Menu

Son of a Punch rikkoo American Barin rajoja

Hotelli Tornin ikoninen American Bar avautuu uudistuneena keväällä 2022. Tiedossa on ainutlaatuisen tunnelman lisäksi yllätyksellisiä cocktailnautintoja. Siitä pitävät huolen Son of a Punchin ennakkoluulottomat baaritaiturit. Nimekäs helsinkiläinen innovaattorijengi vastaa American Barin cocktailmenusta – ja seisoo vankasti ideoidensa takana. Julia Kokki ja Tony Vihervaara lupaavat baarin nousevan helsinkiläisten cocktailbaarien kärkikaartiin.

Yllätyksiä cocktaillasissa

"American Barin cocktaillistalla halusimme rikkoa rajoja. Haimme innoitusta amerikkalaisten esikuvien huolettomasta elämänasenteesta ja twistasimme klassiseen cocktailnäkemykseen ripauksen taikaa ja modernismia. Niinpä savuinen skottiviski saa seurakseen aprikoosia ja bergamottia, martini tomaattia ja umamia", raottaa Julia American Barin tulevaa cocktaillistaa.

"Yhdistelimme juomasekoituksiin rohkeasti eri makukombinaatioita ja tekstuureja, jotta jokainen vieras löytää varmasti mieluisensa drinkin. Kaikki juomasekoituksiin lisättävät ainesosat, kuten siirapit ja marjapölyt, valmistetaan käsityönä Tornin keittiössä. Ei voi kuin todeta, että lopputulos on erinomainen, tällaista cocktaillistaa ei Helsingissä ole vielä nähty", Tony Vihervaara hehkuttaa.

American Bar – oppimisen paikka

Hotelli Tornin avautuessa vuonna 1931 suomalainen ruoka- ja juomakulttuuri oli vielä lapsen kengissä, mutta Tornissa alettiin rohkeasti tarjoilla uusia juttuja, vuosikymmen toisensa perään. Vuonna 1960 oli Helsingin ensimmäisen cocktailbaarin vuoro. American Barista muotoutui erityislaatuinen baari, uskalias kokeilija. Samalla siitä tuli myös helsinkiläisten baarimestarien korkeakoulu, jossa opittiin alan mestareiksi.

"Sama linja jatkuu. American Barissa on rima korkealla. Tänne tullaan nauttimaan, näyttäytymään ja oppimaan – se pätee niin vieraisiin kuin työntekijöihin. Ja edellyttää baarimestareilta halua kehittyä koko ajan. Kaikkea ei tarvitse osata heti, mutta täällä oppii väistämättä parhaaksi. Asenne ratkaisee", Vihervaara toteaa.

"Intohimo juomaan ja ruokaan sekä usko omaan tekemiseen yhdistää meitä. On ollut hienoa saada Son of a Punchin osaajia mukaan Tornin tiimiin. American Bar on Suomen legendaarisimpia cocktailbaareja, ja tekee nyt näyttävän paluun huipulle," kertoo Tornin ravintolapäällikkö Samuli Sidensnöre.

American Bar avautuu 12.4.