Sokos Hotels Tallinnan myyntipäällikkö Eleri Ojavere suosittelee!
Sokos Hotels Tallinnan myyntipäällikkö Eleri Ojavere suosittelee!
25.04.2019

Sokos Hotels Tallinnan myyntipäällikkö Eleri Ojavere suosittelee!

KÄVELYRETKI JOKAISEEN PÄIVÄÄN
 
Tallinna on vihreä pääkaupunki, ja lämpimät säät houkuttelevat kaupunkilaisia nauttimaan luonnosta sekä lähistöjen viheralueista ja piknikpuistoista yhä useammin. Tallinna on juuri sopivan kokoinen, jotta voit suunnitella päiväohjelmasi keskelle aina mukavan kävelyretken. "Kun lähden joogatuntien tai töiden jälkeen keskustan lähelle, valitsen julkisen liikenteen sijasta useinkin kävelyretken. Parhaat ystäväni asuvat Kalamajassa, ja heidän luokseen menen usein jalan ja nappaan matkan varrelta mukaan tuliaisiksi vielä jotain herkkuja mukaan", kertoo Eleri. 
Matka Sokos Hotelleilta Kalamajan kaupunginosaan kulkee vanhankaupungin ja Schnellin lammen ympärillä sijaitsevan Toompark-puiston läpi. Toompark on Tallinnan keskustan puistoista suurin ja yllättää luontoystäviä kasvilajiensa runsaudella; täältä löytyy paljon myös todella iäkkäitä puita. Tiesitkö, että Tallinnan vanhin puu, Kelchin lehmus (v. 1680), kasvaa Nigulisten kirkon vieressä? Tallinnan ja sen lähistön viheralueista löydät lisätietoa osoitteesta www.citynature.eu
 
KAUPUNGIN KAUNEIMMAT NÄKÖALAT
 
Tallinnan maamerkin statuksen saaneesta Viru-hotellista avautuvat upeat näköalat sekä vanhaankaupunkiin että merelle, ja paras näköalapaikka on Viru-hotellin 23. kerroksen ulkoterassilla, jonne pääsee KGB-museon tutustumiskäynnin aikana. Eleri ei koskaan kyllästy kauniisiin näköaloihin. "Pidän erittäin paljon myös vanhankaupungin näköalatasanteista, jotka upeiden näkymien lisäksi muistuttavat minua lukioajoista, jolloin menimme sinne koulutuntien jälkeen istuskelemaan.
Minun lempipaikkani on tähän saakka Kohtuotsan näköalatasanne", kertoo Eleri, mutta hän suosittelee kaupungissa vieraileville käymään myös Patkulin ja Piiskopin näköalatasanteilla ja mikäli mahdollista, kiipeämään vielä Olevisten kirkon torniin ihailemaan koko vanhaakaupunkia. Korkeita paikkoja vältteleviä suosittelee Eleri suuntautumaan Piritan rantapromenadille, joka kesäsäillä herää aivan uuteen eloon. Promenadilla on vilskettä – on urheilijoita, koiria ja niiden omistajia, kävelyllä olevia pareja ja perheitä.  Kesällä matkan varrelle jää jäätelökioskeja, joista voit ostaa mukaasi viilentävän jäätelötötterön. 
 
KAHVILOIDEN JA OHUKAISTEN HENKÄYSTÄ
 
Jotkut kävelyretket ovat romanttisempia kuin toiset, ja retken kruunaa viihtyisä kahvilavierailu. Eleri suosittelee romantikoille Telliskiven aluetta, jossa voi jäädä johonkin kivaan baariin tai ravintolaan istuskelemaan kävelyretken jälkeen. Kahviloissa Eleri arvostaa viihtyisää ilmapiiriä, joka muodostuu palvelusta ja paikan interiööristä sekä tunteesta, että olet tervetullut. Elekin suosikkikahviloita ovat August vanhassakaupungissa, Björn Espresso Bar keskustassa ja Komeet Solaris-ostoskeskuksessa.
"Pannkoogimajassa eli pannukakkutalossa on todella hyvät ohukaiset! Paikka itse on yksinkertainen ja vaatimaton, mutta valikoima on hyvä, annokset ovat suuret ja hinnat edulliset. Lisäksi sinne pääsee helposti raitiovaunulla suoraan keskustasta", paljastaa Eleri salapaikkansa kaikkien ohukaisten ystävien iloksi. 
 
Tutustu paikallisten suosittelemiin paikkoihin Tallinnassa! 
 
Linkit: