Menu
Sataman Viilu, Jyväskylä

Ryhmämatkavinkit Jyväskylän kesään

Eloisaa satamatunnelmaa, uniikki saunaravintola, Aallon arkkitehtuuria ja mäkihyppääjän muistomerkki. Muun muassa tätä tarjoilee kesäinen Jyväskylä, vinkkaa Jyväskylän Sokos Hotellien myyntipäällikkö Teija Rosti.

"Jyväskylä on siinä mielessä kätevä matkailukaupunki, että meillä sujahdetaan kävellen nähtävyydestä toiseen", Rosti avaa. "Solo Sokos Hotel Paviljonki ja Original Sokos Hotel Alexandra sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa. Bussilla on helppo ajaa ovelle, ja sen jälkeen kyytiä ei tarvitakaan. Esimerkiksi satamaan Jyväsjärven rannalle, Jyväskylän kesämenon ehdottomaan keskukseen, on muutaman minuutin kävely molemmista hotelleista."

Tässä tulevat Teijan kesäiset ryhmämatkavinkit:

Lutakon satama ja Sataman Viilu

Jyväsjärven rannalla sijaitsevaa Lutakon satamaa kuvataan Suomen elämyksellisimmäksi. Täältä löytyy ravintolaivoja, ravintoloita ja kahviloita. Lutakonaukio on myös kesäfestarien näyttämö.

Ryhmille Rosti suosittelee illanviettoa saunaravintola Sataman Viilussa. Rakennus itsessään on katsomisen arvoinen: hirsirakennus, jossa perinteiset materiaalit ja moderni suunnittelu yhdistyvät. Viilusta löytyy kolme eri saunaa mahtavalla näköalalla, poreallas, järvivesiallas, ravintola, juhla- ja kokoustilaa sekä iso kesäterassi.

Aallon arkkitehtuuria ja hieno maailmanperintökohde

Jyväskylässä on eniten Alvar Aallon suunnittelemia kohteita koko Suomessa, esimerkkeinä Alvar Aalto -museo ja Jyväskylän yliopiston kampusalue. Niihin kannattaa tutustua oppaan - ja ajan - kanssa. Kesäksi 2023 avautuu uusin Aalto-kohde, Aalto2-museokeskus, josta tulee akateemikon kulttuuriperinnön ja muotoilun kohtaamispaikka.

Keski-Suomesta löytyy myös kaksi UNESCOn maailmanperintökohdetta, joista toinen eli Petäjäveden vanha kirkko on Pohjoismaisen puuarkkitehtuurin mestariteos.

Harju ja Neron portaat

Jyväskylän sydämessä sijaitseva Harju on kaupunkilaisten suosima virkistysalue. Nimensä mukaisesti se sijaitsee kukkulalla, alueella, missä ajetaan myös rallin kaupunkierikoiskokeita. Harjulla kulkevat Neron näköalaportaat ovat yksi Jyväskylän suosituimmista nähtävyyksistä. Portailta avautuu upeat näkymät Jyväsjärven suuntaan ja yli koko kaupungin.

Matti Nykäsen muistomerkki

Menestyneimmän mäkihyppääjämme urheilijauraa kunnioittava muistomerkki 'Höyhen' löytyy Hippoksen liikuntapuistosta Köyhälammen rannalta.

Jyväskylän Kesä -festivaali

Pohjoismaiden vanhin säännöllisesti ja yhtäjaksoisesti toiminut festivaali huikean monipuolisella ohjelmalla.

Original Sokos Hotel Alexandra ja Solo Sokos Hotel Paviljonki toivottavat ryhmät lämpimästi tervetulleiksi! Talot tarjoavat laadukkaat tilausravintolapalvelut, hyvät saunatilat ja monipuolisen huonevalikoiman.