31.05.2018

Mikä kesä Oulussa!

Oli mopo oli kesä, oli mopokesä, kesä, kesä..

Näin hotellilaisten vinkkelistä kesä on riemukasta aikaa. Bisnesmatkustajien kravatti on löysällä ja auringon paahtamia lapsia lappaa hotellin pyöröovista tukka täynnä hiekkaa. Paraatipaikalla olevan kaupunkihotellin tiskillä kuulee huikeita tarinoita ikimuistoisista reissuista, lapset kun ovat kaikessa touhussaan melko rehellistä väkeä. 

Original Sokos Hotel Arinan hotellipäällikkö Tiina Uusikartano kertookin, ettei aikuisten kannattaisi turhaan ressata. Hissiajelut hotellissa, käytävillä juoksentelu, keskustan kirjava vilinä ja ylimmästä kerroksesta kiikarointi ovat mieleenpainuvia juttuja hotellin lapsille.  "Meiän respasta saa lainaan jopoja ja kesäpelejä. Polkaskaa pyörällä torinrannan kuhinaan ja sieltä Pikisaareen. Matkalla saa ihastella värikkäitä taloja ennen kuin jatkaa matkaa siltojen kautta Nallikariin jätskille ja uimaan, Tiina vinkkaa.

Urbaani kesäkohde Oulu pukeutuu parhaimpiinsa näin lomien kynnyksellä. Tiskillä kuultujen tarinoiden perusteella Original Sokos Hotel Arinan väki listasi vielä muutamia kesävinkkejä onnistuneen loman viettoon Oulussa. Ole siis perheesi sankari ja testaa nämä:

  1. Nal­li­ka­rin alue

Oulun oma ri­viee­ra on parin ki­lo­met­rin pi­tui­nen hiek­ka­ran­ta. Alu­eel­ta löy­tyy leik­ki­puis­to, jäts­ki­kits­ka, mi­ni­golf-rata, SUP-lau­ta­vuo­kraa­mo ja pal­jon ak­ti­vi­teet­te­ja ai­kui­sil­le ja lap­sil­le. Nallikariin ja takaisin pääsee myös suppailemalla läpi kauniin Mustasalmen Hietasaaren idyllisiä huviloita seuraillen.

  1. Vauh­ti­puis­to on pienemmille lap­sil­le suun­nat­tu ajan­viet­to­paik­ka Hie­ta­saa­res­sa. Puis­to tar­jo­aa vem­pai­mia monen ikäi­sil­le lap­sil­le ja ideoi­ta las­ten oma­toi­mi­seen leik­kiin. Puis­tos­ta löy­tyy hur­maa­va leik­ki­mök­ki­ky­lä, jossa voi jär­jes­tää vaik­ka synt­tä­rit!
  2. Kaupunkilaislasten ikisuosikki, Liikennepuisto on suosittu perheiden kesäretkikohde, jossa liikutaan polkuautoilla tai jalankulkijoina. Lisäksi puistossa on leikkialue ja ulkopelejä.
  3. Hailuoto Reissu uniikille saarelle Oulun edustalla on takuuvarma elämysmatka. Saarelle pääsee lossilla Oulunsalon lauttarannasta, ja viimeistään meren tyrskyihin kurkistellessa aivot virittyvät lomamoodiin. Marjaniemen majakkaan pääsee ohjatusti tutustumaan, ja Hailuodon hiekkadyynit päihittävät Euroopan aurinkorannat milloin vain.
  4. Tietomaa Oulun oma tiedekeskus uudistuu jatkuvasti. Vaihtuvat näyttelyt, jättielokuvat ja itse tiedekeskus ovat lasten ikisuosikkeja vuodesta toiseen. Liput voi ostaa myös hotellilta.
  5. Potnapekka Värikäs kaupunkiminijuna kuljettaa lomalaisia Oulun hauskimpia reittejä muutaman euron maksusta. Voit hypätä kyytiin melkein hotellin oven edestä ja pois pääsee millä pysäkillä vain.  Torinranta on kaupunkilaisten ja lomalaisten kohtauspaikka, ja siellä istutaankin myöhään yöhön kesäauringon loimottaessa kirjaston takaa.  
  6. Koiteli – Koitelin luonnonkaunis alue sijaitsee puolen tunnin automatkan päässä kaupungista. Vapaana virtaava koski on jo nähtävyys itsessään, ja oman virvelöintipaikan suojissa on mukava syödä eväitä. Nuotiopaikat ja satumetsä veden äärellä saavat mielen rauhoittumaan.  
  7. Superpark Sateen sattuessa sisäliikuntapuisto Superpark pelastaa lomapäivän. Täällä liikkuvat aikuiset ja lapset sopivasti kisaillen. Lippuja puistoon saa myös respasta.
  8. Seik­kai­lu­puis­to Hui­kia

Hui­kian ul­koil­ma­seik­kai­lu­puis­ton kat­vees­sa et­si­tään per­heen roh­kein­ta kii­pei­li­jää ja ko­va­her­moi­sin­ta kil­pai­li­jaa. Ra­to­ja löytyy lap­sil­le ja ai­kui­sil­le, ja tur­va­vä­li­neet kuu­lu­vat aina seik­kai­li­jan pa­ket­tiin. Liput myös hotellin respasta.

  1. Hu­pi­saar­ten Kau­pun­gin­puis­to tun­ne­taan pa­rem­min ni­mel­lä Ai­no­lan puis­to. Veh­reä kei­das hou­kut­te­lee ke­sä­päi­vän viet­toon suur­ten leh­mus­ten alle tai lepposille kä­ve­ly­ret­kil­le lo­hi­pa­don kaut­ta Pa­to­sil­loil­le. Kes­kel­lä on myös suuri leik­ki­puis­to lap­sil­le, ja tou­hu­jen lo­mas­sa voi käydä vaik­ka jäts­kil­lä kis­kal­la tai heit­te­le­mäs­sä pul­lan­mu­ru­ja sor­sil­le. 

Ja tietysti on Oulun oma Qs­tock! Kesän ko­ho­koh­ta on tämä le­gen­daa­ri­nen fes­ta­ri Kuusi­saa­ren alu­eel­la 27.-28.7.2018. Lapsivieraat ovat toivottua festarikansaa päiväsaikaan, ja lasten liput saa ilmaiseksi aikuisen rannekkeen yhteydessä. Ma­ja­paik­ko­ja ho­tel­lis­ta saat­taa vielä löy­tyä kun ky­sä­see!

Touhukkaan päivän jälkeen hotellilla lämpenee sauna, ja kuumimmat kaverit pääsevät testaamaan uutta kylmäsumusuihkua. Burgerit maistuvat saunan päätteeksi, ja huikea Kärppä-henkeen sisustettu tarinahuone Routa pleikkareineen ja pelitauluineen kruunaa perheen kesälomareissun. Aamupalan jälkeen on taas virtaa uuden kesäpäivän seikkailuille.

Kesäyöpymiset paketteineen ja yllätyksineen voi varata Original Sokos Hotel Arinan myyntipalvelusta puh. 08 3123 255 , ma-pe 8-18 tai Sokos Hotels Myyntipalvelusta, puh. 020 1234 600, ma-pe klo 8-20. Netistä löydät huikeat KESÄDIILIt.  

www.visitoulu.fi

(Hinta 020-numeroon lankapuhelimesta 0,0835 €/puhelu + 0,0702 €/min, matkapuhelimesta 0,0835 €/puhelu + 0,1717 €/min)