Ruokadesignin taidonnäytteitä Ravintola Merineitsissä

Ravintola Merineitsi hotellin toisessa kerroksessa on ainoa paikka Virossa, jossa järjestetään säännöllisesti kabareeiltoja. Sekä esiintymislavalta että ravintolapöydistä löytyy oman genrensä parhaita edustajia.

Monin aistein nautittava kabaree-ilta on hieno tapa viettää aikaa ystävien tai työtovereiden seurassa, merkkipäivää juhlistamalla tai vain arjen askareet unohtamalla. Jo kymmenettä kautta Merineitsi-ravintolan Chef de Cuisine Margus Tammpere luo lautasille hienoa ruokataidetta.

Ruoka-annokset ovat keittotaiteen huippuluomuksia. Tarkoin sommitellut annokset ovat kuin taideteoksia, joissa yksikään ainesosa ei ole lautasella sattumalta. Kulinaaritaiteilijan tai ruokasuunnittelijan tehtävänä on huolehtia siitä, että annokset ovat mauiltaan yhteensopivia, yllättäviä ja yksinkertaisesti herkullisia. Kaikki on sijoiteltava lautaselle niin, että annoksen osia on mahdollista yhdistellä keskenään, ne säilyttävät muotonsa ja ovat parhaimmillaan juuri tarjoiluhetkellä.

Ravintolamme a la carte -makuelämykset ulottuvat virolaisesta peuranlihasta alaskalaiseen hopealoheen ja virolaisista viiriäisistä maailmankuuluihin jälkiruokiin. Ruokiin sopivat viinit on valinnut Viron parhaiden sommelierien tiimi.

Revyystä vastaa Eesti Tantsuagentuur'in revyyteatteri Starlight Cabaret. Ohjaaja Kristjan Kurm on luonut Viron tasavallan 100-vuotissyntymäpäivien kunniaksi tarinan, joka kertoo nokkelan, itseironisen ja koskettavan tarinan rakkaudesta ja itsepäisyydestä, vapaudesta ja itsenäisyydestä.

Lavalla ovat Starlight Cabaret'n tanssitaiteilijat ja laulusolistit Irina Haak ja Nele-Liis Vaiksoo sekä Kalle Sepp tai Bert Pringi. Tyylillisesti vaihtelevassa revyyssä nähdään numeroita baletista hiphoppiin ja polkasta rokkiin, ja esityksestä löytyy niin duettoja kuin klassista naisriviä. Lue enemmän tästä.

Tee oma varauksesi täältä.