Menu

Pohjoiskarjalainen kylpylähotelli Bomba laajenee ja uudistuu!

Vuonna 2024 avautuu täysin uusi hotellisiipi, kesäksi 2023 uudistuvat karjalaiskylän huoneet

Nurmeksessa sijaitsevan kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomban yhteyteen aletaan keväällä rakentaa odotettua laajennusosaa järvinäköalahuoneineen. Kesäksi 2024 valmistuva uudisrakennus sijoittuu Pielisen rantamaisemaan nykyisen kylpylähotellin jatkeeksi. Myös Bomban karjalaiskylän hirsirivitalojen huoneet uudistetaan. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa investoi Break Sokos Hotel Bomban kehitykseen 21,2 miljoonaa euroa ja karjalaiskylän huoneuudistukseen 550 000 euroa.

"Olemme erittäin huojentuneita ja iloisia siitä, että pääsemme vihdoin aloittamaan hotellilaajennuksen. Kaava on lainvoimainen ja rakennustyöt alkavat huhtikuussa", hotellinjohtaja Sanna Tenhunen toteaa iloisena. "Bomban alueen matkailu on kehittynyt viime vuosina hyvin ja tarvitsee jo nykyhetken kysynnälläkin lisää sekä majoitus- että ravintolapaikkoja. Laajennuksen myötä huonemäärämme tuplaantuu 201 huoneeseen."

Uuteen hotellisiipeen tulee viisi kerrosta, 92 luonnonläheisin värein ja materiaalein sisustettua huonetta, kokoustilat ja ruokaravintola. Hotellihuoneiden erikoisuus tulee olemaan isot maisemaikkunat, joista avautuu hieno näkymä Pielisen alati vaihtuvaan järvimaisemaan. Ylimmän kerroksen huoneissa on myös oma parveke.

Break Sokos Hotel Bomba sijaitsee Pielisen rannassa, Bomban perinteisen karjalaiskylän ja Bomban talon välittömässä läheisyydessä. Kylän hirsirivitaloissa on 50 hotellihuonetta, jotka uusitaan kevään 2023 aikana. Kylpyhuoneisiin tehdään peruskorjaus ja huoneisiin saadaan uudet sängyt sekä huoneilman viilennys. Myös karjalaiskylän huoneita voi varata Sokos Hotellien varauskanavista.

Monipuolinen ja elämyksellinen Bomba kiehtoo matkailijoita

 

Luonnon läheisyys, karjalaiskylän perinnekulttuuri sekä ylellinen kylpylä ulkoaltaineen muodostavat Break Sokos Hotel Bombasta uniikin elämyskokonaisuuden. Tunnin ajomatkan päässä on peräti kolme kansallispuistoa ja hotellin lähialueella runsaasti aktiviteetteja karjalanpiirakkapajasta kalastusretkiin.

"Nykymatkailija haluaa tutustua paikalliseen kulttuuriin ja kokea aitoja elämyksiä. Luonto- ja hyvinvointikohteet kiinnostavat, ja yhä enemmän kaivataan myös luksusta hotellilomaan. Bomban alue kylpylähotelleineen tarjoaa kaikkea tätä. Break Sokos Hotel Bomba sopiikin niin hemmottelua hakeville pariskunnille, perheille kuin ryhmämatkailijoille.", hotellinjohtaja Tenhunen kertoo.

Break Sokos Hotel Bomban kehitys tukee hotellia operoivan Pohjois-Karjalan Osuuskaupan matkailustrategiaa, jonka mukaan se luo Bomba–Koli–Joensuu-alueesta Lapin veroisen matkailukohteen ja tuplaa majoitusvuorokaudet alueella vuoteen 2030 mennessä. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa kehittää matkailupalveluitaan myös Kolilla, missä Kolin kylälle avautuu juhannukseksi 2023 uusi hotelli, Break Sokos Hotel Koli Kylä.

 

Vuonna 2024 Break Sokos Hotel Bomballa on

  • Yhteensä 201 huonetta: hotelliosa "Sotkassa" 14 huonetta (uusittu 2021), Metsäsiivessä 44 huonetta, uudisosassa 92 huonetta, karjalaiskylässä 50 huonetta
  • Kolme ravintolaa, kokoustilat, ylellinen kylpylä

 

Break Sokos Hotel Bomballa yöpyi 40 545 matkailijaa vuonna 2022, huonevuorokausien määrä oli 19 241.

 

Lisätietoja:

Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 050 301 0419, Sanna.Tenhunen@sok.fi

 

Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava kylpylähotelli perinteikkään karjalaiskylän vierellä, Pielisen rannalla Nurmeksessa. Spa Bomban ylellisessä kylpylässä luonto ja karjalainen mystiikka pilkahtelevat esiin yllättävissäkin paikoissa. Kylpylässä on kolme saunaa ja seitsemän allasta sekä järvelle avautuva panoraamanäkymä.  Hotellin läheisyydessä oleva Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja ravintoloineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana.

Break Sokos Hotel Bomba uudistuu; kesällä 2024 Pielisen rantaan avautuu kokonaan uusi 92-huoneinen hotellisiipi ravintoloineen. 

www.sokoshotels.fi/fi/nurmes/sokos-hotel-bomba