04.03.2019

Meidän tarinan kertojat

Tunne on tärkein

"Solo Sokos Hotel Paviljongin laajennusosa rakentuu hyvää vauhtia. Uudet huoneet saadaan asiakaskäyttöön ensi kesänä, mutta niiden myynti on jo käynnistynyt.

Suunnittelutoimistoni Studio Joanna Laajiston muun väen kanssa saan olla mukana Paviljongin hotellielämysten tuottamisessa. Toimistomme käden jälki näkyy uusissa huoneissa, huonekäytävissä sekä viime vuoden lopulla valmistuneen Trattoria Aukio -ravintolan laajennusosassa Verannalla. Hotellissa on erittäin lämmin ja välitön tunnelma. Ihmiset, niin työntekijät kuin asiakkaat, kohdataan siellä henkilökohtaisesti. Tätä samaa tunnelmaa olemme halunneet tuoda esiin myös omassa suunnittelutyössämme.

Suunnittelijana olen yhtä aikaa herkkä ja luova sekä äärimmäisen tarkka. Työ lähtee aina asiakkaaseen tutustumisesta ja hänen tarpeidensa ymmärtämisestä. Jokainen kohde on ainutlaatuinen ja tunnelma on keskeinen määrittävä tekijä. Minulle vielä tärkeämpää on se, miltä tilassa tuntuu, kuin se, miltä siellä näyttää. Muita lähtökohtia on ajattomuus ja käytettävyys. Pyrimme esimerkiksi käyttämään mahdollisimman paljon luonnonmateriaaleja, mutta vain niissä kohdin, joissa tiedämme niiden kestävän. Aikaa kestävät tilat ovat ekologisen suunnittelun ydin.

Solo Sokos Hotel Paviljongissa sisustussuunnittelun lähtökohtana on ollut laajennusosan arkkitehtuurin selkeä ja moderni muotokieli, jota olemme iloksemme päässeet muokkaamaan arkkitehdin kanssa.
Esimerkiksi Veranta-ravintolalaajennuksen arkkitehtoninen konsepti tuli toimistoltamme, joten pystyimme integroimaan sisustuksen arkkitehtuuriin saumattomasti. Parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi onkin tärkeää, että sisustusarkkitehdit otetaan mukaan suunnitteluun jo varhaisessa vaiheessa.

Hotellin kesällä valmistuvat 40 uutta huonetta ovat klassisen moderneja. Materiaaleina on käytetty niin luonnon tammea (lattiat ja kiintokalusteet) kuin tummaa mattapintaista graniittia, nahkaa ja villaa. Sävypaletti on rauhallinen ja murrettu. Myös yksityiskohtiin, kuten irtokalusteisiin ja valaisimiin, on kiinnitetty erityisen paljon huomiota. Jokaisessa huoneessa on valokuvaaja Mikko Ryhäsen erilainen ja uniikki valokuvateos, aiheena Jyväskylän alueen kaunis luonto. Kansainvälisessäkin mittakaavassa ainutlaatuista on kaksi kahden kerroksen sviittiä kattoterasseineen ja saunoineen.

Tässä projektissa parasta on ollut se, että Paviljongissa on alusta asti uskottu visioomme ja kaihdettu kompromisseja. Mitään merkittäviä haasteita ei ole vastaan tullut. Tarkalla suunnittelulla ja hyvällä kommunikaatiolla ollaan selvitty oikein hyvin."

Tunnelmallisia hetkiä Solo Sokos Hotel Paviljongissa toivottaen

Joanna, sisustusarkkitehti

 

Suomen parhaimmiksi valittuihin hotelleihin kuuluvassa Solo Sokos Hotel Paviljongissa viihdytään, ihastutaan ja innostutaan. Tässä juttusarjassa kerromme intohimoisesti työtään tekevän henkilökunnan ja hotelliamme rakastavien vieraidemme tarinoita elävästä elämästä.