari sopiikin erityisesti lintubongareille. Suistosaarissa on tavattu 135 lintulajia, joista 90-100 lajia on pesinyt alueella tai tavattu pesimäaikana. Suistosaarilla on tavattu mm. kyhmyjoutsen, merikotka, ruskosuohaukka, isolokki ja tunturikiuru. Kiikarit kannattaa siis ottaa retkelle mukaan. Luontopolun varrella on myös levähdyspenkkejä retkeilijöille. Läheisen Ounaspaviljongin uimarannan vieressä on hirsirakenteinen laavu. Laavulla on tulipaikka ja lähistöllä puuliiteri. Alueelta löytyy WC, veneenlaskupaikka ja venesatama. Koivusaaren luontopolku on kevät, kesä- ja syysretkeilyyn soveltuva luontokohde. Ounasjoen suistosaaret koostuvat matalista hiekkasaarista ja särkistä, jotka jäävät keväisin tulvavesien alle. Tulvasaaret muodostavat merkittävän perinnemaisemakokonaisuuden ja ovat arvokkaita kasvisto- ja eläinalueita. Saaria on hyödynnetty niittyinä aina 1960-luvun alkuun saakka. Kevättulvat vaikuttavatkin Koivusaaren aukioloon, sillä saarelle pääsee keväisin vasta Ounasjoen tulvien hellitettyä.

Ounasvaaran luontopolku
Ounasvaaran luontopolku on 4,4 km pituinen rengasreitti, joka kiertää vaaran eteläreunaa itää kohden laavulle. Alkumatkasta maasto on hyvin lehtomaista ja polku kulkee soisen alueen kautta. Laavun jälkeen polku nousee avokallioiden yli vaaran pohjoispuolelle kuivia kankaita pitkin. Pohjoisimmassa reunassa on näköalapaikka josta on upeat näköalat Saarenkylään ja Kemijoelle. Luontopolku jatkuu muinaisjärven rantaa mukaillen, kääntyen alas kuivia kankaita pitkin lähtöpaikkaan. Edellisen jääkauden jäljet ovat selvästi nähtävissä polun varren kallioiden uurteissa ja muinaisrantakivikoissa. Opastauluissa kerrotaan peräpohjolan metsä- ja suotyypeistä, puulajeista, kasveista, kallio- ja maaperästä ja Rovaniemen historiasta. Luontopolku sopii sauvakävelyyn sekä patikointiin ja onkin mukava päiväretkikohde.

Hiidenkirnut
Oletkos nähnyt ennen Hiidenkirnua?
Hiidenkirnut syntyivät n. 10 000 vuotta sitten sulavan mannerjään reunavyöhykkeessä, voimakkaiden sulamisvesi virtojen kuluttuvan työn tuloksena. Jäätikön pohjalla olleissa sulamisvesitunneleissa voimakkaasti virtaava vesi kuljetti mukanaan lohkareita ja kiviä. Rovaniemen kaupungin eteläpuolella Rautiosaaren kylässä olevan Sukulanrakan kallion rinteellä on tavattu 14 hiidenkirnua, joista kolme on huomattavan syviä ja kuuluvat Suomen suurimpiin hiidenkirnuihin. Niistä suurin sijaitsee kallion juurella. Se on osittain rikkonainen, läpimitaltaan 8m ja syvyydeltään 15m. Kaksi muuta ovat kallion päällä ja niiden syvyydet ovat 9m ja 10m.

 

 

 

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.