Menu
Veera Kiviranta

Maajoukkueuimari arvostaa kotiruokaa

Kahvia, paljon kahvia! Myös puuroa pitää olla ja tuoretta leipää. Näillä se päivä käynnistyy hyvin hotellissakin, kuvailee maajoukkueuimari Veera Kivirinta.

Tapasimme Veeran huhtikuussa 2022 Helsinki Swim Meetin yhteydessä Original Sokos Hotel Triplassa. Hotelliöitä uimarille kertyy vuosittain noin kuukauden verran. Oma suosikkihotellikin löytyy, totta kai.
– No se on tämä Tripla. Tykkään hotellin isoista ikkunoista ja näköaloista. Myös kaikki palvelut löytyvät läheltä. Tähän on helppo tulla ja tästä on kätevä jatkaa matkaa, jos ulkomaan reissulta pitää jäädä yöksi.

– Triplasta löytyvät myös ne muut hyvän hotellin elementit; hiljaiset huoneet, iso sänky ja kunnon tyyny. Ja telkkari, johon saa jaettua omat suoratoisto-ohjelmat taukoja ja rentoutumista varten. Me uimarit ollaan kovia ottamaan päivätorkkuja aamu- ja iltauintien välissä, Kivirinta naurahtaa.

Ruoan suhteen Kivirinta kertoo olevansa varsin helppo tapaus. Parhaiten maistuu ihan tavallinen kotiruoka, kunhan proteiinit, hiilihydraatit ja kasvisten määrät ovat kohdallaan.
– Treenikaudella kulutus on aika huimaa eikä ruoalla tarvitse juuri kikkailla, pikemminkin pitää huolehtia siitä, että energiaa tulee riittävästi. Arvokisoja ennen kevennetään ja ruoan määrää seurataan vähän tarkemmin. Samoin kisapäivinä, sillä täydellä vatsalla ei oli kiva uida. Banaanit ja proteiinipatukat ja -juomat ovat käteviä välipaloja uintien välissä.

Myös Sokos Hotellien Sporttiklubin ruoat saavat kiitosta. Tärkeää on, että valittavana on aina riisiä tai pastaa ja kastikeruoissa riittävästi sattumia proteiinin tarpeeseen. Ja saavathan ne maistuakin!
– Eilenkin meillä oli todella ihanat ruoat. Pastaa, bolognaisekastiketta ja raikkaita salaatteja. Ihan parasta rankan kisapäivän jälkeen!

Veeran uinti on viime aikoina kulkenut hyvin. Muutto Tampereelle ja treenaaminen yhdessä huippuporukassa, muun muassa EM-mitalisti Iida Hulkon kanssa, on tehnyt terää ja näkynyt myös sijoituksina arvokisojen finaaleissa.

Maajoukkueurheilijan vuosi pyörii kisakalenterin mukaan. Niitä riittää, kun kevätkaudella uidaan 50 metrin radoilla ja syksyllä taistellaan puolta lyhemmässä altaassa. Molemmat kaudet huipentuvat arvokisoihin.

 

Veera Kivirinta on Tampereella asuva oululainen maajoukkueuimari. Hän on keskittynyt erityisesti rintauintiin ja sijoittunut EM-kilpailuissa parhaimmillaan viidenneksi. 

Sokos Hotels on Suomen Uimaliiton yhteistyökumppani. Sopimuskausi jatkuu vuoden 2024 loppuun.