Jere Lehtinen

Menestystä tulee, kun sitoudutaan yhteisiin tavoitteisiin

"Kovempia näyttöjä ei voisi antaa kuin mitä me ollaan annettu", toteaa Leijonien General Manager Jere Lehtinen olympialaisten jälkimainingeissa. "Vaikka nyt vedetään hetki henkeä, on MM-joukkueen kokoonpano jo pohdinnassa." Heinäkuussa mies pääsee lomailemaan, kesäreissu suuntautuu Ouluun ja Qstock-festivaaleille. Lue Jeren mietteet MM-kisojen alla.

Mikä on tärkein roolisi Leijonien General Managerina?
Rakennan joukkuetta yhdessä päävalmentajan ja koko joukkueenjohdon kanssa. Osallistun myös turnausten suunnitteluun ja Jääkiekkoliiton kautta tuleviin yhteistyökumppanijuttuihin.

Leijonat taistelivat Pekingissä olympiakultaa. Mikä oli menestyksen salaisuus?
Kun Suomi menestyy, johtuu se joukkuedynamiikasta. On tärkeää, että kaikki sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin ja ymmärtävät, että vieruskaverin onnistuessa koko joukkue onnistuu. Lisäksi meillä on huippuvalmentaja, jonka taika on se, että hän luottaa jokaiseen pelaajaan omassa ruudussaan eikä puutu peliin. Osasimme myös koota joukkueen oikein, vaikka tilanteet muuttuivatkin matkan varrella.

Vaikuttiko parin avainpelaajan joutuminen koronakaranteeniin joukkueen valmistautumiseen?
Kyllä se siinä hetkessä oli kova paikka niin karanteeniin joutuneille pelaajille kuin myös meille muille. Mutta lopulta se vain vahvisti joukkuetta. Menestyvä joukkue käy yleensä läpi vastoinkäymisiä jossain vaiheessa ennen peliä tai pelin aikana. Niin kävi nytkin.

Miten epävarmuuden keskellä pidetään fokus kirkkaana?
Me haluamme olla aina avoimia pelaajien suuntaan. Mutta kun lähdetään peliä kohti, ihan kaikkea ei tarvitse tietää. Pelaajien energia pitää keskittää olennaiseen. Siinä me onnistuttiin hyvin.

Miten homma jatkuu tästä?
Juhlien jälkeen on palattu arkeen ja pelaajat matkustivat omiin liigoihinsa. Meillä on meneillään ensimmäiset mietinnät MM-joukkueen kokoonpanosta. Katsotaan matkan varrella, miten roolitus rakennetaan ja muutetaanko alustavaa suunnitelmaa. Hyvää on se, että halukkaita tulijoita on paljon. Leiritys alkaa sitten huhtikuussa.

Mitkä ovat omat odotuksesi MM-kisoille?
Suomi lähtee aina turnauksiin mitalistiehdokkaana, mutta matka on pitkä prosessi. Mitali tulee, jos on tullakseen, sitä ennen tehdään kaikki niin hyvin kuin osataan. Mutta toki keväästä tulee kiinnostava. Kovempia näyttöjä ei voisi antaa kuin mitä me ollaan annettu.

S-ryhmän hotellit on Leijonien virallinen majoittaja. Miten yhteistyö on sujunut?
Meitä on aina palveltu tosi hyvin. Missä tahansa Suomessa matkaillaan, asutaan S-ryhmän hotelleissa. Esimerkiksi Helsingin Original Sokos Hotel Presidentissä olemme majoittuneet usein. Hotellissa tiedetään, mitä me tarvitsemme ja yhteistyössä on aina ollut joustavuutta.

Mitä lisäarvoa tämä yhteistyö tuo joukkueelle?
Yksinkertaisesti helppoutta meille toteuttaa omaa työtämme. Niinä päivinä, kun me asumme hotellissa, joukkueen ei pidä miettiä yhtään käytännön asioita vaan laittaa 100% energiasta jäälle. Sama pätee joukkueen johtoon, fokuksen tulee olla kisoissa. Asioiden sujuvuus majapaikassa on siis ensiarvoisen tärkeää.

Mistä pelaajilta on tullut erityisesti kiitosta?
Koska syömme monta ateriaa päivässä, ruoka on tärkein, Jos se puoli ei toimisi, joukkueenjohto saisi kyllä kuulla siitä. Myös hotellin sijainti on todella tärkeä, että matka hallille on helppo. S-ryhmän hotellit sijaitsevat aina keskeisillä paikoilla.

Onko sinulla omaa hotellisuosikkia S-ryhmän hotellien joukosta?
Kaikki on hyviä, mutta koska Oulussa tulee käytyä paljon, nimeän Radisson Blu Hotel Oulun. Se on juuri uusittuna tosi hieno, mutta huvittavaa kyllä, tässäkin ratkaisevaksi nousee sijainti. Kesän vakireissun teen Qstock-festivaaliin, ja festarialueelle kävelee hotellilta helposti.

Kausi päättyy MM-kisoihin, ehditkö pitää kunnon kesäloman?
Kisojen jälkeen menee hetki, kun laitetaan kausi pakettiin. Heinäkuussa saan sitten lomailla.


Sokos Hotels ja Suomen Radisson Blu Hotellit onnittelevat Leijonia lämpimästi olympiakullasta ja toivottavat menestystä MM-kisoihin!


Jääkiekon MM-kisat järjestetään Helsingissä ja Tampereella 13.–29.5.2022.

Jere Lehtinen (s. 1973) on Leijonien General Manager, uransa päättänyt jääkiekkoilija, Stanley Cup -voittaja, maailmanmestari, olympiamitalisti ja maajoukkueen GM:n roolissa jääkiekon olympiavoittaja.