Menu
Original Sokos Hotel Tripla, Fredriksberg

OAJ painottaa vastuullista matkailua

Opetusalan Ammattiliitto OAJ kouluttaa säännöllisesti jäseniään omissa tiloissaan Helsingin Pasilassa. Majoitukset hoituvat kivenheiton päässä Original Sokos Hotel Triplassa. "Helppo tulla, rauhalliset huoneet ja riittävä kapasiteetti", mainitsee OAJ:n erityisasiantuntija Riitta Silvonen hotelli Triplan hyviä puolia.

"Hotellin sijainti on tosiaan loistava, sillä sinne pääsee hyvin kaikilla julkisilla kulkuneuvoilla. Laukku on näppärä jättää hotelliin ja jatkaa sitten jalkaisin 600 metrin matka toimistolle. Pieni kävely tekee hyvää matkustamisen jälkeen. Tripla tarjoaa näin jäsenillemme vastuullisen tavan matkustaa", Silvonen toteaa.

Tuetaan suomalaista työtä

OAJ:lle vastuullisuusasiat näyttelevät kaikessa tekemisessä tärkeää roolia, myös majoituskumppanin valinnassa. "S-ryhmän hotelleissa panostetaan isosti vastuullisuuteen, viimeisimpänä Sokos Hotellien tarjoama mahdollisuus kompensoida hotelliyön hiilipäästöt. Sillä oli merkitystä kilpailutustilanteessa", Silvonen kertoo. "Toinen tärkeä hotellikumppanin valintaperuste oli kotimaisuus, sillä ostamme mielellämme suomalaista työtä."

"Yhteistyömme S-ryhmän hotellien kanssa alkoi tämän vuoden alussa, ja ensimmäisiä majoituksia päästiin toteuttamaan maaliskuussa, koronarajoitusten poistuttua. Olemme siis yhteistyön alussa ja hiomme vielä yksityiskohtia, mutta hyvin mutkattomasti kaikki vaikuttaa sujuvan. Yhteyshenkilömme Tuovi Kovanen on kovin pätevä työssään."

Omat suosikit ovat löytyneet

Vuosien varrella erityisasiantuntija on itsekin matkustellut paljon. Hän arvostaa rauhallista ja viihtyisää huonetta. Yksi toivekin Silvosella tulee mieleen. "Kunnon nojatuoleja kaipaan, niistä on tullut hotellien Standard-huoneissa vähän katoavaa 'perinnettä'."

"Omat suosikkihotellini ovat Kouvolan Original Sokos Hotel Vaakuna ja Kuopion Original Sokos Hotel Puijonsarvi – ihan henkilökohtaisista syistä. Mieheni sukua asuu Kuopiossa, omaani Kouvolassa, joten näissä hotelleissa on tullut majoituttua paljon. Ensi kesän lomareissukin tehdään Kuopioon, Viinijuhlien VIP-liput ja hotellivaraus Puijonsarveen on jo tehty. Odotamme sitä kovasti!"


Riitta Silvonen on Opetusalan Ammattijärjestön erityisasiantuntija. Hän vastaa OAJ:n koulutuskokonaisuudesta ja liiton isoista tapahtumista.