23.10.2019

Pentik-elämyksiä Kouvolassa

Koskettavaa draamaa Kouvolan Teatterissa

Eppu Nuotion kirjoittama näytelmä "Anu Pentik - Nainen, joka loi savesta maailman" kertoo Kuusankosken tehdasyhteisössä lapsuutensa viettäneen Anun tarinaa lapsuuden kipeistäkin vaiheista Lapin kaipuuseen sekä yrittäjyydestä laman läpi yhdeksi Suomen tunnetuimman brändin, Pentik Oy:n, taideteollisen linjan johtajaksi. Näytelmä on myös rakkaustarina, kertomus Anun ja Topin yli puoli vuosisataa kestäneestä liitosta.


Kouvolan teatterin lahjakkuus Niina Petelius-Lehto näyttelee näytelmän pääosaa ja tarinan pienestä äidittömästä tytöstä, joka onnistui saavuttamaan unelmansa. Käsikirjoittaja Eppu Nuotio sai kiteytettyä näytelmään vauhtia ja iloa, kuten Anu Pentikin toive kuului.

 

Pentik Outlet ja Pentik Galleria Anu Pentikin synnyinsijoilla

Kuusankoskella, 7 km päässä Original Sokos Hotel Vaakuna Kouvolasta, Kymen Paviljongissa, sijaitsee Pentik Galleria sekä Pentik Outlet-tehtaanmyymälä. Upeassa miljöössä Kymijoen rannalla voi tehdä monenlaisia Pentik-löytöjä; normaalin keramiikkavalikoiman lisäksi runsaasti mallistosta poistuvia tuotteita sekä II-laadun keramiikkatuotteita. Outlet-myymälän yhteydessä toimii kahvila-ravintola.

Pentik Galleriassa on vaihtuvia taidenäyttelyitä. Vuoden 2020 toukokuuhun asti esillä on Anu Pentikin oma näyttely, joka on saanut inspiraation Kouvolan teatterin näytelmän herättämistä voimakkaista tunteista.  Pentik Oy:n tiedotteen mukaan työt keskittyvät erityisesti seuraavan muiston ympärille: "Kiirastorstai 71 vuotta sitten. Radiosta tuli Markus-sedän Lastentunti. Isä toi kaksi appelsiinia veljeni ja minun pieniin käsiin. Hän kertoi, että meille oli syntynyt pieni vauva, mutta äiti ei tule enää kotiin. Hän on muuttanut taivaaseen."

Näytelmän "Anu Pentik - Nainen, joka loi savesta maailman" näytökset alkavat 1.11.2019 ja päättyvät huhtikuun 2020 lopussa.

Osta tarjoushintaiset Kouvolan teatterin teatteriliput majoitusvarauksen yhteydessä Lippu.fi-sivuilta:

Osta teatteriliput täältä »

Teatterin käsiohjelma kuuluu hintaan ja saat sen maksettua lippua ja majoitusvarausta vastaan teatterista esityspäivänä.

Varaukset hyvissä ajoin, pääsääntöisesti 2 viikkoa ennen esitystä. Tarjoushintaisia lippuja rajoitettu määrä.