Nautinnolliset kahvihetket Custo-tuolissa Estoria, tarinahotelli
20.02.2017

Solo Sokos Hotel Estoriassa asuvat Viron tunnetuimmat design-esineet

Viro houkuttelee matkailijoita trendikkään ravintolatarjonnan, hyvien ostosmahdollisuuksien sekä tasokkaiden hemmottelupalveluiden lisäksi kauniilla designilla. Virolaisessa muotoilussa yhdistyvät pohjoismainen funktionalismi ja yksinkertaisuus läntiseen leikkisyyteen ja muodoltaan rohkeisiin yhdistelmiin.Tiesitkö, että Viron seitsemän tunnetuinta ja suosituinta design-esinettä asuvat Estorian katon alla? Hotelli vakuuttaa design-helmien kautta vierailleen, ettei Viro ole vain riihitaloja ja talkkunaa vaan myös modernia,
kekseliästä ja trendikästä muotoilua. Tarinoiden ja design-esineiden esittely on ollut hotellille onnistunut ratkaisu. Solo Sokos Hotel Estoria nousi vuonna 2016 viidenneksi TripAdvisorin Viron parhaiden hotellien listalla ja oli ehdokkaana Viron parhaaksi matkailukohteeksi 2015.
 
Kärt Kukkurin julkisiin tiloihin muotoilema CUSTO-linnantuoli on ikäänkuin lukemiseen luotu meluton paikka, jossa kahvikupin voi helposti asettaa sitä varten suunnitellulle pikkupöydälle. Estorian lounge-tiloissa tuolin viereen on asetettu kirjahyllyllinen maan parhaiden kirjailijoiden kirjoja sekä Viroa ja Tallinnaa esitteleviä teoksia, joten lukuelämystä on tässä tuolissa lähes mahdotonta vastustaa.
 
Martin Saaren suunnittelema HAUS-tuoli on CUSTO-tuoliakin pidemmälle viety osoitus virolaisten yksityisyydenhalusta; erinomaisilla akustisilla ominaisuuksilla varustettu HAUS on sananmukaisesti talonmuotoinen, ikkunallinen paikka omiin oloihinsa vetäytymistä varten. HAUS-tuoli on ollut ehdolla Nuoren Viron vuoden design-palkinnon saajaksi.
 
Taiteilijan ja entisen basistin Jüri Roosan ideat kuoriutuvat vanhoista esineistä ja materiaaleista. Useimmiten jo pieni muutos paljastaa salaisuuksia ja mahdollisuuksia esineen takaa. Roosa on pelastanut vanhat metallipalaset sulatusuunilta ja tehnyt niistä uniikkeja ja käytännöllisiä taide-esineitä – seinäkelloja, karttoja ja roskakoreja. Roosan upeat resign-kellot löytyvät Estoriassa hotellin vastaanotosta.
 
Virolaisella design palkinnolla palkittu Jaanus Orgusaaren COMB-kirjahylly koristaa hotellin jokaista lounge-tilaa. Jaanus Orgusaar tuli tunnetuksi 90-luvun alussa kenkä- ja vaatesuunnittelijana. Sittemmin huonekalujen ja valaisimien suunnitteluun siirtynyt Jaanus tietää tarkalleen kuinka muuttaa kuvitteellinen huonekaluksi. Hänen hyllykokoelmansa koostuu epätavallisista muodoista, yksityiskohtaisesta ammattitaidosta, ja suuntaanäyttävästä suunnittelusta. Futuristinen ja kolmiulotteinen hylly on uskomaton taideteos jo sellaisenaan mutta rakenteen kekseliäisyys mahdollistaa myös sen, että vain 6 mm paksuille hyllyille voi asettaa vaikka kuinka paljon kirjoja.
 
Designer Johanna Tammsalun muodon ja materiaalin kokeiluista syntyi SOLID SPIN LAMP valaisinkokoelma täynnä uusia muotoja – hauraita ja lähes aavemaisia, joissa näkyy kerroksellisuus. Nämä valaisimet valaisevat Estorian vastaanottotiloja. PIRN eli päärynä on Viron pitkän linjan muotoilijan Tiina Mangin käsialaa ja saanut muotonsa asiakkaiden toiveesta saada pyöreälle tuolille käsinojat. Näin päärynänmuoto olikin jo syntynyt. Tämä tuoli on ehdottomasti ansainnut paikkansa Viron muotoiluklassikoiden joukossa.
 
Tiina Mang muotoili myös SNOOBin, ison ja erittäin mukavan nojatuolin, oikean pesän, johon snoobien lisäksi myös lapset voivat vaikka vetäytyä levolle. Tuolin jalka on valmistettu kiillotetusta ruostumattomasta teräksestä ja istuinosa on kartionmallinen. SNOOB edustaa minimalistista ja neofunktionalistista muotoilua parhaalla mahdollisella tavalla. Ja yksi maailmanluokan innovaatio. Tiesitkö, että design-huonekalujen ja valaisimien lisäksi Solo Estorian lounge-tiloissa kasvavat yrtit virolaisten yrittäjien innovoimassa ruukussa? Click & Grow on itsekasteleva viherruukku, joka huolehtii kukkien ja yrttien kasvusta ja hoidosta.Ruukku on virolainen keksintö, joka käyttää Nasan teknologiaa auttamaan kasveja kasvamaan nopeammin.
 
Tervetuloa tutustumaan Estoria-hotelliin!
 
Tiedustelut ja varaukset:
Sokos Hotels Tallinn myyntipalvelu puh. +372 680 9300, estoria.reservation@sok.fi / viru.reservation@sok.fi
www.viru.ee
Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn Estoria-hotelliin!
Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn Estoria-hotelliin!
Tiedustelut ja varaukset:
Solo Sokos Hotels Estoria myyntipalvelu puh. +372 680 9300, estoria.reservation@sok.fi
Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn Estoria-hotelliin!