Poimi asiantuntijan vinkit golfkesään
Suomesta löytyy peräti 180 kaunista ja tasokasta golfkenttää, Hangosta Leville. Valmistumassa on myös maailman hienoin par3-kenttä. Mikä kenttä kannattaa ainakin kokea? Miten löytää lajin pariin? Suomen Golfliiton myynti- ja markkinointijohtaja vinkkaa.
Kenttiä löytyy joka makuun, yhteistä on hyvä taso
Suomen Golfliitto ry:n myynti- ja markkinointijohtaja Kimmo Rantamäki kehuu kaikkia Suomen kenttiä hyvätasoisiksi ja kauniiksi. "Kenttiä löytyy läpi Suomen, kansainvälisen tason layouteista pienempiin kenttiin. Suosittelisin kokeilemaan rohkeasti sellaisia kenttiä, missä ei ole aiemmin pelannut. Pidempi maakuntakierros taas on hauska tapa kokea useampi kenttä kerralla. Alueen elämänmenoon tutustuu hyvin paikallisia pelaajia kuuntelemalla. Yksi golfin parhaita puolia on pelin lomasta löytyvät uudet ystävät – golffarit ovat hyvin sosiaalista porukkaa."
"Ahvenanmaan ja Levin kentät laittaisin bucket listille, jos niitä ei ole vielä kokenut. Ahvenanmaalla pelataan upeissa saaristomaisemissa, Levillä Suomen pohjoisimmalla kentällä. Levi on ainoa suomalainen läpi yön auki oleva kenttä ja kierros keskiyön auringossa tarjoaakin uniikin elämyksen. Kannustusjoukoissa saattaa näkyä harvinaisempaakin väkeä: poroja jäkälää mutustelemassa", Rantamäki suosittelee.
"Kaudelle 2024 Siuntion Pickalaan on rakentumassa maailmanluokan par3-kenttä, josta tulee osa Pickala Golfin palvelutarjontaa. Tämän kentän valmistumista odottelen todella innolla", Rantamäki sanoo.
Golffarin toiveena laadukas yöpyminen
Golfin harrastajia on Suomessa jo 155 000, kaikki paljon matkailevia. Suomen Golfliiton yhteistyökumppani Sokos Hotels tarjoaa laadukkaan majoituksen Golfliiton jäsenille.
"Olemme Suomen suurin urheilijajärjestö ja halusimme toimintamme tueksi tasokkaan ja joustavan majoituskumppanin, sillä paljon liikkuvat golffarit osaavat vaatia ja arvostaa. Kattava verkosto on tärkeä sekin, mahdollisimman läheltä kisakenttää tulee löytyä hotelli. Sokos Hotelleilta on löytynyt intoa ja sydäntä rakentaa meille sopivia majoitus- ja tilaratkaisuja", Kimmo Rantamäki toteaa tyytyväisenä.
Golfkierros vie pelaajalta useita tunteja ja keskimäärin 14 000 askelta. Pelin jälkeen halutaan syödä ja palautua hyvin. Sauna- ja kylpyläpalvelut ovat oiva lisä majoituksen oheen. Pelikokemuksen kruunaakin hotelli, joka vastaa näihin tarpeisiin. "Esimerkiksi Nurmeksen Break Sokos Hotel Bomba kylpylöineen tarjoaa golfaajan arvostamat palvelut, vain kilometrin päässä upeamaisemaisen Pielis-Golfin viheriöiltä". Rantamäki toteaa.
Onnellistamisen filosofia yhdistää yhteistyökumppaneita. "Siinä missä Sokos Hotellit onnellistavat vieraitaan henkilökohtaisella, laadukkaalla palvelulla, edistää golfin peluu harrastajiensa kokonaisvaltaista hyvinvointia", kertoo S-ryhmän hotellien asiakkuuspäällikkö Daniel Sharsan. "Ja junioritoiminnan tukeminen on molempien osapuolten sydäntä lähellä."
Iskikö golfkipinä?
Mistä sitten alkuun, kun golfkärpänen puraisee? Kimmo Rantamäki kehottaa ottamaan yhteyttä paikalliseen golfseuraan tai tutustumaan https://kokosuomigolfaa.fi/ sivustoon. Sivustolta löytyy kaikki tarvittava tieto golfista ja harrastuksen aloittamisesta. Golfaavilta ystäviltä saa hyviä vinkkejä heiltäkin.
Helsingin Messukeskuksessa 31.3.–2.4.2023 järjestettävät Golfmessut tarjoavat laajan kattauksen golftietoutta, ja mahdollisuuden testata lajia.
Suomessa on 134 Suomen Golfliitto ry:n jäsenseuraa ja 180 golfkenttää. Rekisteröityneitä harrastajia on 155 000.
Sokos Hotels on Suomen Golfliiton yhteistyökumppani. Hotelliketju tukee suomalaista golfia, pääpainona nuorten golfharrastuksen tukeminen. Suomen Golfliitto keskittää majoitukset ja tapahtumat Sokos Hotelleihin.
Kaikilla suomalaisilla golfseuroilla on mahdollisuus liittyä Sokos Hotellien Sporttiklubiin ja saada majoitukset edukkaaseen hintaan, etuja unohtamatta.