Menu

Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuone uudistaa vastuullisesti

Savonlinnan hotelli Seurahuoneen mittava huoneuudistus valmistuu 1.6.2023, sopivasti kaupungin vilkkaaksi ennustettuun kesäsesonkiin. Uudistuksessa hotellin 55 huonetta saavat kauniin, maanläheisen ilmeen. Nyt valmistuva huoneuudistus jatkaa vuonna 2018 valmistuneen edellisen uudistuksen linjaa ja tukee hotellin kunnianhimoisia vastuullisuustavoitteita. Tänä päivänä sekä kotimaisille että kansainvälisille hotellivieraille vastuullisuus on yksi tärkeimmistä hotellin valintakriteereistä.

Sisustuksen inspiraationa on toiminut hotellia ympäröivä Saimaan luonto. Huoneiden värimaailma on utuinen ja harmoninen. Se vie usvan, sumun ja iltahämärän kauniiseen tunnelmaan. Värimaailma on yhtenäinen aiemmin uudistetun kokous- ja tapahtumatila Luodon linjan kanssa.

Samalla hotellin huonevalikoima monipuolistuu entisestään. Hotellinjohtaja Kati Vihma kertoo, että isoja, usean henkilön huoneita, ylellisiä sviittejä ja saunallisia huoneita kysytään aiempaa enemmän. Asiakkaiden tarpeita onkin uudistuksessa kuunneltu.
"Saamme lisää saunallisia huoneita sekä täysin uusia Junior-sviittejä ja kerrossängyllisiä perhehuoneita", Vihma listaa.  "Luksusta kaipaaville meillä on jatkossa kaksi sviittiä ja kolme Junior-sviittiä hotellin päärakennuksessa sekä hulppea Penthouse Suite ja laadukkaat huoneistot Apartments-rakennuksessa", Vihma listaa.

Energiansäästö uudistuksen jälkeen jopa 20-30%

 

Savonlinnan Seurahuoneella on sekä Sustainable Travel Finland- että Green Key -merkit tunnustuksena hotellin vastuullisuuden eteen tekemästä työstä.

"Sustainable Travel Finland -ohjelma antaa meille tarvittavat työkalut kestävän matkailun edistämiseen, joka on tavoitteemme nyt ja jatkossa", Vihma kertoo.

Energiatehokkuuteen panostettiin uudistuksessa erityisesti. "Talotekniikka uudistettiin vastaamaan tätä päivää. Esimerkiksi valaistuksen ohjausjärjestelmällä pystytään säästämään energiaa 20-30%. Myös jäähdyttävä ilmastointi on energiatehokas", linjaa Vihma.

Vastuullisuusnäkökulma näkyy myös sisustuksen aikaa ja kulutusta kestävissä materiaalivalinnoissa. Esimerkiksi sisustustekstiilien hankauskesto on vahvinta tasoa ja kylpyhuoneiden komposiittipinnat hiottavia ja helposti kunnostettavia. Sisustuksen on suunnitellut helsinkiläinen Promakers Oy.

Uudistuksen toteuttajiksi valittiin paikallisia yrittäjiä, pääurakoitsijana toimi savonlinnalainen SSP Group. Kaikki huoneiden kiintokalusteet tulevat paikalliselta yrittäjältä, ja sisustusjakkarat kotimaiselta Inno Interiorilta.

Uusien huoneiden, Apartments-huoneistojen, monipuolisten ravintola- ja tapahtumatilojen sekä hulppean saunaosaston kokonaisuus tekee Seurahuoneesta monipuolisen elämyskeskuksen Saimaan rannalla, Savonlinnan keskustassa.

Original Sokos Hotel Savonlinnan Seurahuone:

• 79 huonetta hotellin päärakennuksessa
• Seurahuone Apartments: 43 sviittimäisen tilavaa huoneistoa ja 5 Standard-huonetta
• 3 ravintolaa: Perlina di Castello, Muikkuterassi, Aula Wine & Dine Bar
• 3 kokoustilaa sekä Kokous- ja tapahtumatila Luoto
• 2 saunaa hotellin kattokerroksessa