Menu

Mittava huoneuudistus Original Sokos Hotel Lappeessa 1.11.2022 - 17.4.2023

Original Sokos Hotel Lappeen kantaosassa, joka käsittää 145 / 260 huonetta, alkaa mittava uudistus marraskuun alussa 1.11.2022. Hotellitoiminta jatkuu koko uudistuksen ajan pienin poikkeuksin. Käyttöön jäävät 115 huonetta sijaitsevat eri rakennuksessa, kuin missä uudistustöitä tehdään.     
 
Kaikki kantaosassa sijaitsevat hotellihuoneet ja hotellikäytävät uusitaan vastaamaan nykypäivän tarpeita ja trendejä. Haluamme tarjota asiakkaillemme miellyttävän asiakaskokemuksen ja elämyksiä. Uudistuksen pääsuunnittelijaksi ja konseptoinnin yhteistyökumppaniksi valikoitui helsinkiläinen Flock Oy ja hankkeen pääsuunnittelija on arkkitehti Anna Kyyhkynen. Innoitus hotellihuoneiden sisustukseen on saatu hotellin läheisyydestä luonnosta; metsästä ja Saimaasta. Luonto on kantava inspiraation lähde sekä voimaannuttava elementti niin meille paikallisille kuin vieraillemmekin. 
 

Huoneteemat Pihka ja Paatti 

"Original Sokos Hotel Lappeen konseptit syntyivät luontevasti Etelä-Karjalan ja Lappeenrannan inspiroimina. Upea eteläkarjalainen käsityö, aitous, puuteollisuus ja Saimaa höyrylaivoineen saivat mielikuvituksemme liikkeelle. Syntyi kaksi erilaista huoneteemaa, Paatti ja Pihka. Tummasävyinen Paatti ilmentää vanhan ajan höyrylaivatunnelmaa, kun taas vaalea ja harmoninen Pihka on oodi käsityöosaamiselle ja puulle materiaalina" kertoo Flockin projektijohtaja Minna Varajärvi.
 
Uusien hotellihuoneiden kalustuksessa on mukana perinteikäs design-yritys Woodnotes Oy, joka on suunnitellut ja toteuttanut uniikkeja kalusteita juuri näitä Lappeen huoneita ajatellen.
 
Rakentaminen toteutetaan lähes täysin paikallisin voimin. Kohteen pääurakoitsijana toimii lappeenrantalainen Maalausliike Sami Ahtiainen Oy. Original Sokos Hotel Lappee on Green Key -sertifioitu hotelli. Tämänkin hankkeen suunnittelua ja tulevaa rakentamista ohjaa vastuullisuus, joka näkyy energiatehokkuudessa sekä materiaali- ja kalustevalinnoissa.
 
Uudistuksen myötä saamme Standard-huoneiden lisäksi tilavia perhehuoneita, Superior-huoneita, yhden Sviitin ja kaksi esteetöntä huonetta. 
 

Muutokset toiminnallisuuksissa uudistuksen ajan

Hotellin parkkihallista (Brahenkatu 1) on asiakkaidemme käytössä uudistuksen ajan vain ylempi taso, kerros -1. Lisää parkkitilaa ja latauspisteet sähköautoille löytyvät viereisestä IsoKristiinan Aimo-parkista (Brahenkatu 5).


Käynti vastaanottoon tapahtuu Brahenkadulta tai Terveystalon hissillä ja kauppakeskuskäytävän kautta.
 
Käynti vastaanotosta hotellihuoneisiin tapahtuu osittain ulkokautta (noin 40 m hisseille) tai sisäkautta Terveystalon hissillä. Saunaan, kuntosalille ja aamiaiselle hotellivieras pääsee sisäkautta. Saunan aukioloaikoja joudumme hieman supistamaan (päättyy klo 21).  
 
Äänihaittaa uudistustöistä ei juurikaan aiheudu, koska käytössä olevat hotellihuoneet sijaitsevat eri rakennuksissa, kauppakeskuksen yläpuolella. 
 
Pahoittelemme uudistuksen aiheuttamaa vaivaa asiakkaillemme. Olemme kuitenkin hyvin iloisia, että saamme pian tarjota parempaa laatua asiakkaillemme! 
 
Uudistus on valmis 17.4.2023.
 

Tervetuloa huhtikuussa katsomaan uusia hotellihuoneitamme!

 
Lisätietoja: reception.lappee@sok.fi/ 010 762 1000