Menu
Santeri Kiiveri
Santeri Kiiveri

Olympiavoittajan rinnevinkit

Pekingin paralympialaisten kultamitalisti, alppilaskija Santeri Kiiveri viihtyy erinomaisesti kotimaisissa hiihtokeskuksissa. Sokos Hotellien kummiurheilijalle tutuimmiksi ovat vuosien varrella tulleet Levin, Kolin ja Tahkon rinteet. Lue Santerin rinnevinkit tulevan talven laskuihin!

Levi tarjoaa aitoa alppikylän tunnelmaa

Kiiveri pitää erityisesti Levin alppikylämäisestä, eloisasta ilmapiiristä. "On kiva, kun on ihmisiä ympärillä."

"Levin rinteet ovat Suomen mittakaavassa erinomaiset ja rinneprofiili hyvin vaihteleva. Leviltä löytyy niin vaativa, Suomen ainoa Maailmancup-rinne vauhdikkaisiin laskuihin, kuin suosittu Lastenmaa pikkuisille laskijoille. Ja kaikkea siltä väliltä. Levi South Park taas tarjoaa lennokkaan, lähes kilometrin mittaisen parkkielämyksen täynnä monipuolisia bokseja ja reilejä."

Lapin maisemia on myös kiva katsella ja modernit gondoli- ja tuolihissit saavat Santerilta kiitosta nekin.

"Lisäksi Break Sokos Hotel Leviltä pääsee nopeasti rinteisiin ja hotellilla on hyvät tilat hiihtovälineiden säilyttämiseen. Levi on mielestäni täydellinen matkakohde kotimaan talvilomalle."

Kolilla lasketaan kansallismaisemassa

Menestynyt alppilaskija viihtyy erinomaisesti Kolilla, niin kisoissa kuin vapaalla. "Maisemat Kolin kansallismaisemassa ovat tosi siistit. Se on ihan uniikki paikka laskea!"

Kolilta löytyy vaihtoehtoja kaiken tasoisille hiihtäjille, alkeis- ja naperorinteistä yli kilometrin pituisiin vaativimpiin rinteisiin. Kolin seitsemästä rinteestä Ukko-Koli (korkeus 212 m) kelpaa kokeneelle ammattilaskijallekin. "Ukko-Kolin jyrkin rinne on Suomen mittakaavassa tosi jyrkkä eli siinä riittää haastetta laskijalle kuin laskijalle. Myös Ipatin jyrkkä tarjoaa sopivasti vaikeusastetta", Kiiveri kertoo.

Break Sokos Hotel Koli sijaitsee Ukko-Kolin laella, rinteiden äärellä. Mäkeen pääsee siis suoraan hotellin pihasta, mikä mahdollistaa sujuvan lasketteluelämyksen.

Tahko sopii hyvin myös aloittelijoille ja perheille

Tahkon rinteet sijaitsevat riittävän lähellä Etelä-Suomea, joten hiihtolomalle voi lähteä ilman lentomatkoja. Santerilla on lämpimiä muistoja lapsuuden hiihtolomista Tahkolla.

"Kävimme perheen kanssa paljon Tahkolla, kun olin pieni. Laskimme veljeni kanssa Länsirinteiden Parkissa sillä välin, kun vanhemmat olivat isommissa rinteissä. Suosittelenkin lapsiperheille erityisesti tätä kohdetta."

"Alue on iso, mutta ei liian laaja. Rinteet avautuvat suoraan Break Sokos Hotel Tahkon eteen, ja hotellilta on kävelyetäisyys niin rinteisiin kuin välinevuokraamoon. Rinteitä on Tahkovuoren molemmin puolin yhteensä 24, joten herkkuja löytyy kaiken tasoisille laskijoille."

Sokos Hotellien kummiurheilija Santeri Kiiveri on 22-vuotias, kansainvälisesti menestynyt para-alppilaskija. Hän nappasi Pekingin paralympialaisissa vuonna 2022 sekä kultamitalin suurpujottelussa että hopeamitalin pystyluokan superalliyhdistetystä.