13.11.2019

Superior-uudistus Lappeessa

Tänä syksynä meillä Original Sokos Hotel Lappeessa on pistetty töpinäksi Superior-huoneiden kanssa: 8 huonetta uudistettiin Saimaa-teeman siivittämänä. 

Idea Saimaa-teemaisista huoneista oli meille selviö: kaupunkimme sijaitsee kauniin Saimaan rannalla ja juurikin Saimaa on meitä sydäntä lähellä. Ulkomaalaiset vieraat hämmästelevät Saimaan rauhaa, vehreyttä tai lunta ja jäätä ja puhdasta luonnonkauneutta "pure naturea". Suomalaiselle järvimaisema on sielunmaisema. 

Nyt toteutetut teemat ovat Vanha Kanava, Auringonlasku, Kuutamo, Purjehdus, Uitto, Lumi-kuutti, Laituri ja Mökki. Huoneissa on käytetty pääosin suomalaisia tuotteita, koska Original Hotelleissa suomalaisuus on ytimessä. Kaikissa huoneissa on teemaan liittyvä koko seinän alalta ulottuva kuvatapetti. Esimerkiksi Vanhan Kanavan ja Kuutamon kuvatapettien kuvat ovat vastaanotossamme työskentelevän Tuulian ottamia. Laiturin kuva on paikallisen kuvaajataituri Mikko Nikkisen (Storymakers) käsialaa. Auringonlasku-kuva on omasta Lappeenrannan satamasta (Jussi Sorsa/ Vastavalo.fi) ja Uitto -kuva on vanhasta suomalaisesta elokuvasta "Tukkijoella tapahtuu (1949)". Lumi-kuutti huoneessa on Juha "Norppa" Taskisen upea otos norpan poikasesta kevätjäällä köllöttelemässä. Tämä huone on meille varsin erityinen: vuodesta 2020 alkaen tuemme saimaannorppaa yhteistyössä WWF:n kanssa.

Sisustuksella olemme pyrkineet luomaan rauhaa ja harmoniaa Asiakkaan viihtymiseksi. Illan pimetessä ja talven viiletessä on ihanaa kääriytyä villaiseen Ivalo-peittoon ja nauttia kupillinen kuumaa nautiskellen huoneen atmosfääristä. Brändeistä, joita sisustuksessa mm. olemme käyttäneet voit lukea lisää alhaalta.

Ja Vuode; sehän se on hotellihuoneessa se kaikkein tärkein asia. Tarjoamme Sinulle ihanan Familon-unikokemuksen muhkeassa Superior-vuoteessa. Kaikissa nyt uudistetuissa huoneissa on parivuode, jossa virkistävät unet on taattu - sängystä se ei ainakaan kiinni jää!

Nämä huoneet on uudistettu rakkaudella ja tunteella - juuri Sinua varten! Toivomme, että viihdyt ja aistit sen, minkä mekin huoneita suunnitellessamme ja toteuttaessamme koimme.
 
 
Tervetuloa nauttimaan Saimaa-teemaisista Superior-huoneistamme!

 

Jos kiinnostuit tuotteista:

Nikari/ December-tuolit ja Arte Biennale -jakkara (Lumi-kuutti ja Uitto)
Nikari on vuonna 1967 perustettu designstudio ja huonekaluvalmistaja, joka työskenteli ensimmäisinä vuosinaan läheisesti suomalaisen muotoilun ja arkkitehtuurin mestareiden, kuten Alvar Aallon sekä Kaj Franckin kanssa. "Haluamme viedä perinteisen puusepäntaidon ymmärrystä seuraaville sukupolville, jotta puuta voitaisiin hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla tulevaisuudessa, pohjoismaisessa muotoilussa."

Lepo Product/ Moderno-tuolit, suunnittelija Yrjö Kukkapuro (lähes kaikissa huoneissa)
"Lahtelainen Lepo Product Oy kalustaa julkitiloja 60 vuoden kokemuksella laadukkaasti ja joustavasti. Lepo syntyi vuonna 1953 vastauksena sodan jälkeisen jälleenrakentamisen ja vaurastumisen ajan kotien kalustamisen tarpeisiin. 

Pentik / Bruno -penkki ja jakkara (Laituri, Mökki, Lumi-kuutti)
"Kun muut muuttivat Posiolta pois, me muutimme tilalle. Yritys starttasi vuonna 1971 vahingossa, kuten mikä tahansa kunnon yritys: Anu Pentikin rakas keramiikka- ja nahkaharrastus, elämäntapa, vain alkoi tuoda leipää pöytään. Pentik-astiat opittiin tuntemaan pyöreydestään ja käsityön tunnustaan."

Vallila / verhot (kaikki huoneet)
Vallilan historiaa on tehty jo yli 80 vuotta: vuonna 1935 sveitsiläonen Otto Berner perusti Suomen Silkkituote Oy:n. Otto Berner oli oppinut kudontataidon kotimaassaan ja huomasi, vuori- ja alusvaatekankaille löytyvän markkinoita Suomessa. Vuonna 2008 silloinen yrityksen johtaja Anne Berner vastasi mm. kolmen Pietarissa avatun Sokos Hotellin sisustusvarustamisesta.

Hakola / Hakola Round -pöydät (Purjehdus) 
Round-pöydän ovat suunnitelleet Ines Wartiainen ja Fanni Suvila ja se on valmistettu Hakolan huonekalutehtaalla Etelä-Pohjanmaan Jurvassa.

Joukossa on myös skandinaavista suunnittelua, kuten Hayn hauskat Don't Leave Me yö-pöydät ja Hay Dots -sisustusripustimet. 

Huoneet on suunnitellut Kaisa-Mari Mustonen/ Arkkitehtitoimisto Ovaskainen.