12.12.2017

Savonlinnn Seurahuoneelle Green Key-sertifikaatti

– Ympäristötyö on ollut Savonlinnan Seurahuoneella mukana arjessa jo pitkään. Green Key tuo työhön lisää syvyyttä ja tekee sen näkyväksi myös asiakkaille. Seurahuoneen lähiruokavalikoima on laaja, ja erilaisia energia- ja vesitehokkuustoimenpiteitä on tehty remonttien yhteydessä, kertoo ohjelmajohtaja Marketta Viljasaari Green Key -ohjelmasta.

Matkailuala Suomessa panostaa vahvasti vastuullisuuteen ja tuo sen asiakkailleen näkyväksi. Ympäristösertifioitujen hotellien myötä matkustajilla on entistä paremmat mahdollisuudet tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja sekä pienentää omaa hiilijalanjälkeään.

– On mahtavaa olla mukana tässä maailmanlaajuisessa Green Key -toiminnassa, johon jokainen pääsee osallistumaan pienillä arkisilla valinnoillaan ja jota tehdään kaikki yhdessä. Etsimme hotellissamme aktiivisesti uusia keinoja säästää ympäristöä ja osallistaa myös asiakkaita kanssamme ympäristötyöhön. Paljon voidaan tehdä! Osa asioista on pieniä, osa isompia, kertoo hotellipäällikkö Maarit Silvennoinen Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnasta.

Green Key -ympäristösertifioituja matkailutoimijoita on Suomessa nyt jo yli 70. Maailmanlaajuisesti Green Key toimii 58 eri maassa ja sertifikaatin on saanut yli 2 700 kohdetta. Green Key-merkin saanut hotelli on sitoutunut muun muassa henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen.

Ensimmäiset S-ryhmän hotellit saivat Green Key -sertifikaatit maaliskuussa 2015. Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnan myötä Green Key -ohjelmassa on nyt jo mukana kaikki Suomen kahdeksan Radisson Blu Hotellia ja 41 Sokos Hotellia ketjun 49 yksiköstä.

 

Lisätietoja:
Marketta Viljasaari
Green Key -ohjelmajohtaja, marketta.viljasaari@feesuomi.fi
p. 045 600 9250

www.greenkey.fi

Maarit Silvennoinen
hotellipäällikkö, Original Sokos Hotel Seurahuone Savonlinna 
p. 029 123 9602 maarit.silvennoinen@sok.fi

www.sokoshotels.fi