Menu
Sokos Hotels vastuullisuus Touchpoint Oy Rester Oy työvaatteiden kierrätys uusiokuitu

Sokos Hotellien työasut jalostuvat pian uusiokuiduksi

18.3.2021

Suomen vastuullisimman hotelliketjun, Sokos Hotels -ketjun hotellit ja niiden ravintolat ovat aloittaneet työvaateyritys Touchpoint Oy:n kanssa yhteistyön käytettyjen työvaatteiden kierrätyksen pilotoinnista. Sen tavoitteena on kerätä käytöstä poistetut työvaatteet ja valmistaa niistä kierrätyskuitua, jota voidaan käyttää uusien tuotteiden raaka-aineena.

Touchpointin tytäryhtiön Rester Oy:n uusi kierrätyslaitos aloittaa toimintansa kesällä 2021 Paimiossa, ja se on Pohjoismaiden ensimmäinen poistotekstiiliä laajamittaisesti käsittelevä laitos. Aiemmin Suomessa kerätty tekstiilijäte on käytännössä mennyt joko poltettavaksi tai ulkomaille.

"Meidän on mahdollista tehostaa merkittävästi tekstiiliemme kierrätystä. Etsimme paraikaa myös yhteistyökumppania, jonka avulla voimme hyödyntää syntyvää uusiokuitua omassa toiminnassamme. Sisustustekstiilit voisivat olla yksi mahdollinen käyttökohde", kehityspäällikkö Jukka Kaartinen S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta kertoo.
Kierrätyspilotissa on pyrkimys luoda S-ryhmään uusia sisäisiä toimintamalleja, jotka mahdollistavat tekstiilien laajemman kierrätyksen myös muilla toimialoilla. Keskeisenä toimijana pilottihankkeessa on ravintoloita ja hotelleja palveleva S-ryhmän tukkukauppa Meira Nova.

"Tekstiilien laajamittainen uusiokäyttö tukee kiertotalous- ja ilmastotavoitteitamme, sillä kierrätyksellä vähennämme selvästi luonnonvarojen turhaa käyttöä. Siksi pidemmän ajan tavoitteenamme on tämän toiminnan laajentaminen myös kuluttajamateriaaleihin", linjaa vastuullisuuspäällikkö Senja Forsman SOK:lta.

Touchpointille poistotekstiilien keräyksen ja kierrätyksen pilotointi S-ryhmän kanssa on merkittävä askel kohti tekstiilitoimialan laajempaa kiertotaloutta ja arvokkaiden materiaalien saamista uudelleen kiertoon. Touchpoint on sitoutunut vuodesta 2021 alkaen vastaanottamaan ja kierrättämään kaikki toimittamansa tekstiilit niiden elinkaaren päässä.

Sokos Hotels ketjussa on jo vuosia tehty systemaattista vastuullisuustyötä kaikilla toiminnan osa-alueilla. Ketjutason lisäksi hotellit tekevät monipuolista yhteistyötä paikallisten kumppaneiden kanssa lähialueen hyväksi. Kaikki Sokos Hotellit kuuluvat Green Key -ympäristöohjelman piiriin. Sokos Hotellien vastuullisuustyöstä lisää sokoshotels.fi-sivuillamme. Vastuullisuustyö on huomattu ja ketjun suomalaiset asiakkaat ovat valinneet Sokos Hotels -brändin jo yhdeksän kertaa Suomen vastuullisimmaksi hotellibrändiksi Euroopan laajuisessa Sustainable Brand Index -tutkimuksessa (3/2021).