Menu

Porin Vaakunalle Sustainable Travel Finland -merkki

Sustainable Travel Finland on Visit Finlandin hallinnoima kansallinen kestävän matkailun ohjelma, joka ottaa huomioon ekologisen, sosiokulttuurisen ja taloudellisen kestävyyden. Merkin saaneet yritykset täyttävät näihin arvoihin perustuvan kriteeristön.
 
Tekoja ympäristön ja vastuullisuuden eteen tehdään Porin Vaakunan arjessa joka päivä, esimerkiksi seuraavin tavoin:
  • Huoneissamme on käytössä vedetön siivous
  • Pyrimme minimoimaan paperitulostamisen määrän
  • Lainaamme asiakkaille ilmeiseksi polkupyöriä
  • Olemme siirtyneet aamiaisella isompiin tilauskokoihin
  • Saunoillamme on käytössä kestomukit kertakäyttömukien sijaan
  • Kokoustarjoiluissa käytämme vain kotimaisia tuotteita kahvista kauramaitoon ja konvehteihin sekä käytämme monipuolisesti paikallista superfoodia, tyrniä
Sustainable Travel Finland -merkin hakeminen oli luonnollinen jatkumo hotellin ympäristöä huomioivaan toimintaan. Ihmisten, luonnon ja oman maakunnan hyvinvointi on Satakunnan Osuuskaupalle koko toiminnan lähtökohta. Tämän eteen on jo pitkään tehty monipuolista työtä. 
 
"Sustainable Travel Finland -merkin hakuprosessi on polveileva ja ottaa monella tavalla ympäristömme huomioon. Samalla se luo hotellillemme toimintaohjeita merkin kriteerien hallintaan", sanoo hotellipäällikkö Riina Kuusijoensuu. "Tämä tunnustus on meille tärkeä osoitus siitä, että teemme oikeita asioita yhdessä henkilökunnan ja asiakkaiden kanssa. Henkilökuntaa kannustetaan ympäristöystävälliseen toimintaan joka päivä ja uudet työntekijät perehdytetään säännöllisesti. Meidän tavoitteemme on, että vastuullisuus näkyy hotellissa konkreettisina asioina ja tekemisinä."