Menu

Seuraavaksi Kupittaa! Uusi hotelli avattu Turkuun

Kupittaa, ruotsiksi Kuppis, on Turun itäisen keskustan nopeasti kehittyvä kaupunginosa, jonne on kaavoitettu ja rakenteilla suuri määrä modernia toimistotilaa, sairaalarakennuksia ja asuintaloja. Kupittaan alue on kehittynyt Suomen vanhimman ja laajimman kaupunkipuiston, Kupittaanpuiston ympärille ja viheralueelle, joka toimi jo 1500-luvulla kaupunkilaisten huvien ja jopa turnajaisten näyttämönä. Puisto on edelleen Kupittaan sydän: alueella sijaitsevat mm. lasten suosittu Seikkailupuisto, Kupittaan maauimala, paviljonkiravintola sekä lukuisia liikuntahalleja, ulkokenttiä ja jalkapallostadion. Kupittaan aluetta kehitetään määrätietoisesti urheilun keskuksena ja viimeisenä alueelle valmistui vuonna 2017 Kupittaan palloiluhalli.

Heinäkuun alussa Kupittaan aseman kylkeen avataan kauan odotettu uudisrakennus Original Sokos Hotel Kupittaa, joka palvelee talvikaudella alueen vilkasta työmatkailua ja kesäkaudella varmasti myös ulkokenttien urheilutapahtumia.

Turussa hotellit ovat perinteisesti sijoittuneet Kauppatorin maisemiin ja Aurajoen läntiselle rannalle, joten laajenevan yliopisto- ja sairaalakampuksen ytimeen on kaivattu korkeatasoista majoitusta. Kupittaa-hotelliin rakennettiin 196 inspiroivaa ja modernia huonetta, joista peräti 10 huonetta liikuntaesteisten tarpeisiin erityisen tilaviksi. Kaikissa huoneissa on nokkelia ja helposti käyttöön otettavia lisävuoderatkaisuja, jotka mahdollistavat myös perheiden ja joukkueiden kätevän majoituksen. Urheilujoukkueiden huoltajat ovat varmasti innoissaan myös siitä, että matkaeväät voi tilata Prismasta suoraan hotellin jääkaappikylmään noutopisteeseen! Ja kaikki junalla Turkuun saapuvat ovat tyytyväisiä, kun pääsevät suoraan hotelliin sisäkautta, sateelta suojassa.

Original Sokos Hotel Kupittaan ravintolakonsepti ja mausteisen värikäs sisustus on mietitty ajatuksella palvelemaan lähialueen asiakkaita myös lounasaikaan ja töiden after work -hengessä. Hotellin sisääntulokerroksen ravintola- ja oleskelutiloissa tarjoillaan aamiainen modernista avokeittiöstä ja mukavaa istumatilaa löytyy noin 300 vieraalle kahdessa eri kerroksessa.  Asiakkaita palvelee Bistro Elli, jonka nimi on herätetty henkiin turkulaisille rakkaan menneiden vuosien tanssiravintola Elli & Gunnarin nimestä. Ravintola Gunnar avattiin jo Solo Sokos Hotel Seurahuoneelle eli "kavaljeeriakaan" ei unohdettu. Hotellin ylimmässä, yhdeksännessä näköalakerroksessa avataan takuuvarma hitti eli kattoterassi ja -baari Kuppis, jonka yhteyteen on rakennettu upea saunaosasto ja kuntosali.

Kupittaa-hotellissa on viihtyisiä kabinettitiloja pienten kokoontumisten tarpeisiin ja suuria kokoustiloja löytyy alueen yhteistyöverkostolta. Viereisessä korttelissa sijaitsee uudenkarhea Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki, jonka lukuisat kokoustilat ja tyylikkäät, huipputekniikalla varustetut auditoriot sopivat jopa 200-250 hengen kokouksille. Läheltä löytyy myös turkulaisen lääketieteen opetuksen ja tutkimuksen uudisrakennus Medisiina D:n suosittu auditorio.

Kupittaan hotellissa ovat uutta ja ajankohtaista ovat myös rakentamisen ja materiaalien vastuulliset valinnat. Hotellihuoneissa on vieraan käyttöön tablettitietokoneet eikä hotellikansioita ja seinien Turku-kartoissa on QR-koodeja, joiden takaa löytyy tietoa kaupungin nähtävyyksistä. Hotellin aulassa jaetaan junien ja linja-autojen aikataulutietoa suurilta näytöiltä kuten lentokentillä, huoneiden pesulapussit ovat paperisia ja julkisten tilojen pesualtaatkin ovat kierrätysmateriaalia. Kätevää ja oivaltavaa!

Kongressikaupunki Turku toivottaa onnea ja menestystä uuden hotellin avaamiseen koko henkilökunnan Kupittaa United -tiimille!

Teksti: Sari Ruusumo, Meet Turku