Menu
Original Sokos Hotel Presidentin keittiöpäällikkö Janne Tihtonen

Sporttiateriat uudistuivat

Original Sokos Hotel Presidentin keittiöpäällikölle Janne Tihtoselle sporttiryhmien muonittaminen on tuttua puuhaa. Helsinkiläishotellissa yöpyy säännöllisesti urheilujoukkueita, useat jo monivuotisia kanta-asiakkaita. Tihtosen kauha on ollut mukana sekoittelemassa myös Sokos Hotellien sporttiaterioiden uudistusta. Uudet menut ovat tarjolla syksystä 2022.

– Saamme joukkueilta paljon kiitosta laadukkaasta ja maistuvasta ruoasta. Se onkin hyvän palvelun, monipuolisten tilojen ja keskeisen sijainnin lisäksi hotelli Presidentin vahvuuksia sporttikentällä. Sokos Hotellien valmiiksi kootut, urheilijoiden vatsat terveellisellä tavalla täyttävät menut vahvistavat urheilijoille suunnattua palvelutarjontaa, Tihtonen toteaa. 

Lisää makua ja enemmän proteiinia

Uudistuneissa sporttiaterioissa on huomioitu urheilijoiden toiveet, kuten aikuiskilpaurheilijoiden tarve ylimääräisestä proteiinin saannista. Jatkossa niin pääruoan kuin salaatin oheen voi tilata lisäproteiinia valmiista valikoimasta. Toiveisiin on vastattu myös päivittäin tarjolla olevalla lämpimällä vegevaihtoehdolla. 

Makumaailmaan on panostettu entistä enemmän, ja perinteisten ruokien rinnalle tuotu etnisiä makuja, esimerkkeinä vönerit ja kasviskofta.

– Sporttimenut tarjoavat joukkueille paketin hyvää, urheilijoiden tarpeet täyttävää ruokaa. Ja sitä on aina riittävästi. Tämä ei tarkoita sitä, ettemmekö räätälöisi ruokia toiveiden mukaan. Erityisesti kilpajoukkueilla saattaa olla paljonkin erikoisruokavalioita, keittiöpäällikkö kertoo. 

Tihtonen itse on entinen jääkiekkomaalivahti, nykyinen salibandyharrastaja, ja majoittunut aikanaan itsekin hotelleissa urheilijana.

– Oma urheilutausta auttaa ymmärtämään joukkueiden ja urheilijoiden tarpeita.

 

Sporttiateriat ovat tilattavissa viikon jokaiselle päivälle. Sporttibuffettiin sisältyy salaattipöytä, päivittäin vaihtuva pääruoka, maito, vesi, mehu, leipä ja levite.
Esimerkkiruoka uudelta menulta: vihersalaattia, kurkkua, tomaattia, porkkanaraastetta, raejuustoa, vesimelonia, pähkinöitä, leipää, paahdettua kalkkunaa, timjamikastiketta ja perunamuusia TAI kaura-punajuuripyöryköitä, yrttiperunaa ja tsatsikia. Hinta sporttiklubilaisille 15,70€/henkilö.