Menu

Originelli linnunpönttökierros Savonlinnassa

Meillä Savonlinnassa pääset originellisti originaalille linnunpönttökierrokselle aistimaan historian havinaa bongaamalla upeita pienoismallipönttöjä ja kauniita kehyksellisiä taidelinnunpönttöjä kaupungin kaikissa puistoissa!

Harrastuksenaan kaupunkilaisten iloksi pönttöjä on luonut paikallinen haudankaivaja Marko Ruuskanen, joka teki ensimmäiset taidelinnunpönttönsä jo 10 vuotta sitten. Luovuuteen luonnon ja kulttuurin ystävänä tunnettua ITE-taiteilijaa ovat inspiroineet enkeli- ja iäisyysteemat sekä rakkaus, mikä ilmenee erilaisina sydämen muotoina linnupänttöjen kehyksissä. Markon pienoismallipöntöt on tehty todella taitavasti ja pieteetillä alkuperäisten mallien mukaan.

Tee omatoiminen linnunpönttökierros haluamassasi järjestyksessä ja valitsemallasi tavalla. Pysähdy ja huomaa lintujen kodit, joista moni yhdistyy samalla Savonlinnan kiehtovaan historiaan.

Meidän hotellia lähimpänä olevassa Satamapuistossa löydät upeat taidelinnunpönttöjä ja pienoismallit hotelli Seurahuoneen paikalla aikoinaan olleesta Kaurosen Rautakaupasta ja kesä-Savonlinnan maanmerkistä Lippakioskista.

Olavinlinnan pienoismallipöntön löydät Olavinlinnan viereisestä Tallisaaresta ja erityisesti lapsia ilahduttamaan tehdyn Satulinnan Pikku Kakkosen leikkipuiston luota.

Savonlinnan ulkoilukeidas Sulosaaressa löydät oman kokonaisuuden upeita huvilapönttöjä, jotka henkivät 1900-luvun alun Savonlinnan kylpylähistoriaa. Kuvissa olevien huviloiden Pohjola, Wäinölä, Metsäpirtti, Runolinna ja Kalliolinna mallina olleet maanpäälliset huvilat ovat ajan myötä Kalliolinnaa lukuunottamatta pääseet häviämään. Kalliolinna on edelleen hyvässä kunnossa ja siinä toimii kesäisin hurmaava lettukahvila. Näiden upeiden huviloiden paikoilta löydät myös opastaulut, joissa kerrotaan jokaisen huvilan mielenkiintoinen historia.

Sulosaaren huvilakierrokselle voit helposti yhdistää myös evästauon Sulosaaren kaikille avoinna olevalla laavulla nuotion ääressä. Meijän vastaanoton shopista saat mukaasi takuukuivan klapikassin pientä korvausta vastaan.

Linnunpönttökierrokselle saat myös Visit Savonlinnan tekemän hienon opaskartan meiltä hotellin vastaanotosta tai tsekkaa kartta tästä linkistä>

Savonlinnan oppaat ry järjestää myös opastettuja 1h Linnunpönttökierroksia, lue lisää ja varaa paikkasi tästä

Meillä Savonlinnassa pikkulinnut asuvat herraskaisen upeasti linnoissa ja huviloissa!

Mukavia bongailuja!

Vastaanotto neuvoo ja opastaa mielellään lissää!