Menu
Radisson RED avautuu syksyllä Helsingin ydin keskustaan
Radisson RED avautuu syksyllä Helsingin ydin keskustaan

Suomen ensimmäinen Radisson RED avautuu Helsinkiin syksyllä 2023

Maailmalla kovassa nosteessa oleva Radisson RED -hotellibrändi tulee nyt Suomeen. Urbaaneja Radisson RED -hotelleja on avattu viime vuosina moniin Euroopan trendikkäisiin matkailukohteisiin. Radisson RED Helsinki avautuu syksyllä keskeiselle paikalle Kaisaniemen puiston ja Vuorikadun kulmaan. Hotellia operoi S-ryhmän hotelliyhtiö Sokotel Oy.

Näyttävä Radisson RED Helsinki tuo eloa ja kansainvälistä sykettä Helsingin hotellikenttään

"Uudenlaisella hotellibrändillä luomme trenditietoisia matkailijoita kiinnostavaa majoitustarjontaa Helsinkiin. Radisson RED -brändin tuominen Suomeen tukee myös Helsingin tavoitetta saada kaupunkiin lisää kansainvälisiä matkailijoita houkuttelevia hotelleja", Radisson RED Helsingin hotellinjohtaja Mika Virtanen kertoo. "Toki uusi hotellikonsepti inspiroivine yksityiskohtineen tulee puhuttelemaan myös kotimaisia matkailijoita. Vastaavaa ei Suomessa vielä ole."

Radisson RED on kansainvälisen Radisson Hotel Groupin tuoreimpia lanseerauksia. Ensimmäinen Radisson RED -hotelli avattiin vuonna 2016 Brysseliin, ja viimeisimpänä ovat avautuneet Liverpoolin ja Madridin hotellit. Nyt avautuva Radisson RED Helsinki on ensimmäinen Suomessa ja neljäs Pohjoismaissa. Yhteensä hotelleja on 16 ympäri maailman.

"Hotellin sijainti Kaisaniemen puistossa, Rautatieaseman ja kaikkien palvelujen äärellä, on loistava. Helsingin kaupunki on kehittämässä Kaisaniemen puistoa viihtyisäksi ja tapahtumarikkaaksi kaupunkipuistoksi lähivuosina, mikä lisää hotellinkin houkuttelevuutta entisestään", Virtanen jatkaa.

Ihan pienestä yksiköstä ei ole kyse. Hotelliin tulee 195 hotellihuonetta ja deli-tyyppinen ravintola kesäterasseineen, joka yhdessä hotellin julkisten tilojen kanssa toimii myös kaupunkilaisten sosiaalisena kohtaamispaikkana.

Sisustus huokuu taidetta ja uniikkeja yksityiskohtia

Radisson RED -hotellit huokuvat hauskan rohkeita yksityiskohtia – taidetta, musiikkia ja muotiakin.

"Hotelliaulaan on tilattu muun muassa valtava taideteos sekä interaktiivinen digiseinä, ja hotellihuoneisiin näyttäviä tauluja", hotellinjohtaja Virtanen kertoo. Hotelliin tulee myös kuntosali nelimetrisine nyrkkeilyseinineen ja viihtyisät saunatilat.

Ravintola RED Bar & Kitchenin tyylikäs miljöö tarjoilee kiinnostavia yksityiskohtia, myös pyöreän punaisen pöydän sosiaalisten illallisten viettoon. Ravintola on avoinna myöhään iltaan ja ruokaa saatavilla aulan deli-tyyppisestä vitriinistä 24/7. Helsingin kesästä nautitaan isolla, viihtyisällä kesäterassilla.

"Ravintolamme voi varata myös jopa 230 hengen yksityistilaisuuksiin, pienempiä kokoustiloja meillä on kaksi", Virtanen kertoo.

Ytimessä vieraanvaraisuus

"Radisson RED Helsingin ytimessä tulee olemaan vieraanvarainen tiimi, jonka RED-henkinen palveluasenne saa hotellin upeat tilat täyteen potentiaaliinsa. Tiimin rakentaminen onkin ollut minulle alkuun kaikkein tärkein tehtävä", Radisson RED Helsingin tuore operatiivinen päällikkö Mikael Heikkinen kertoo.

"Työssäni saan energiaa yhdessä tekemisestä ja tiimini onnistumisista. Hospitality-bisneksen ydin on juuri persoonallinen palvelu sekä vieraiden odotusten täyttäminen ja ylittäminen. Kohtaamiset ovat tämän työn suola", Heikkinen sanoo.

"Omat suurimmat inspiraation lähteeni ovat Suomen upea luonto sekä Euroopan urbaanit kaupunkikohteet ja -kulttuuri. Tavoitteeni onkin tuoda jotain näistä molemmista Radisson RED Helsinkiin tavalla tai toisella", Heikkinen lupaa.

Uusi Radisson RED Helsinki avautuu syksyllä 2023.

S-ryhmän viimeisimmät mittavat investoinnit Helsingin matkailuun ovat Radisson RED Helsingin ohella kokonaan uudistetut hotellit Solo Sokos Hotel Helsinki ja ikoninen Solo Sokos Hotel Torni sekä täysin uudenlainen hotellikonsepti Heymo 1 Espoon Keilaniemessä.