Menu

Mitä tehdä Helsingissä lasten kanssa? 5 x lasten suosikkikohteet

Helsinki on hauska ja kiinnostava kohde lasten kanssa myös syksyllä ja talvella. 
 
Reittioppaasta löydät helpoiten julkisen liikenteen kulkuohjeet ja aikataulut.
 
Pienempien lasten kanssa matkustaessa kannattaa myös katsastaa Helsingin leikkipuistotarjonta

1. Keskustakirjasto Oodi

Helsingin monipuolisissa kirjastoissa lapset viihtyvät helposti. Erityisesti keskustakirjasto Oodi on mukava kohde lapsiperheille: sen yläkerran Kirjataivaasta löytyy lukemista kaikenikäisille, mutta myös pelejä ja puuhailtavaa. Oodin kahviloissa voi nauttia välipalan tai lounaan, ja ulkopuolella oleva leikkipaikka innostaa kiipeilemään. Oodi on avoinna joka päivä iltamyöhään ja sinne on esteetön kulku. Lue lisää Oodista

2. Kasvitieteellinen puutarha

Kaisaniemen kasvitieteellistä puutarhaa ja sen upeita kasvihuoneita kannattaa tulla katsomaan kauempaakin. Vuodesta 1892 Helsingissä sijainnut puutarha eksoottisine kasvihuoneineen on kiinnostava kohde myös perheen pienemmille lapsille. Kahvipensas, parananjättilumme, banaani, pippuri ja monenlaiset muut kasvit niin aavikoilta, kosteikoista kuin viidakoistakin odottavat löytäjäänsä, ja tropiikin lämpö ottaa vastaan jo kasvihuoneiden ovella. Lue lisää! 

3. Korkeasaari

Eläinten ystävien suosikkikohde Korkeasaari on auki ympäri vuoden! Ympäristökasvatuksen lisäksi Korkeasaari tekee suojelutyötä luonnon monimuotoisuuden ja uhanalaisten lajien säilymiseksi. Kesällä saareen liikennöi vesibussi, talvikaudella Korkeasaareen pääsee Mustikkamaan siltaa pitkin. Lue lisää!

4. Suomenlinna

UNESCOn maailmanperintökohde on mielenkiintoinen ja jännittävä päiväretkikohde. Seikkailu alkaa Kauppatorin rannasta hyppäämällä yhteysaluksen kyytiin. Matkalla ihaillaan ruotsinlaivoja ja kauniita Etelärannan ja Katajanokan maisemia. Perillä sinua odottavat "Suokin" muurit, tykit, tunnelit ja puistot. Suomenlinnassa on myös hyviä kahviloita ja ravintoloita sekä museoita. Tutustu tarkemmin.

5. Luonnontieteellinen museo

Luonnontieteellisessä museossa riittää tutkittavaa koko päiväksi. Museon viisi pysyvää näyttelyä tutustuttavat Suomen ja maailman luontoon, sen historiaan ja kehitykseen sekä tulevaisuuteen. Upea Luut kertovat -kokoelma jää varmasti niin pienempien kuin suurempienkin museokävijöiden mieleen! Lue lisää.

+1 Heureka

Tiedekeskus Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Yleisö voi kokea oivaltamisen iloa elämyksellisissä vuorovaikutteisissa näyttelyissä, planetaariossa, oppimisohjelmissa ja tapahtumissa. Heureka sijaitsee Vantaan Tikkurilassa, sinne on helppo tulla niin junalla kuin autollakin ja se on esteetön. Lue lisää!
 

Hotellivinkit lapsiperheille 

Original Sokos Hotel Vaakuna

Vaakunan uusituista huoneista on kauniit näkymät keskustan vilinään. Lapset seurailevat ratikoita ja autoliikennettä ja kylpyammeessa on mukava rentotua lomapäivän jälkeen. 10. Kerroksen lastenlistalta löytyy monenlaista syötävää myös pienemmille vieraille. Isommille perheille suosittelemme Vaakunan Friends & Family Suitea.
 

Original Sokos Hotel Presidentti

Presidentin huonekerroksista voit valita mieleisesi – olisiko valintasi Satumetsä, Sisu, Juhannus tai Talvimyrsky? Bistro Manussa herkuttelee koko perhe, ja hotelliloman kruunaa polskuttelu uima-altaassa. Standard XL -huoneissa on runsaasti tilaa, ja parivuoteen lisäksi vuodesohva kahdelle lapselle tai yhdelle aikuiselle. 
 

Original Sokos Hotel Tripla

Pasilan Tripla-hotelli on uusin kyläpaikka ja hotellituttavuus Helsingin-kävijöille. 14-kerroksisen hotellin Fredikanterassin puoleisista huoneista aukeaa upeat Helsinki-näkymät. Hotellin alla puolestaan odottaa Suomen suurin kauppakeskus ravintoloineen, ostosmahdollisuuksineen ja elämyksineen - sisäsurffauksesta musiikkimuseoon ja HopLopiin. Kävelymatkan päästä löytyy vehreä keskuspuisto, Mäkelänrinteen uintikeskus – ja Helsingin keskusta 5 min junamatkan päästä.