Menu
Kompensoimme S-Card yöpymisten hiilipäästöt

S-Card kompensoi kanta-asiakkaidensa yöpymiset

Jälleen hyvä syy majoittua S-Card-asiakkaana Sokos Hotelleissa Suomessa tai Virossa!
 
Joulun lähestyessä haluamme tuottaa iloista joulumieltä onnellistaen sinut ja ilmaston. Joululahjana kompensoimme S-Card-asiakkaidemme yöpymisiä joulukuussa. Hyvitämme kanta-asiakkaidemme yöpymisten ja aamiaisten muodostamat hiilipäästöt 12.–18.12.2022 välisenä aikana. Sokos Hotels otti ensimmäisenä hotelliketjuna Suomessa jo vuosi sitten käyttöönsä kompensointimahdollisuuden, jossa asiakas voi yksittäisen majoituksen yhteydessä helposti maksaa kompensoinnin suoraan huonevarauksen yhteydessä.  
 
Hyvitämme kampanja-ajalta kaikki S-Cardilaisten majoitukset automaattisesti eli sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin varata majoitus Sokos Hotelliin. Me maksamme yöpymisten määrää vastaavan hyvityksen suomalaisen yhteistyökumppanimme Compensaten kautta valittuihin ilmastohankkeisiin.  
 
- Olemme tehneet jo pitkään monipuolista vastuullisuustyötä, jonka ansiosta Sokos Hotellit on valittu toimialansa vastuullisimmaksi hotelliketjuksi jo kymmenen vuotta peräkkäin. Sokos Hotelleissa hotellivierailun ilmastopäästöjen kompensoinnin hinta jää alhaiseksi, koska kaikki hotellimme käyttävät yksinomaan uusiutuvaa sähköä ja niiden energiatehokkuutta on parannettu jo pitkään. Käytännössä kompensoitavaksi jää siis vain kiinteistön lämmityksestä ja aamiaisesta syntyviä päästöjä. Hotelliasiakkaan yöpymisen ja aamiaisen hiilijalanjäljen kompensaation hinta on Sokos Hotelleissa vain 0,47 € yöltä (Original Sokos Hotel Viru, Tallinna: 1,22 €). Hinnan pohjana ovat keskimääräiset huonekohtaiset päästöt. SOK:n matkailu- ja ravitsemiskaupan kehityspäällikkö Jukka Kaartinen korostaa, että laskenta perustuu todellisiin asiakasmääriin vuodelta 2019 ja että laskelmat ovat kolmannen osapuolen tarkastamat. 
 
Mihin kompensaatiot käytetään?
Kompensoinnilla kerätyillä varoilla kotimainen Compensate rahoittaa ilmastohankkeita, joissa ilmakehään jo päästettyä hiiltä sidotaan esimerkiksi metsiin tai maaperään. Sidonnan teho on tieteellisesti todennettua ja sertifioitua. 
 
Hiilipäästöjen määrä Suomen Sokos Hotelleissa on 31 kg CO₂ / huonevuorokausi sisältäen aamiaisen. Tämä määrä on keskimääräinen Sokos Hotels -ketjussa. Se ei ole henkilöperusteinen luku eli päästömäärä kattaa myös huoneiden isomman henkilömäärän ja on hieman ylikompensoitu, kun huoneessa majoittuu vain yksi henkilö. Aamiaisen osalta mukaan on laskettu myös ruoan niin tuottajamaasta logistiikkakeskukseen kuin logistiikkakeskuksesta kauimpaan hotelliin Suomessa. Päästöjen määrästä 85 % tulee aamiaisesta. Omien päästöjen osalta suurimmat päästöt tulevat lämmitysenergiasta, jossa Sokos Hotels -ketju on riippuvainen yhteistyökumppanien toiminnasta.
 
Lue lisää Compensaten sivuilta