01.12.2016

S-ryhmän hotelleista jo yli puolet on Green Key -sertifioituja

Ensimmäiset S-ryhmän hotellit Green Key -sertifioitiin maaliskuussa 2015.  Joulukuun 1. päivänä 2016 Green Key -sertifikaatin saavat Original Sokos Hotel Vaakuna Mikkelissä, Original Sokos Hotel Kaarle Kokkolassa, Original Sokos Hotel Seurahuone Kotkassa sekä Original Sokos Hotel Puijonsarvi Kuopiossa.

Green Key -ohjelmassa on nyt mukana kaikki Suomen kahdeksan Radisson Blu Hotellia ja 28 Sokos Hotellia ketjun 50 yksiköstä.

– Etenemme hyvää tahtia, mistä kiitos kuuluu paitsi hotelleissa tehtävälle hyvälle vastuullisuustyölle, myös Suomen Green Keyn aktiiviselle ja asiantuntevalle toiminnalle. Meillä on yhteinen tavoite saada ympäristöasioiden huomiointi osaksi henkilöstön ja asiakkaiden arkea kaikissa hotelleissamme, konseptipäällikkö Janina Nurmela SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta toteaa.

Ympäristöasiat osaksi arkea

Green Key on nostettu hävikinhallinnan ohella S-ryhmän hotellien vastuullisuustekojen kärkeen. Miksi juuri Green Key?

– Siksi, että se ottaa monipuolisesti kantaa matkailualan vastuullisuuteen ja näkyy hotelleissa muutenkin kuin sertifikaattina seinällä. Green Key on tuonut ympäristön huomioinnin aidosti osaksi hotellien arkea, Janina Nurmela kuvailee.

Green Key -merkin saanut hotelli on sitoutunut muun muassa henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen ja majoitustoiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen.

Henkilöstö ja asiakkaat mukaan

Hotellien henkilöstöstä on nimetty Green Key -lähettiläät, jotka kannustavat ympäristöasioiden huomioinnissa.

– Jokainen voi vaikuttaa omilla teoillaan, kuten lajittelemalla jätteet, sammuttamalla turhat valot ja välttämällä printtausta. Esimerkiksi Original Sokos Hotel Ilveksessä päästäneen ensi vuonna kokonaan eroon sekajätteestä, Janina Nurmela havainnollistaa.

Isot valinnat voivat liittyä vaikkapa lähiruoan, led-valojen tai uusiutuvan energian suosimiseen. Parhaat ideat laitetaan kiertoon hotellista toiseen.

Green Key aktivoi myös hotellien asiakkaita ympäristötekoihin ja oman hyvinvointinsa vaalimiseen.

– Esimerkiksi Break Sokos Hotel Flamingossa asiakkaita kannustetaan käyttämään hissin sijaan portaita, jotka on vieläpä numeroitu. Hyötyliikuntaa tuemme myös hotelleista lainattavilla polkupyörillä. Hotelliaamiaisella muistutamme asiakkaitamme turhan ruokahävikin välttämiseksi opasteilla: "Joskus silmät syövät enemmän kuin masu jaksaa", Nurmela kertoo.

Vastuullinen matkailu vahvistuu

Vastuullinen matkailu rantautuu yhä vahvemmin Suomeen.

– Matkailijat arvostavat hotellien ja matkakohteiden tekemää ympäristötyötä, vaikka vastuullisesta toiminnasta ei olla vielä valmiita maksamaan juurikaan ekstraa. Ympäristöteot ovat kuitenkin entistä tärkeämpiä hotellin maineen ja valinnan kannalta, Green Key -ohjelmapäällikkö Marketta Viljasaari toteaa.

– On hienoa, että S-ryhmän hotellit ovat innolla mukana Green Keyssä ja tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden vaikuttaa ympäristöasioihin myös omilla valinnoillaan.

Tarkemmin Green Key -toiminnasta Sokos Hotelleissa: https://www.sokoshotels.fi/fi/tietoa-meista/vastuullisuus-sokos-hotelleissa/green-key

Tutustu Green Keyn toimintaan: http://greenkey.fi/

Lisätietoja:

Janina Nurmela, kehityspäällikkö, SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaus, puh. 01076 82878, janina.nurmela@sok.fi

www.sokoshotels.fi

www.radissonblu.fi