Menu

Poikki Puikkarin onnellistajat

Meillä hyvän elämän piäkaupungissa Kuopion Original Sokos Hotel Puijonsarvessa on tapana ollut onnellistaa vieraitamme  jo vuodesta 1873 alkaen tällä samaisella tontilla. Tänä vuonna meidän legandaarinen puutalo Puikkarimme ent. Seurahuone/ Renkku/ Puikkari Night  täyttää 150-vuotta.  Juhlistamme tuhansien tarinoiden tapahtumatalo Puikkarin juhlavuotta monien tapahtumien ja tarinoiden kautta.  Juhlavuoden aikana esittelemme  arjen ja juhlan onnellistajien tarinoissa meidän poikki Puikkarin väkeä eli talomme henkilökuntaa.
 
Ensimmäisenä esittelyvuorossa meidän Puikkarin uusin keittiön jäsen Toni.
 
1. Kuka olet ja miten kauan olet ollut osana Poikki Puikkarin onnellistajien väkeä?
Toni Karjalainen - keittiöpäällikkö ja vasta kuukauden olen saanut olla osana Original Sokos Hotel Puijonsarven eli poikki Puikkarin väkeä.
 
2. Kuvaile itseäsi viidellä sanalla:
Reippaasti hymyillen eteenpäin nautiskellen ja herkutellen.
 
3. Onko sinulla lemmikkiä?
Perheeseemme kuuluu kuusivuotias kuubalaisen isän omaava musta, tummapaahtoinen Havannan koira Cafe de Parisienne eli Lilli. Lilli oli luontainen valinta meidän perheeseen sillä halusimme allergia- ja irtokarvavapaan koiran.
 
4. Lapsuutesi haaveammatti / ammatteja?
Tämä on helppo ja ehkä hieman tylsä kysymys kohdallani. Vastauksia minulla on tähän kysymykseen oikeastaan kaksi. Kuten monella pienellä pojalla, myös minulla oli haaveena jonakin päivänä olla poliisi tai palomies. 
 
5. Parasta työpäivässäsi?
Monipuolisuus ja tietysti kaikki uudet upeat työkaverit sekä meidän ihanat vieraamme. Olen saanut kunnian saada viimeisen kuukauden aikana melkoisen määrän uusia huippuja työkavereita: liki sata puikkarilaista ja liki 2000 peeässäläistä työkaveriksi.
 
6. Lempipaikkasi / kaunein paikka talossamme ja miksi?
Kuukauden aikana en ole vielä varmasti ihan kaikkea kauneutta Puijonsarvessa ehtinyt näkemään. Tähän mennessä kaunein paikka on Puikkarin juhlasali täydessä timanttisessa kattauksessa. 
Lempipaikan hotellissamme osaan jo tällä lyhyellä kokemuksella sanoa ja se on ehdottomasti keittiö. Lempipaikassani keittiössä paras hetki on juuri se hetki kun serviisi  on alkamassa. 
 
7. Takana on touhua täynnä ollut päivä, miten rentoudut?
Sauna ja saunasta avantoon kolmen kerran kierrolla - siinä koko kierto ja avanto on aina vuorossa viimeisenä terveysvaikutusten vuoksi. Harmillisen usein rentoutushetki jää vain saunanlauteille ilman avantoelämystä, mutta saunan lämpö ja rauha auttavat myös hyvin rentoutumaan.
 
8. Lempiherkkusi / juomasi ja salainen reseptisi, jonka haluaisit jakaa?
Jos et kerro kenellekään niin karkki on mun lempiherkkua ja pahin paheeni. Ruoan puolesta kysymys on paha, kun hyvin tehty ruoka on vain niin hyvää, mutta aidot napolilaiset pizzat on ehdotonta herkkua. Lempijuoma on kivennäisvesi, lempidrinkki aurinkorannalla on kylmä lager tai gin tonic. Salainen reseptini  ei olisi enää salainen, jos sen kertoisin.  Sen verran voin resepteistäni paljastaa, että hyvää kun yrittää tehdä niin priimaa pukkaa tulemaan.
 
9. Toiveesi tälle vuodelle?
Jonkun some-ennustuksen mukaan vuosi 2023 on minulle täynnä rakkautta ja valoa sekä suuri unelmani käy vihdoin toteen...mitähän lie vielä tulossa?  Yksi toiveistani tälle vuodelle on jo toteutunut: olen saanut hyvän työpaikan. Toiveissa toki kuten elämässä yleensä on hengissä selviäminen, lottovoitto ja voisin ottaa 15 kg elopainoa itsestäni pois.
 
10. Jotain muuta mitä haluaisit itsestäsi kertoa?
Vapaa-ajan harrastuksistani haluaisin myös kertoa. Luonnossa liikkuminen kävellen tai pyöräillen, kalastus ja urheilusukellus ovat sielunravintoa. Sisäliikunnan puolelta lähes koko elämäni olen harrastanut karatea ja käynyt uimassa uimahallilla. Järvessä en tykkää uida, koska saan paniikin  jos joku minulle tuntematon juttu osuu minuun veden alla  niin etten tiedä mikä se on.  Toki märkäpuvun kanssa uiminen järvessä ja meressä menee.
 
 
- Tonilla on pitkä kokemus sekä keittiötoimintojen johtamisesta, että kaupan puolen kauppiaana toimimisesta.
Viimeisinä vuosina hän on toiminut myös ravintolayrittäjänä.
Tonilla on Chef Rótisseur arvonimi ja hän vaikuttaa Savon keittiömestarit yhdistyksen hallituksessa. -