Menu

Sokos Hotellit antavat ensimmäisinä mahdollisuuden kompensoida hotelliyön hiilipäästöt 22.11. alkaen

S-ryhmä aloittaa heti rahankeräyslakimuutoksen tultua voimaan kompensoinnin tarjoamisen Sokos Hotelleissa. Hotellien kuluttaja-asiakkaat saavat Compensaten avulla mahdollisuuden hotelliyöpymisensä hiilijalanjäljen kompensointiin. Sokos Hotels on Suomen ensimmäinen hotelliketju, joka kertoo ottavansa kompensointimahdollisuuden käyttöön. 

- Olemme tehneet jo pitkään monipuolista vastuullisuustyötä, jonka ansiosta Sokos Hotellit on valittu toimialansa vastuullisimmaksi hotelliketjuksi useita vuosia peräkkäin. Kompensointimahdollisuuden tarjoaminen on luontevaa jatkoa työllemme. Tätä mahdollisuutta asiakkaamme ovat jo toivoneetkin, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjujohtaja Harri Ojanperä kertoo.

Hotelliasiakkaiden on mahdollista hyvittää yöpymisensä ja aamiaisensa hiilijalanjälki Sokos Hotelleissa maanantaista 22.11. alkaen, jolloin rahankeräyslain muutos astuu voimaan. Kompensaation hinta on vain joitakin kymmeniä senttejä. Hinnan pohjana ovat keskimääräiset huonekohtaiset päästöt. SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan kehityspäällikkö Jukka Kaartinen korostaa, että laskenta perustuu todellisiin asiakasmääriin vuodelta 2019 ja että laskelmat ovat kolmannen osapuolen tarkastamat. 

- Sokos Hotelleissa hotellivierailun ilmastopäästöjen kompensoinnin hinta jää alhaiseksi, koska kaikki hotellimme käyttävät yksinomaan uusiutuvaa sähköä ja niiden energiatehokkuutta on parannettu jo pitkään. Käytännössä kompensoitavaksi jää siis vain kiinteistön lämmityksestä ja aamiaisesta syntyviä päästöjä.

Kompensoinnilla kerätyillä varoilla rahoitetaan ilmastohankkeita, joissa ilmakehään jo päästettyä hiiltä sidotaan esimerkiksi metsiin tai maaperään. Sidonnan teho on tieteellisesti todennettua ja sertifioitua. Sokos Hotellien yhteistyökumppanina kompensoinnissa on kotimainen Compensate. 

Asiakkaiden kulutuksestaan maksama kompensaatio ei vaikuta S-ryhmän itse tekemään ilmastotyöhön 

- Kompensointi on hotellien asiakkaille tarjottava lisäpalvelu, jolla asiakkaat voivat vähentää omaa arkista hiilijalanjälkeään. S-ryhmä ei laske asiakkaiden maksamaa kompensointia omiin ilmastotavoitteisiinsa, Kaartinen painottaa.  

S-ryhmän ilmastotavoitteet ovat Suomen kunnianhimoisimpia. Ryhmä ei tähtää vain hiilineutraalisuuteen, vaan aikoo olla hiilinegatiivinen jo vuonna 2025, jolloin sen on määrä poistaa ilmasta enemmän hiiltä kuin sitä sinne tuotetaan. Vuosina 2015-2020 S-ryhmä pudotti omia hiilipäästöjään jo 70 prosenttia.

Omien ilmastotoimiensa lisäksi S-ryhmä on haastanut tavarantoimittajansa mukaan pudottamaan omia hiilipäästöjään yhteensä miljoona tonnia. Iso juttu -haasteen on ottanut vastaan jo yli sata yritystä.

Lisätiedot:
Matkailu- ja ravitsemiskaupan kehityspäällikkö Jukka Kaartinen, SOK, 010 76 82764

 

Lue lisää Compensaten sivuilta: www.compensate.com/in-finnish/kompensointi »
 

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.