Menu

Radisson Blu Royal Hotel Helsinki. Kansainvälisten huippuvieraiden hotelli.

Helsingin Radisson Blu Royal Hotellissa elettiin heinäkuun alussa ainutlaatuisia hetkiä, kun hotelli sai toimia huipputason kansainvälisten vieraiden majoittajana. Presidentti Joe Bidenin ja hänen esikuntansa vuorokauden mittainen visiitti vaati intensiivisen valmistautumisen ja monenlaista joustoa itse vierailun aikana. "Kaikki meni todella hyvin ja todistimme hotellin sopivuuden erittäin vaativiin kansainvälisen tason vierailuihin ja kokouksiin", hotellipäällikkö Anne Kainulainen toteaa tyytyväisenä.

"Yhdysvaltain presidentin ja hänen seurueensa vierailuun liittyi monia erityistoiveita ja -tarpeita. Mutta kaikki yllättävätkin toiveet saatiin toteutettua. Tämän heinäkuisen valtiovierailukokemuksen jälkeen uskaltaisin todeta, että enää ei voi tulla vastaan pyyntöjä, joita meillä ei pystytä toteuttamaan", Kainulainen lupaa.

"Monenlaiset ennakkojärjestelyt olivat tarpeen. Valmistelimme vierailua yhdessä Suomen USA:n suurlähetystön ja delegaation ennakkotiimin kanssa. Kiivaasta tahdista huolimatta saimme järjestymään kaikki heidän tarpeensa. Emme kyseenalaistaneet tai ihmetelleet mitään pyyntöjä, vaan selvitimme ja toteutimme. Tekeminen oli välitöntä ja kivaa, tunnelma lämminhenkinen ja luottavainen. Olimmehan kaikki samassa veneessä. Tekemässä työtä yhteisen päämäärän eteen."

"Turvallisuus-, kokous- ja majoitusjärjestelyt suunniteltiin yhdessä viranomaisten ja asiakkaan edustajien kanssa. Radisson Blu Royal Hotel on logistisesti erinomaisesti toimiva hotelli. Saapuminen hotelliin on mahdollista järjestää diskreetisti ja turvallisesti, vaikka sijaitsemmekin aivan kaupungin keskustassa", Kainulainen kertoo.

Inhimillistä palvelua arvostettiin

"Tämä oli ainutlaatuinen vierailu, ja vaikka venyimmekin sen myötä äärimmilleen, oli työ koko tiimille hyvin mielekästä. Palvelimme tätä korkean tason delegaatiota, kuten palvelemme kaikkia vieraitamme, ystävällisesti ja huolellisesti. Välitön tunnelma, aito huolenpito ja inhimillinen palvelu – siitä saimmekin arvovierailtamme hyvää palautetta. Radisson Blun Yes I can -asenne on yhteistä kaikille hotelleillemme", hotellipäällikkö toteaa ylpeänä.

"Myös suomalaisten tapaa hoitaa asiat luotettavasti arvostettiin. Se mitä meillä luvataan, se pidetään."

Erityisille vieraille erityiset huoneet

Tärkeä matka edellyttää toimivia työskentelytiloja. Radisson Blu Royal Hotellin isot ja valoisat sviitit ovat paitsi viihtyisiä, myös erittäin toimivia niin työskentelyyn kuin vaativien neuvottelujen ja kokousten pitoon.

Esimerkiksi skandinaaviseen tyyliin sisustetussa Presidential Suitessa on kaksi erillistä makuuhuonetta, lounge-tyylinen oleskelutila sekä tapahtumatila neuvottelupöytineen ja upeine kaupunkinäkymineen. Vertti Kiven suunnitteleman japanilaistyylisen sviitin saunassa on myös poreallas.

Kahdeksan tyylikkään ja hyvin varustellun sviitin lisäksi hotellin useimmissa huoneissa on työpöytä ja työskentelyvalo. Hotelli on rauhallinen eivätkä keskustan äänet kantaudu sisään. Erikokoisia kokoustiloja on 16 kpl.

Radisson Blu Royal Hotel sijaitsee Helsingin Kampissa. Kansainvälisen tason hotelli on täysin uudistettu vuonna 2019 ja palkittu Suomen johtavana businesshotellina vuonna 2020 (World Travel Awards).

Suomessa on kahdeksan Radisson Blu -hotellia. Ensimmäinen Radisson RED -hotelli avautuu lokakuussa 2023 Helsinkiin.

Radisson Blu Royal Hotellin sviitit:

  • Presidential Suite, 180 m2: kaksi makuuhuonetta, saunaosasto ja poreamme, valoisa ruokailutila kaupunkinäkymillä ja neuvottelupöydällä, erillinen loungetila.
  • Royal Suite, 65 m2: makuuhuone, ruokailutila, oleskelutila, sauna sekä terassi kaupunkinäkymin.
  • Executive Suite, 4 kpl, kaikki 60 m2. Sviiteissä on erilliset makuu- ja olohuoneet, kahden sviitin kylpyhuoneesta löytyy poreamme.
  • Junior Suite, 40 m2, 2 kpl. Junior Suitet muodostuvat makuuhuoneesta, olohuoneesta ja kylpyhuoneesta.