Menu

Rakennamme 100 x parempaa hotellikokemusta

Rakentaminen käynnistyy syksyllä ja valmistuu keväällä 2024. Uudistuksen kokonaisbudjetti on noin 8 miljoonaa euroa. Original Sokos Hotel Alexandran ja Solo Sokos Hotel Paviljongin hotellinjohtaja Hannu Nirkkonen sekä Alexandran hotellipäällikkö Leena Lehosmaa iloitsevat tulevasta muutoksesta. 
- Alexandraa on vuosien varrella uudistettu pala kerrallaan, tällä kertaa melkein puolet hotellistamme uudistetaan samaan aikaan. Kyse on lähinnä huoneiden saattamisesta nykyaikaan. Huomioimme uudistuksessa erityisen hyvin perheet ja sporttiryhmät, Nirkkonen painottaa.  


Tuleva remontti ei hirvitä hotellialan konkareita, onhan heillä vankkaa osaamista jo monista hyvin maaliin viedyistä projekteista. Hotellialan kokemusta on haettu ulkomailta saakka. 
- Vuoden vaihteessa minulla tuli täyteen 20 vuotta Keskimaalla ja 15 vuotta Alexandran ja Paviljongin hotellinjohtajana. Näihin vuosiin on mahtunut monenlaisia projekteja, suurin kokonaisuus oli Paviljongin rakentaminen kokonaisuudessaan, muistelee Nirkkonen.  


Lehosmaa on toiminut Alexandran hotellipäällikkönä 10 vuotta. Uudistukselta hän odottaa erityisesti infran päivitystä ja asiakkaiden rektioita uudistetuista huoneista. 
- Odotan innolla muutosta. Tulemme varmasti pitämään asiakkaat hyvin kärryillä projektin aikana viestimällä muun muassa somen ja verkkosivujemme kautta. Asiakkaamme ovat kyselleet jo pitkään kuntosalin perään, hienoa että pystymme vastaamaan nyt heidän toiveisiinsa, Lehosmaa taustoittaa.  
 

Aikaa kestävä ja harmoninen

Uudistuksen visuaalisesta ilmeestä tulee vastaamaan Sataman Viilustakin tuttu sisustusarkkitehtuuriin erikoistunut suunnittelutoimisto Franz Design Oy
- Franz on antanut upean taidonnäytteen Viilun suunnittelussa. Luotamme heidän osaamiseensa ja kykyynsä aikatauluttaa projektia. Heille on myös tuttua toimia S-ryhmän rakennustapaohjeiden puitteissa, Nirkkonen avaa.  


Suunnittelijat ottivat hyvin koppia toiveista tyylin, tunnelman ja hotellin kohderyhmien suhteen. 

- Huoneiden muotokieli on perinteisiin nojaava ja Aallon muotoilulle hattua nostava. Värimaailma tulee olemaan harmoninen ja aikaa kestävä, kertoo Lehosmaa. 


Mallihuone jo käytössä

Parvisängyt omaava Kilpasilla-mallihuone valmistui kesän kynnyksellä. Huone on ilmeeltään raikas, hauska ja yllättävä. Asiakas voi toivoa varauksen yhteydessä testauksessa olevaa huonetta käyttöönsä.

- Mallihuoneeseen mahtuu majoittumaan neljä henkilöä. Huoneesta löytyy kahden hengen sänky ja parviratkaisu, jonne mahtuu nukkumaan kaksi aikuista. Testaamalla huonetta ennen varsinaisen projektin alkamista, saamme varmasti asiakkailtamme paljon arvokasta tietoa siitä, miten huone toimii käytännössä, Lehosmaa tuumaa.  


Huoneiden uudistuksessa hyödynnetään vanhaa. Esimerkiksi kylpyhuoneiden aikaa ja kulutusta kestävät graniittitasot on haluttu käyttää uudestaan. 
- Käytämme järkevästi hyödyksi hyvää olemassa olevaa materiaalia vastuullisuus huomioiden, täsmentää Nirkkonen. 
 

Lisätietoja:

Osuuskauppa Keskimaa, matkailu- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Pasi Kunelius, pasi.kunelius@sok.fi, 010 767 3060

Osuuskauppa Keskimaa, Original Sokos Hotel Alexandran ja Solo Sokos Hotel Paviljongin hotellijohtaja Hannu Nirkkonen, hannu.nirkkonen@sok.fi, 010 785 1006