Menu
Brand of the Year Awards, Nina Nieminen ja Jaana Matikainen
Brand of the Year Awards, Nina Nieminen ja Jaana Matikainen

Sokos Hotels on Vuoden hotellibrändi 2022. Näin brändiä kehitetään jatkossa.

Sokos Hotellit palkittiin Vuoden brändi 2022 -palkinnolla kansainvälisen The World Branding Awards -kisan hotellikategoriassa. Kyseessä on maailmanlaajuisesti merkittävin brändityöstä myönnettävä palkinto.  Palkinnon saajat valitaan yleisöäänestyksen, kuluttajatutkimuksen ja tuomareiden brändiarvioinnin pohjalta. Sokos Hotels on ainoa tunnustuksen saanut suomalainen hotellibrändi.

Sokos Hotels -brändiä on rakennettu niin markkinointiviestinnän, palvelumuotoilun kuin laadun varmistamisen keinoin pitkäjänteisesti jo kohta 50 vuotta.  Kysyimme SOK Matkailukaupan konsepti- ja kehitysjohtaja Jaana Matikaiselta, miten brändi kehittyy jatkossa.

1. Tehtävänä onnellistaminen

"Menestyksemme perusta on ehdottomasti hotelliemme henkilökunta. Ihmiset, jotka haluavat onnellistaa vieraitamme ja toinen toisiaan. Se sitoutumisen, rakkauden ja ylpeyden määrä, mitä henkilökuntamme ympäri Suomen tuntee omaa hotelliaan kohtaan, on todella ihailtavaa. Tehtävänämme on onnellistaminen, ja tällä menestysreseptillä haluamme jatkaa asiakaskokemuksemme syventämistä edelleen", Matikainen lupaa.

2. Haluamme luoda kiinnostavia hotellielämyksiä jokaiselle

Sokos Hotels jakaantui 2010-luvun alussa eri hotellityyppeihin tarjotakseen entistä yksilöllisempiä hotellikokemuksia.  "Se on osoittautunut varsin onnistuneeksi ratkaisuksi ja kehitys jatkuu edelleen. Original-hotelleissa paikalliset elämykset tulevat saamaan entistä isomman merkityksen. Break-hotellien keskiössä ovat niin hotellissa kuin sen ympärillä olevat aktiviteetit. Soloissa korostamme yksilöllisiä, hotellikohtaisia tarinoita ja palveluita."

"Tänä vuonna lanseerasimme myös neljännen eli Heymo by Sokos Hotels -hotellityypin.  Heymo on moderni, digitaalisiin ratkaisuihin ja valinnan vapauteen keskittyvä hotellityyppi. Se toimii myös testialustana uusille palveluille. Digitaalisen hotellikokemuksen kehittäminen onkin Sokos Hotels -ketjussa isosti agendalla juuri nyt. Tavoitteenamme on tarjota entistä yksilöllisempiä palveluvaihtoehtoja vieraillemme", Jaana Matikainen kertoo.
3. Pysymme Suomen vastuullisimpana hotelliketjuna
Sokos Hotels on palkittu Suomen vastuullisimpana ja luotettavimpana hotelliketjuna jo useana peräkkäisenä vuotena. Kaikilla Sokos Hotelleilla on Green Key -ympäristötunnus.
"Vastuullisuustyöskentely on Sokos Hotelleissa sekä päivittäistä tekemistä että uusien ratkaisujen jatkuvaa kehittämistä. Olemme mm. tarjonneet vuodesta 2021 lähtien asiakkaillemme mahdollisuuden hyvittää yöpymisensä ja aamiaisensa hiilijalanjälki."

"Teemme paljon yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa, ja suosimme hankinnoissa lähituotteita. Teemme jatkuvasti työtä energian säästämiseksi. Koko S-ryhmän tasolla jo 100 % sähköstä ja 57 % lämmöstä on uusiutuvalla energialla tuotettua. Hyvin kunnianhimoiset ilmastotavoitteemme kirittävät meitä kehittymään koko ajan. Olen tästä tekemisestä ylpeä."

4. Uudistumme ja rakennamme uutta

"Meillä on nyt valtava uudistustahti, ja uudistuminen tekee ilman muuta brändistä kiinnostavan. Aina on meneillä jotain, mitä odottaa", Matikainen toteaa. "Sokos Hotelleja uudistuu nyt ympäri Suomea, esimerkkeinä Original Sokos Hotel Royal Vaasa, Break Sokos Hotel Tahko ja Iisalmen Original Sokos Hotel Koljonvirta." 

"Myös useampi uusi kohde on rakenteilla. Kolille avautuu Break Sokos Hotel Koli Kylä kesällä 2023, Helsingin Katajanokalle Solo Sokos Hotel Pier 4 vuonna 2024 ja Ouluun Solo Sokos Terwa Tower vuonna 2026. On hienoa, että meiltä löytyy kasvavassa määrin mielenkiintoisia hotelleja eri puolella kaunista Suomea."

"Haluan kiittää kaikkia asiakkaitamme saamastamme luottamuksesta ja kaikkia Sokos Hotels -kollegoita upeasta työstä! Yhdessä ja yhteistyöllä kehitämme jatkossakin palveluitamme paremmiksi säilyttääksemme asemamme Suomen luotetuimpana, arvostetuimpana ja vastuullisimpana hotelliketjuna sekä tietysti parhaana hotellibrändinä."