Menu

Puuhaa lapsiperheille Porissa

Kaikki lapsiperheet ovat tervetulleita Poriin, monen kivan puuhan kaupunkiin!

Porissa on niin isoille kuin pienille lapsille paljon puuhaa.

PELLE HERMANNIN PUISTO

Kirjurinluodolta löytyy ainutlaatuinen Pelle Hermannin puisto. Puisto on laajuudeltaan n. kolme hehtaaria, mikä vastaa melkein viittä jalkapallokenttää. Puistossa on huikea määrä eri ikäisille soveltuvia leikkialueita, liukumäkiä ja kiipeilytelineitä. Alueella palvelee myös kioski ja mm. wc-tilat. Nämä kaikki on käytettävissä ilman sisäänpääsymaksua! Hotellilta kävelee Kirjuriin n. 10 minuuttia Kokemäenjoen vartta pitkin. Tätä ei kannata jättää kokematta Porin reissulla!

LIIKENNEPUISTO VINKKARI
Kirjurinluodossa sijaitsee myös liikennepuisto Vinkkari. Se on mainio paikka, jossa voi ajella polkuautoilla ja polkupyörillä. Hauskan leikin lomassa opitaan samalla liikennesääntöjä.
Vinkkarissa olevia polkuautoja ja polkupyöriä saa lainaksi puiston yhteydessä sijaitsevalta varikolta. Ei maksa mitään, mutta on todella suosittua! Siksi ajovuorot kestävät kerrallaan puoli tuntia, vuorot vaihtuvat tasatunnein ja puolelta. Ajovuorolippu kannattaa noutaa heti Kirjurinluotoon saapuessa, ja mahdollisen odotusajan voi viettää Pelle Hermannin leikkipuistossa tai eläimiä ihaillessa. Puistossa on käytössä 22 polkuautoa ja 10 polkupyörää. Liikennepuisto on tarkoitettu 4-10 vuotiaille lapsille.
Aukioloajat: ma suljettu, ti-pe 12-18, la 11-14, su 12-18.

ILMAISET ANGRY BIRDS -LEIKKIPAIKAT
Auta lintuja pelastamaan jälkikasvunsa vihreiltä possuilta! Maailman ensimmäinen kaupungin keskustassa sijaitseva Angry Birds -aktiviteettipuisto avattiin Porin kauppatorille aivan hotellin viereen kesällä 2012. Angry Birds –puistoja Porista löytyy kaikkiaan kolme: kauppatorilta, Kirjurinluodosta ja Yyteristä. Leikkialueet sisältävät liukumäkiä, kiipeilytelineitä, linnunpesiä sekä paljon muuta. Kaikki Angry Birds -leikkipaikat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Laita mielikuvituksesi liikkeelle!

PORIN MAAUIMALA
Porin aurinkoinen maauimala on auki joka päivä aamusta iltaan. Sieltä löytyy mm. lasten altaat, hyppytelineitä, 50 metrin vesiliukumäki ja kivat oleskelualueet vaikka piknikille.  Matkaa hotellilta maauimalaa on n. 3 kilometriä ja se sijaitsee Porin Isomäessä.

ELÄIMIÄ JA PUUHAA KOIVUNIEMEN HERRASSA
Mikä eläin sanoo kot kot kot? Koivuniemen Herran MuuMaa Merikarvialla on lapsille suunnattu kotieläintarha ja puuhapaikka. Lähde koko perheesi kanssa nauttimaan maatilan rauhasta. Koivuniemen Herra tarjoaa lapsille elämyksiä traktoriajeluista heinähyppelyyn. Eläimet ovat lähellä maatilan arjessa. Vie karitsat päiväkävelylle ja auta kananmunien keräyksessä!

KIRJURINLUODON MUUT PALVELUT
Kirjurinluodossa on uimaranta, josta voit pulahtaa Kokemäenjoen virkistävään veteen!
Kirjurinluotoon kävelee keskustasta muutamassa minuutissa, mutta luodolle pääsee kätevästi myös pyörällä tai autolla. Kaupunkijuna Poritar kuljettaa kävijöitä kesäisin kauppatorin ja Kirjurinluodon väliä. Veneellä pistäytymistä varten on rannassa 24h vierasvenesatama.
Kirjurinluoto on tunnettu eläimistään, kuten vuohista, lampaista ja alpakoista, sekä linnuista. Jo yli neljäkymmentä vuotta Kirjurissa kävijöitä ovat ihastuttaneet eri lintulajit. Puiston aitauksesta asuvat kesäaikaan kuningas- ja platinafasaaneita, erilaisia kanoja ja kukkoja, turkinkyyhkypariskunta, reilu tusina riikinkukkokyyhkyjä, kaksi riikinkukkoa ja kaksi riikinkanaa.  Talviajan Kirjurinluodon linnut viettävät Porin kaupungin tiloissa Hanhiluodolla.

PORIN METSÄ
Isomäki sijaitsee Porin metsässä, joka on lukuisten polkujen halkoma ulkoilu- ja virkistysalue Porissa. Ns. Katinkurun reitin pääsee helposti kävelemään myös rattailla tai vaunuilla; lenkki kulkee rehevän metsän keskellä ja on Katinkurun ampumaradalle vievä 3,5 kilometrin reitti.