20.04.2016

Sporttiklubi tukee BMX-pyöräilijöitä

BMX Racing, suomeksi pyöräkrossi, on näyttävä ja jännittävä olympialaji, jossa 8 kuskia ajaa yhtäaikaa n. 400 metrin mittaisella, hyppyreitä ja kallistettuja mutkia sisältävällä radalla. BMX Racing -pyörä on BMX freestyle-pyöriä kevyempi, pidempi, ja renkaat ovat kapeammat. Lajissa nähdään kovaa vauhtia, näyttäviä hyppyjä ja uskomatonta pyöränkäsittelytaituruutta. Pyöräkrossirataa voi ajaa myös rauhallisesti, ja jo aloittelijatkin nauttivat lajista pienen harjoittelun jälkeen.

Pyöräkrossi on Suomessa kasvanut kovasti viime vuosina. Suurimpana syynä tähän on ollut Helsinkiin vuonna 2013 valmistunut rata, Pyöräkrossiparkki. Radalla toimiva seura, BMX Helsinki ry järjestää treenejä, kursseja, erilaisia tapahtumia sekä kisoja. Ohjattuja harjoituksia pidetään niin potkupyöräikäisille, koululaisille kuin lajia harrastaville kisakuskeille. Vuoden 2016 suurin tapahtuma Pyöräkrossiparkissa on lajin PM-kisat 5.-6.8.
 

Sporttiklubi ja Sokos Hotels tekevät yhteistyötä BMX Helsinki ry:n kanssa. Suomen kaikkien BMX seurojen parhaista junnuista koottu BMX Racing Development Team eli Kehitysryhmä majoittuu kisa- ja leirireissuillaan Sokos Hotelleissa. Myös kisavieraille tarjotaan edullista majoituspakettia Pyöräkrossiparkin kisoissa.

Kehitysryhmän tarkoitus on tarjota lahjakkaille, tiimiin kutsutuille alle 17-vuotiaille junioreille huipputasoista lajivalmennusta ja uusia kansainvälisiä kisakokemuksia sekä ystäviä. Kotiradalla pidetyissä PM-kisoissa tiimin ajajien tavoitteena on saada kolme PM-mitalia. Tiimi auttaa taloudellisesti tukea tarvitsevia ajajiaan osallistumalla matka- ja majoituskustannuksiin.

 

Lue täältä lisää Kehitysryhmän toiminnasta vuonna 2016.

 

Katso myös tästä videot: pyöräkrossiparkin esittelyvideo ja pyöräkrossiparkissa pidetyn kolmannen kansainvälisen kauden finaali!

 

Lisätietoa:

www.bmxhelsinki.net

www.helsinkinordicbmx2016.com

www.facebook.com/pyorakrossiparkki

www.facebook.com/Finlands-BMX-Racing-Development-Team-767479430015486/

 

 

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone