Menu

Paavo Nurmi Games luottaa Marina Palaceen

Paavo Nurmi Games on vuosittain Turussa järjestettävä olympiajuoksijan kulttuuriperintöä kunnioittava yleisurheilutapahtuma. Kansainväliseen kisaan osallistuu urheilijoita maailman kaikilta mantereilta, ja se on kymmenessä vuodessa noussut Suomen kärkitapahtumien joukkoon. Kisojen päämajahotellina toimii Radisson Blu Marina Palace Hotel.

Yleisurheilun ykkösnimet Turkuun

"On hienoa päästä järjestämään täysimittainen tapahtuma parin vuoden tauon jälkeen", toteaa kisojen toimitusjohtaja Jari Salonen. "Odotamme kesäkuun 14. Paavo Nurmen stadionille jopa 13 000 katsojaa. Urheilijoita nähdään yhden illan aikana 200, niin Tokion olympiafinalisteja kuin tulevan kesän maailmanmestareita – tiedossa on siis huippu-urheilun juhlaa."

Sekä vieraiden että urheilijoiden viihtyvyyteen panostetaan Paavo Nurmi Gameseissä vahvasti. "2020-luvun urheilutapahtuma tuotetaan vastuullisesti ja sen pitää kyetä tarjoamaan sekä sosiaalista pääomaa että viihdettä. Meillä näihin asioihin on panostettu jo vuosia. Varsinaisen kisapäivän ympärille on järjestetty myös oheistapahtumia lastenfestivaalista sidosryhmägolfiin."

Iso osa urheilijoiden viihtymistä on laadukas hotelli ja hyvä ruoka. Aurajokirannassa sijaitseva Radisson Blu Marina Palace Hotel on toiminut kisojen päämajahotellina jo usean vuoden ajan. "Kansainvälinen urheiluliitto asettaa meille tietyt vaatimukset urheilijoiden majoituksen, kuten tähtiluokituksen, osalta. Marina Palace täyttää nämä vaatimukset kirkkaasti", Salonen toteaa.

Monipuolinen ryhmähotelli Aurajokirannassa

Järjestäjän näkökulmasta yhteistyö hotellin kanssa on ollut joustavaa ja ammattimaista. "Kisojen järjestäjätiimi ja hotellin henkilökunta pelaavat hyvin yhteen, olemme tehneet tätä jo niin kauan. Luotto on kova puolin ja toisin. Siitä kertoo esimerkiksi. se, että saimme koronavuonna käyttöömme meidän operoiman oman urheilijarespan. Se osoittautui niin hyväksi ratkaisuksi, että jää nyt pysyvästi käyttöön."

Järjestäjälle on tärkeää, että kaikki tarvittavat toiminnot hoituvat. "Ruokailujen järjestäminen on oma proseduurinsa. Lisäksi tarvitaan tilat urheilijoiden fysiopalveluille ja muille tukitoiminnoille sekä vieraiden akkreditoinnille."

Jari Salonen kehuu Marina Palacen toimivuutta ryhmähotellina paitsi sen sijainnin myös historian vuoksi. "Hotellin sijainti Turun keskustassa, Aurajokirannassa, on tietysti ihan ylivoimainen. Mutta ryhmille silläkin on merkitystä, että saa majoittua perinteikkäässä ja tutussa hotellissa. Ja onhan Marina Palacessa tietynlaista glamouriakin. Lisäksi se on moneen taipuva suurten tilaisuuksien hotelli. Toisen kerroksen tapahtumatiloissa voi järjestää jopa 1500 hengen tilaisuuden upeassa kristallikruunuin valaistussa salissa ja jokinäkymin, sitä ei monikaan tiedä."

Kisojen pääsihteeri Jari Salonen on entinen pikajuoksija, joka on juossut aikanaan Turun Urheiluliiton riveissä. Työskentelyn urheilun parissa hän aloitti ensin Turun Urheiluliiton yleisurheilujaoston johtoryhmässä, sitten toiminnanjohtajana. Nykyään hän toimii päätoimisena Paavo Nurmi Gamesiä tuottavan PN Turku Oy:n toimitusjohtajana.

Paavo Nurmi Games järjestetään 14.6. luonnonläheisellä Paavo Nurmi stadionilla Turun Urheilupuistossa. Tapahtuma on osa Paavo Nurmi Festivalia ja siinä kisataan kuudessa eri yleisurheilulajissa. Turun Urheiluliitto järjesti ensimmäiset kisat suurjuoksijalleen Paavo Nurmelle tämän 60-vuotissyntymäpäivälahjaksi kesäkuussa 1957.

Lippuja tapahtumaan voi ostaa täältä: https://www.ticketmaster.fi/event/paavo-nurmi-games-2022-lippuja/307135