Sokos Hotellien ympäristönsäästövinkit

Pingiviinimatkat-blogin Milla ja Juhana vinkkaavat vastuullisempaan hotelliasumiseen:
 

1. Jätämme pullotetut vedet korkkaamatta

Meillä Suomessa on varsin hyvä ja juomakelpoinen juomavesi kraanasta saatavilla. Hotellihuoneissa olevat pullotetut lähdevedet kannattaa jättää korkkaamatta ja nauttia ennemmin useampi lasillinen suoraan hanasta. 

2. Aamutossut ovat kiva juttu, mutta todellisuudessa turhaa jätettä

Vaikka aamutossut saattavat tuntua luksukselta, niin aika vähälle käytölle ne on todellisuudessa jääneet. Tossut menevät yhden lyhyen vierailun jäljiltä sekajätteeseen ja ovat kertakäyttökulutusta pahimmasta päästä. 

3. Huoneen oveen En tarvitse siivousta -kyltti 

Emme kotonakaan siivoa päivittäin, joten emme tarvitse sitä reissussakaan. Useimmiten estämme tätä ripustamalla huoneen oveen Älä häiritse -kyltin. Samalla turha liikenne huoneessa vähenee. Joissakin hotelleissa (esim Original Sokos Hotelleissa) on En tarvitse siivousta -kyltti, mikä saisi olla standardi kaikkialla maailmassa. Silloin ei kerrossiivouksenkaan tarvitsisi päivystää turhaan.  

4. Omat hygieniatuotteet aina mukaan 

Toilettibägissä kulkee aina lyhyilläkin reissuilla mukana omat shampoot, saippuat ja muut vastaavat tuotteet. Näin ei tarvitse hotellin tarjoamia minipakkauksia turhaan availla ja taas säästyy turhaa kulutusta.  

5. Ilmastointia harkiten 

Onhan se viileässä nukkuminen tutkitusti parempi, mutta mikään ei pilaa lomaa yhtä tehokkaasti, kuin ilmastoinnin avulla hankittu räkätauti. Käytämme siis ilmastointia varsin harkiten ja samalla säästyy sähköä. 

 

Riina Ojasen ympäristönsäästövinkit
 

Hotellipäällikkö, Original Sokos Hotel Vaakuna Pori
 

  • Ota aamiaisbuffetista vain se mitä syöt.
  • Käytä samaan pyyhettä useamman kerran.
  • Jätä metalli- ja lasijäte huoneen pöydälle. Kerroshoitaja lajittelee ne eteenpäin.

     

Tiesitkö, että jos asut 2 yötä hotellissa, ja jätät pyyhkeesi vaihdattamatta vierailusi aikana, säästät 15 litraa vettä?

(Lähde: FEE, Foundation for Environmental Education)