Menu

Original Sokos Hotel Wiklund ympäristön asialla

Green Key  ja  Sustainable Travel Finland -ympäristömerkit ovat  tae vastuullisuudesta
 
Green Key ka STF -sertifioidut hotellit ja muut majoituskohteet ovat sitoutuneet huomioimaan toiminnassaan ympäristön hyvinvoinnin. Näiden kohteiden päivittäiseen ympäristötyöhön kuuluu mm. säästeliäs energian- ja vedenkulutus, jätteiden vähentäminen ja kierrätys, lähi-, kasvis- ja luomutuotteiden tarjoaminen, ympäristömerkittyjen pesu- ja puhdistusaineiden sekä paperien käyttö ja asiakkaiden ekologisen liikkumisen mahdollistaminen.
 
"Green Key ja STF -merkin saaminen Original Sokos Hotel Wiklundille merkitsee paljon sekä henkilökunnalle että asiakkaille. Se motivoi ja aktivoi meitä kaikessa tekemisessä mikä liittyy aktiiviseen ympäristötyöhön. Olemme sitoutuneet vähentämään jätteen määrää, tehostamaan energian- ja vedenkulutusta sekä lisäämään ympäristötietoisuutta. Myös asiakkaille yksi hotellin valintakriteeri on tänä päivänä hotellin vastuullisuus ja me haluamme olla aktiivisesti mukana vähentämässä hiilijalanjälkeä", sanoo hotellipäällikkö  Tarja Toivonen.
 
Tiesitkö?
 
  • Osassa hotellihuoneita on aurinkosuojakalvot, joilla pudotetaan jäähdytystehontarvetta melkein 50 % /huone. Arvioitu säästö on jäähdytykseen käytetystä sähköstä 10 MWh/vuosi.
  • Uusien Hotellihuoneiden jäähdytyksen ja lämmityksen ohjauksen parantuminen vanhaan järjestelmään 5-8 krs. verrattuna. Arvioitu energiansäästö on vuodessa 4 MWh kaukolämpöä ja jäähdytykseen käytetystä sähköstä 3 MWh/vuosi.
  • Wiklundin valaistuksen muutos LEDeiksi tuo 40% säästön energiankulutukseen, vuodessa on n. 380 MWh. Vertailun vuoksi, neljän hengen perheen 120m2 sähkölämmitteinen omakotitalo kuluttaa vuodessa sähköä keskimäärin 19 500 kWh. Eli pelkkä Wiklundin valaistuksen uudistaminen säästää n. 20 omakotitalon energiakulutuksen verran .

Vastuullisuustavoitteet 2023:

 *Mobiiliavain huoneisiin 

 *Kierrättämisen tehostaminen ja mahdollistaminen

 * Hävikin vähentäminen

*Hotellin Cowork tilassa on kierrätyspiste muovi-, bio-, sekajättelle ja patterille.

 

Olemme asettaneet vuodelle 2022 seuraavat vastuullisuustavoitteet: 

Olemme asettaneet vuodelle 2022 seuraavat vastuullisuustavoitteet: 

Olemme asettaneet vuodelle 2022 seuraavat vastuullisuustavoitteet: Olemme asettaneet vuodelle 2022 seuraavat vastuullisuustavoitteet: