Torni Tampere on vuoden valaistuskohde
Torni Tampere on vuoden valaistuskohde
10.09.2015

Solo Sokos Hotel Torni Tampere on vuoden valaistuskohde

Solo Sokos Hotel Torni Tampereen julkisivuvalaistukselle on tänään myönnetty Vuoden valaistuskohde 2015 -palkinto. Palkinto luovutettiin Habitare-messuilla pidetyssä Valaistusfoorumi-tilaisuudessa. Kilpailu toteutetaan joka toinen vuosi, ja sen järjestää Suomen Valoteknillinen Seura ry.

Solo Sokos Hotel Torni Tampereen muodostavat Museoviraston suojelemat vanhat veturitallit ja 88 metriä korkea uudisrakennus. Julkisivuvalaistuksella korostetaan kummankin rakennuksen ainutlaatuista arkkitehtuuria.

– Olemme iloisia ja ylpeitä hotellimme julkisivuvalaistuksen saamasta huomiosta. On hienoa, että alan asiantuntijatkin arvostavat julkisivuvalaistusta niin korkealle, että hotelli on ansainnut tämän tunnustuksen. Se kertoo valaistuksen laadukkaasta suunnittelusta ja toteutuksesta, sanoo Solo Sokos Hotel Torni Tampereen hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää.

Hotellin julkisivuvalaistuksesta on vastannut tamperelainen valaistussuunnittelutoimisto VALOA design Oy.

– Valaistussuunnittelun lähtökohtana olivat kaupunkikuvalliset, arkkitehtoniset ja kaupalliset tarpeet. Hotellin valaistusratkaisu on yhtä aikaa pidättyvä, mutta elävä ja kaupunkikuvaa elävöittävä, kertoo VALOA design Oy:n toimitusjohtaja Roope Siiroinen.

– Veturitallien julkisivua tuodaan esiin lämminsävyisellä valolla rauhallisesti ja arvokkaasti. Uudisrakennuksen mustaksi värjättyä betonijulkisivua rytmitetään valoa heijastavilla rosterilevyillä ja arkkitehtonisesti hallitsevaa viistettä korostetaan muuntuvalla valaistuksella, kertoo VALOA design Oy:n valaistussuunnittelija Marko Kuusisto.

Julkisivuvalaistuksen näyttävin elementti on uudisrakennuksen ylälaidan ympäröivä Signaali-valoteos, joka viestii esimerkiksi vuoden- ja vuorokaudenaikojen vaihtelua. Signaali siirtyy syyskauteen tänään 9. syyskuuta, ja sen sisällössä huomioidaan muun muassa syksyn värisävyt. Lisäksi teos esittää aina tasatunnein kolme minuuttia kestävän näytöksen Tampereen tarinoista. Vaihtuvat sisällöt toteutetaan väreillä, muodoilla ja valon liikkeellä. Pääjulkisivun oikeanpuoleinen, valaistu viiste seuraa Signaalin värimaailmaa ja rytmiä rauhallisilla liikkeillä.

Hotelli on kunnianosoitus Tampereelle, joten myös sen julkisivuvalaistuksella juhlistetaan kaupungin historiaa. Pohjoismaiden ensimmäinen sähkölamppu syttyi nimenomaisesti Tampereella Finlaysonin tehtaalla vuonna 1882. Kooltaan Solo Sokos Hotel Torni Tampereen valoteos on mittavin Suomessa. Vastaavia valoseiniä on ollut nähtävissä aiemmin esimerkiksi Las Vegasissa ja Dubaissa.


Valokuvia ja video:
http://villivisio.kuvat.fi/kuvat/Solo+Sokos+Hotel+Torni+Tampere+/9.9.2015/
Salasana: Valaistus2015
HUOM! Kuvaajatiedot on ilmoitettu kuvien lisätiedoissa.

Video YouTubessa:
https://www.youtube.com/watch?v=hRyXUjOko3E
Video: VALOA design Oy


Lisätietoja:
Mikko Kankaanpää, hotellinjohtaja, Sokotel Oy, p. 050 638 16, mikko.kankaanpaa@sok.fi,

Roope Siiroinen, toimitusjohtaja, VALOA design Oy, p. 050 051 0904 roope.siiroinen@valoa.com

 

Solo Sokos Hotel Torni Tampere on kohtaamispaikka, jossa voit kokea ainutlaatuisella ja yksilöllisellä tavalla tamperelaisuuden juuret ja ytimen. Kaupungin vaiherikas historia ja kulttuuriperintö tulevat eläväksi hotellin tiloissa ja palveluissa. Tamperelaisuutta on myös hotellin välittävä, rento ja yksilöllinen tapa kohdata asiakkaat. Erityislaatuiset ja osin täysin uuden tyyppiset tilat rohkaisevat inspiroitumaan, haaveilemaan, uskaltamaan ja kohtaamaan uusia asioita ja ihmisiä. Hotelli tarjoaa sivun jokaisen omalle tarinalle, joista muodostuu elävä ja uusiutuva kertomus Tampereesta.

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone