Menu
Matti Mattson. Kuva: Uimaliitto

Olympiamitalisti arvostaa hotellissa tyylikkyyttä

Huippu-uimari Matti Mattsson on viettänyt elokuun ajan hyvin ansaittua lomaa. Takana on upeasti mennyt olympiakisa Tokiossa ja pronssimitali kaulassa. Tuore olympiamitalisti palailee pikku hiljaa allastreenien äärelle ja myöhemmin syksyllä kisakauteen. Hotellielämä on tullut kisamatkoilla tutuksi. 
 
"Olen pyrkinyt lomailemaan, vaikka onhan sitä saanut polla punaisena mennä", Mattsson naurahtaa. "On ollut paljon PR-touhuja ja -tapahtumia, mutta nyt mediamylly on vähän hiipumassa." Lomalla Mattsson on rauhoittanut mieltään mökkeilemällä, kotia remontoimalla ja lasten kanssa touhuilemalla. "Vähän myös lomailtiin perheen kanssa, käytiin Muumimaailmassa ja kylpylässä."   
 
"Olympiadiputki on ollut pitkä ja vaativa, sen päätteeksi keho tarvitsee lepoa. Ensi viikolla aloittelen allastreenejä reilun kuukauden tauon jälkeen."
 
Myöhemmin syksyllä alkavat kotimaan kisat, seuraava arvokisa on Fukuokan MM-uinnit keväällä 2022. Kisakaudella hotelliöitä kertyy mittariin keskimäärin 50 vuodessa. Mitä huippu-urheilija arvostaa hotellilta? "Siisteys ja rauhallisuus merkitsee paljon. Ja tyylikkyys tuo plussaa. Jonkunlainen kuntosali tai jumppahuone on hyvä, ettei tarvitse omassa huoneessa vetää kyykkyjä. Ja hyvä uni on tietysti tärkeää suorituksen kannalta - hiljainen huone ja iso, laadukas vuode riittää."
 
"Kotimaan kisareissuilla asun yleensä Sokos Hotelleissa, on kisamatka sitten Uimaliiton tai oman seuran järjestämä. Ketjun hotelleja löytyy koko Suomesta ja keskeinen sijainti helpottaa kisapaikalle kulkemista. Viimeksi asuin Original Sokos Hotel Triplassa; se oli erittäin viihtyisä ja hiljainen, huoneessa ei kuulunut edes tuulettimen surinaa. Jos joku hotellisuosikki pitäisi nimetä, se on Jyväskylän Solo Sokos Hotel Paviljonki. Hotelli on kohtuutuore, hyvällä paikalla ja aamupala on tosi onnistunut. Koska itselläni on keliakia, arvostan erityisesti sitä, että Sokos Hotellien aamiaisilla on aina tarjolla myös gluteenittomia vaihtoehtoja."  
 
Sokos Hotels onnittelee lämpimästi olympiamitalistia!
 
 
Matti Mattsson on porilainen huippu-uimari päämatkanaan 200 metrin rintauinti. Porin Uimaseuran uimari pitää hallussaan 200 ja 100 metrin rintauinnin Suomen ennätyksiä. Tokion olympialaisissa 2021 Mattsson voitti pronssia. 
 
Sokos Hotels ja Suomen Radisson Blu hotellit ovat Suomen Uimaliiton yhteistyökumppani. Sopimuskausi jatkuu vuoden 2024 loppuun.