Menu
sustainable travel finland- logo
sustainable travel finland

Sustainable Travel Finland- sertifikaatti

Sustainable Travel Finland -merkki – Tunnustus kertoo kestävän kehityksen huomioinnista

Original Sokos Hotel Valjus on saanut ensimmäisenä matkailuyrityksenä Sustainable Travel Finland (STF) -merkin Kajaanissa.
Visit Finlandin myöntämän Sustainable Travel Finland -merkin ja sitä tukevan kehittämisohjelman tavoitteena on edistää kestävää matkailua Suomessa, viestiä yhtenäisemmin Suomesta kestävän matkailun maana ja helpottaa matkailijoiden valintoja. Merkin saaneet yritykset ja kohteet auditoidaan säännöllisesti.

- Vastuullisuus on käytännön tekoja. Uusiutuva energia, toimiva kierrätys, ekologiset toimintatavat, lähiruoan suosiminen, ruokahävikin välttäminen, veden ja sähkön kulutuksen tehostaminen sekä yhteistyö lähituottajien kanssa ovat esimerkkejä, jotka ovat vastuulliselle matkailutoimijalle normaaliarkea. Ympäristötekojen lisäksi kestävä matkailu ottaa huomioon sosiokulttuurisen hyvinvoinnin, joka näkyy mm. paikallisen kulttuurin kunnioittamisena, esteettöminä palveluina ja henkilöstön hyvinvointiin panostamisena, vastuullisen matkailun asiantuntija Liisa Mäkelä Business Finlandin Visit Finland -yksiköstä kertoo.Sustainable Travel Finland -merkki on ohjenuora yrityksille kehittämään omaa toimintaansa kestävän matkailun saralla.

Osuuskauppa Maakunnan hotelleilla Vuokatissa ja Kajaanissa on ollut jo vuosia kansainvälinen Green Key- ympäristösertifikaatti.

– Sustainable Travel Finland -merkin hakeminen oli luonnollinen jatkumo toimintaamme kestävän kehityksen saralla. Hotelleja operoivalle Osuuskauppa Maakunnalle ihmisten, luonnon ja oman maakunnan hyvinvointi on koko toiminnan lähtökohta, jonka eteen on jo pitkään tehty monipuolisesti työtä. Sustainable Travel Finland-merkin hakuprosessi on monipuolinen ja luo yritykselle samalla toimintaohjeet merkin kriteerien hallintaan, sanoo hotellinjohtaja Tiina Rimpiläinen.
Otamme tunnustuksen ilolla ja suurella ylpeydellä vastaan.  Merkki myös kannustaa vuosittain pohtimaan ja käymään läpi toimintaamme eli kuinka suoriuduimme kuluvan vuoden aikana päivittäisessä tekemisessämme ja miten voimme kehittää toimintaamme jatkossa, hän jatkaa. Opastamme henkilökuntaamme sekä asiakkaitamme vastuullisiin päivittäisiin tekoihin.

Meillä on vuosittainen toimintasuunnitelma ympäristötekoihin ja henkilökunnasta on nimetty vastuuhenkilö huolehtimaan tavoitteiden täyttymisestä.  Haluamme, että vastuullisuus näkyy hotellissa asiakkaalle konkreettisina asioina.