Original Sokos Hotel Vaakuna Kimmel Joensuu
23.04.2015

Sadepäivän tekemistä Joensuussa

Taitokortteli

Taitokortteli on Joensuun keskustassa ympärivuotisesti toimiva matkailu-, käsityö- ja kulttuurikeskus. Korttelista löytyy erilaisia putiikkeja käsitöistä elintarvikkeisiin. Kauppaneuvoksen kahvilasta saa herkulliset paikanpäällä valmistetut tuotteet. Korttelissa myös Taito Shop-myymälä sekä vaihtuvia näyttelyitä.

Virkistysuimala Vesikko

Vesikko on tasokas virkistysuimala ja riemukas kohde koko perheen uimaretkille ympäri vuoden. Allasvalikoimaa on vauvasta vaariin ja monitoimialtaassa uijia hellivät hierovat suihkut sekä tasatunnein keinuttavat aallot. Vesikosta löytyy myös vesiliukumäki.

Huonepakopeli

Huonepakopelissä on 60 minuuttia aikaa paeta lukitusta huoneesta yhdistelemällä vihjeitä, ratkomalla arvoituksia ja ongelmanratkaisutehtäviä. Huonepakopeli varataan osoitteesta www.huonepakopeli.fi, VARAA HETI! -linkin kautta. Pakohuone varataan viimeistään edellisenä päivänä 24 tuntia aikaisemmin. Huonepakopeli Joensuu löytyy kauppakeskus Iso Myyn kellarikerroksesta. Sisäänkäynti sijaitsee kävelykadun varressa, miltei elokuvateatteri Tapiota vastapäätä.

Kasvitieteellinen puutarha Botania

Botania on yleisölle avoin kasvitieteellinen puutarha ja trooppinen perhospuutarha. Noin 700 lajin kasvihuoneissa ovat edustettuina neljä suurilmastoa: tropiikki, subtrobiikin kesä- ja talvisadealueet ja aavikko. Tropiikinosastolla kävijöitä tervehtii Botanian asukki kultatöyhtökakadu Juuso. Trooppiset perhoset lentelevät tropiikin osastolla talvikaudella ja omalla osastollaan keväästä syksyyn.

Museot

Pohjois-Karjalan museo esittelee ja tallentaa Pohjois-Karjalan maakunnan kulttuurihistoriaa. Lisäksi museon kokoelmissa on aineistoa Laatokan Karjalan alueelta. Museolipulla pääsee myös Mukulakadulle, joka on lasten suosikkipaikka. Mukulakadun tunnelmallinen puukaupungin kuja taloineen, toreineen ja satamineen on täynnä monenlaista toimintaa, tekemistä ja elämyksiä.

Joensuun taidemuseo Onnin monipuolisista kokoelmista jokainen löytää suosikkinsa. Kokoelmissa ovat esillä muun muassa antiikin taide, Kiinan taide, renessanssin madonnat, 1800-luvun suomalainen maalaustaide, suomalaiset ikonit ja suomalainen modernismi.

Joensuun bunkkerimuseossa voi tutustua talvisodan jälkeen rakennettuun kahteen teräsbetonibunkkeriin ja Salpalinjan linnoitusrakenteisiin. Museo sijaitsee Marjalassa, 8 km Joensuun keskustasta Kuopion suuntaan. Museo on avoinna yleisölle heinäkuun ajan 1.7-30.7.2017.

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone