Menu

Porin Vaakuna hyvässä vauhdissa matkalla kohti Sustainable Travel Finland -merkkiä!

Jo vuoden 2021 alussa tehtiin päätös, että lähdemme hakemaan Sustainable Travel Finland -merkkiä meille. Nyt vihdoin työ on toden teolla alkanut, ja olemme askel askeleelta lähempänä Sustainable Travel Finland -sertifikaattia. STF vastuullisuus prosessityö on käynnistynyt  Porin matkailu-alueella syksyllä 2020, kertoo Visit Porin matkailuasiantuntija Maria Rasmussen. "On tärkeää, että olemme mukana rakentamassa vastuullista matkailupalveluverkostoa ja näin lisäämällä alueemme kilpailukykyä varsinkin kansainvälisessä matkailussa. Kansainväliset matkanjärjestäjät hakevat vastuullisesti tuotettuja matkailupalveluja ja kuluttajat ovat entistä tietoisempia valinnoissaan suunnitellessaan esim. lomamatkoja", kertoo Maria vielä lisää.  
 

Vastuullisuus luonnollisena osana arkea

Vastuullisuus on meille vaakunalaisille tärkeä arjessa kulkeva arvo. Uskommekin, että matkailun, sekä hotellin toiminnan, kehittäminen kestävämmäksi on erittäin hyväksi Porille nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi alueen vastuullisuuteen panostaminen parantaa alueen asukkaiden ja sinne saapuvien matkailijoiden viihtyvyyttä sekä hyvinvointia. Tämän vastuullisuusmerkin myötä alueen vierailijat voivat nauttia Porista ja sen tapahtumista tietäen, että ympäristö ja paikallisten hyvinvointi on otettu joka paikassa huomioon. 
 

Mikä on Sustainable Travel Finland (STF)?

Sustainable Travel Finland -ohjelman ideana on tarjota yrityksille ja -kohteille kestävän kehityksen polku; konkreettinen kestävän matkailun työkalupakki, joka helpottaa kestävien käytäntöjen ja valintojen omaksumista jokapäiväisessä liiketoiminnassa. Koko ohjelman läpikäyvät yritykset ja -kohteet tunnustetaan Sustainable Travel Finland -merkillä ja ne saavat käyttöönsä jatkuvan kehittämismallin, viimeisimmät tiedot kestävän matkailun kehittämisestä sekä markkinointituen ja näkyvyyden Visit Finland -kanavissa. STF-merkki uusitaan säännöllisesti.
 

Green Key -sertifikaatista STF -merkkiin!

Ennen kuin olemme voineet hakea STF-merkin suorittamista, on meidän pitänyt suorittaa 7 askeleen kestävän matkailun kehittämispolku. Yhtenä askeleena on, että hotellilla tulee olla jokin kestävää matkailua tukeva sertifikaatti. Meillä tämä merkki on Green Key -sertifikaatti.
Tavoitteenamme on saavuttaa STF -merkki syksyyn mennessä, ja tähän tähtäämme määrätietoisesti. Uskomme, että tavoite täyttyy ja ensi syksyn koittaessa meillä on entistä vastuullisempaa yöpyä ja asioida. 
 

Lisätietoja: 

Riina Kuusijoensuu
Hotellipäällikkö / Hotel Manager
 
Original Sokos Hotel Vaakuna
Gallen-Kallelankatu 7
28100 Pori 
 
puh. +358 41 4625535
riina.kuusijoensuu@sok.fi