Paikallisten vinkit - mitä tehdä Tallinnassa kesällä 2022?

Viron runsas tapahtumakesä tarjoaa monenlaisia elämyksiä jokaiseen makuun. Virun tiimi rohkaisee lähtemään kiinnostavien tapahtumien perässä myös Tallinnan ulkopuolelle. Virolaiseen kulttuuriin kuuluu vahvasti historian elävöittäminen erilaisilla tapahtumilla ja Visit Estonia onkin kattavasti listannut Viron kiinnostavimmat kesätapahtumat: viinijuhlia, ruokamarkkinoita, historiaa, musiikkia, melontaa jne. Kysy tiimiltämme myös henkilökohtaisia "Explore Estonia like locals do" lisävinkkejä! 

 

VIRON KESÄN TAPAHTUMAKALENTERI 2022

10.–11.6. Hyvän ruuan festivaali Pärnussa. Grilliruuan festivaali järjestetään joka kesäkuu Vallikäärin niityllä. Kolmesataa osallistujaa Virosta ja ulkomailta tarjoaa ruokaa ulkoilmaravintoloissa ja kahviloissa. Lisäksi ohjelmassa on musiikkia ja ilotulitus.

11.–12.6. Simple session urheilutapahtuma Põhja-Tallinnassa. Elämyksellinen viikonloppu on täynnä huippupyöräilijöiden ja rullalautailijoiden esityksiä eri puolilta maailmaa.

13.6. Pet Sop Boys esiintyy Saku suurhallissa.

14.6. Punkrockin legenda Iggy Pop esiintyy Tallinnassa Alexelan konserttitalossa.

1.–2.7. Seto Folk -musiikkifestivaali Setumaalla Peipsijärven eteläpuolella. Tällä festivaalilla voit kuunnella setukaisten hienoa kansanmusiikkia, katsella heidän omaperäistä pukeutumistaan ja maistella perinneruokia.

1.–3.7. Pärnun hansapäivät. Voit eläytyä keskiaikaiseen elämänmenoon keskiaikaisten perinteiden, tapojen, kaupankäynnin, ruuan, juoman, musiikin ja tanssin tahdittamana.

7.–9.7. Pärnun oopperapäivät. Festivaalin päävieras saapuu Puolasta.

9.–10.7. Emajogi-festivaali Tartossa. Festivaali täyttää kaksikymmentä vuotta ja tuo Emajoen täyteen tapahtumia.

9.7. Mullfest – kupliva Pärnu -festivaali. Maistele erilaisia juomia kuplivalla festivaalilla. Tarjolla on sekä alkoholittomia kuplajuomia että aitoja samppanjoita – ja juomien lisäksi mukavaa musiikkia, eloisia esityksiä, hienoja kilpailuja, katuruokaa ja mukavaa ajanviettoa.

13.–22.7. Pärnun musiikkifestivaali. Festivaaliorkesteriin osallistuu soittajia eri puolilta maailmaa. Taiteellisena neuvonantajana toimii Paavo Järvi.

15.–17.7. Amerikkalaisten autojen näyttely Haapsalussa. Näyttelyn lisäksi ohjelmassa on kilpailuja ja konsertteja.

14.–17.7. Rallin FIA MM osakilpailu Etelä-Virossa. Viro järjestää jo kolmatta kertaa kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n rallin MM-sarjan osakilpailun. Toimintaa riittää rallipäivinä koko perheelle.

20.7. Rammstein Tallinnan laulukentällä.

20.–24.7. Saarenmaan oopperapäivät Kuresaaressa. Saarenmaan oopperapäivät ovat Baltian suosituin oopperafestivaali. Ohjelmassa muun muassa Verdin La Traviata.

28.–31.7. Viljandin kansanmusiikkifestivaali. Festivaali on järjestetty 1990-luvun alusta lähtien. Musiikki soi Viljandin linnamäellä ja keskustassa vuosisataisia perinteitä kunnioittaen.

28.–31.7. Jõgeva Treff – tapahtumassa kokoontuvat moottoripyöräilijät.

4.–6.8. Hiidenmaan kahviloiden päivät Hiidenmaan saarella.

5.–13.8. Birgitta-festivaali Tallinnassa. Musiikkifestivaali Piritan historiallisilla raunioilla.

6.8. Ironman Tallinna on osa kesän triathlonfestivaalia. Urheilullinen viikonloppu tarjoaa viihdettä urheilun ystäville.

6.8. Setumaan kuningaskuntapäivät Setumaalla.

11.8. Slipknot – We Are Not Your Kind Tour 2022 -kiertue Tallinnassa.

12.–14.8. Viru Folk -musiikkifestivaali Käsmussa. Viru Folk on tarjonnut yleisöelämyksiä pohjoismaisen musiikin koko perheen festivaalina jo vuodesta 2008. Musiikkielämyksiä tarjoavat useat virolaiset, venäläiset, latvialaiset, ruotsalaiset ja suomalaiset muusikot.

12.–14.8. Elokuun unettomuus -kaupunkifestivaali Pärnussa. Pärnun luovalla kaupunkifestivaalilla kaupungin kuuluisa ranta herää eloon. Luvassa hyvää musiikkia ja seuraa sekä ainutlaatuisia maku-, taide- ja kulttuurielämyksiä.

20.–21.8. Peipsin ruokakatu kiemurtelee 175 kilometrin matkan Peipsijärven rannalla ja tarjoaa ruokaelämyksiä. Peipsin ruoka on kaikkea sitä, mitä alueella kasvatetaan – mitä järvi, metsät, pellot, rämeet ja suot antavat.

26.8.–3.9. Narvan oopperapäivät. Narvan oopperapäivät järjestetään Kreenholmin historiallisella tehdasalueella ja Narvan linnassa. Nykyoopperaa ja balettia Virosta ja sen naapurimaista.

27.8. Lüübnitsan sipulimarkkinat. Tarjolla paikallisia sipuleita ja markkinaohjelmaa. Kunniapaikalla ovat sipuli- ja valkosipuliletit.

27.8. Juoksumaraton Kihnun saarella.

7.–11.9. Tallinnan arkkitehtuuribiennaali (TAB). Tallinnan arkkitehtuuribiennaali on alueen suurin kansainvälinen arkkitehtuurifestivaali, jonka teemana on "Kauneudella on väliä; Kauneuden nousu unholasta".

10.–11.9. Tallinnan maraton. Viron suurin kansainvälinen urheilutapahtuma kokoaa yhteen pitkänmatkanjuoksijoita ympäri maailmaa.

21.9.–2.10. Maatsalun luontoelokuvien festivaali Lihulassa. Vuonna 2003 alkunsa saaneella elokuvafestivaalilla nähdään uusia kansainvälisiä, luontoaiheisia dokumentteja.

22.–24.9. Pärnun valofestivaali ÖÖvalgel. Pärnun suurin kulttuuritapahtuma, jossa kolmena iltana nähdään valoesityksiä Pärnun kaupungin eri paikoissa. Esitykset pidetään tänä vuonna Pärnun keskustassa ja ranta-alueella.

 

Maksullisiin tapahtumiin voit varata lippusi lippusi Piletilevin tai Piletimaailman lippukaupoista.

Lisää tapahtumia löydät täältä.

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjautuneelle asiakasomistajalle vieläkin paremmat hinnat!
Saat edut käyttöösi kirjautumalla S-käyttäjätilillä verkkosivuillemme.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.