Menu

Lomaile Vaasassa kuin Strömsössä!

Täällä sinua ja ryhmääsi odottaa mielenkiintoinen alue, jossa maa kohtaa meren ja historia tulevaisuuden.

Jos haet ryhmällesi mielenkiintoista ja monipuolista matkakohdetta on Vaasan seutu erinomainen valinta. Karun kaunis rannikko, maailmanperintösaaristo, rehevät jokilaaksot ja lakeudet. Lisätään tähän yritteliäät ihmiset, vilkas kulttuurielämä, hyvät ostosmahdollisuudet ja laaja ravintolatarjonta, niin näistä on hyvä kerätä juuri sinun ryhmällesi sopiva paketti.

STRÖMSÖ
Elämän kuuluukin olla helppoa – ihan kuin Strömsössä

Strömsö on suuren suosion saavuttanut televisiossa pyörivä lifestyle-ohjelma. Ensimmäinen jakso lähetettiin vuonna 2002, ja alusta asti se on ollut Svenska Ylen eniten katsottu ohjelma, joten ympäristö on tuttu miljoonille suomalaisille. Ohjelmaa lähetetään myös Ruotsissa ja Norjassa. Vuosien saatossa Strömsöstä on tullut laajasti tunnettu luovuuden symboli koko maassa. Elin Skagersten-Ström ja Nicke Aldén ovat ohjelman juontajia. Heidän johdollaan ohjelmassa tehdään erilaisia kodin askareita, kuten ruuanlaittoa, käsitöitä ja puutarhanhoitoa.

Ohjelman kuvauspaikkana toimiva idyllinen huvila on oikeasti olemassa ja löytyy Vaasasta. Vuonna 1852 rakennettuun huvilaan pääsee tutustumaan opastetuilla kävelykierroksilla ja erikseen varattavilla ryhmävierailuilla. Sen ympäristö uimarantoineen on kaupunkilaisten ja turistien suosittu kohtauspaikka. Lisätietoja opastetuista kierroksista sekä ryhmävierailuista löydät täältä.

FUN FACT!  Strömsössä kaikki onnistuu aina hyvin, ja askareet sujuvat leppoisan mukavasti. Ohjelma onkin synnyttänyt sanonnan: "Ei mennyt ihan kuin Strömsössä", mitä voi käyttää silloin, kun asiat eivät menekään ihan suunnitellusti.

MAAILMAPERINTÖALUE
Arvokas luonnonperintö

Ainutlaatuinen Merenkurkun saaristo on Suomen ainoa luonnonperintökohde kansainvälisellä Unescon maailmanperintölistalla. Yhdessä Ruotsin Korkearannikon kanssa matala Merenkurkun saaristo muodostaa parhaan paikan maailmassa kokea ja ymmärtää viimeisen jääkauden aiheuttamaa maankohoamista. 

Matkasuunnitelmissa muutama tunti vai useampi päivä? Suuri seikkailija vai rauhallisempi nautiskelija? Onko sinulla erityistarpeita? Merenkurkun saaristo tarjoaa elämyksen kaikenlaisille kävijöille!

Merenkurkun maailmanperintöalueella on paljon tekemistä ja kokemista sekä kesällä että talvella. Nauti ainutlaatuisesta saaristosta rentouttavalla maailmanperintöristeilyllä, jännittävällä kalastusretkellä oppaan kanssa tai kuvankauniilla luontopolulla patikoiden. Lämmittele nuotion loimussa tulentekopaikoilla talvisena retkipäivänä tai vilvoittele kesäpäivänä yleisillä uimarannoilla. Meren ja saariston antimia pääsee maistamaan kotoisissa ravintoloissa idyllisissä saaristokylissä.

Jos taas haluat tutustua maailmanperintöön hieman syvällisemmin, kokeneet luonto-oppaat ja opastetut retket näyttävät maailmanperinnön uudessa valossa ja paljastavat saariston parhaat palat. Koe Merenkurkku - Visit Vaasa | Vaasa

FUN FACT! Maailmaperintöalueelle pääsee perille asti kätevästi linja-autolla. Matkalla ylitätte Raippaluodon sillan, joka jo itsessään on nähtävyys! Raippaluodon silta on vinoköysisilta, joka yhdistää Raippaluodon saaren mantereeseen Mustasaaren kunnassa. Silta on Suomen pisin, 1 045 metriä.

WASALINE
Wasalinella Merenkurkun yli joka päivä

Kaksi maata, kaksi kaupunkia ja välissä upea Merenkurkun saaristo – sadat matkustajat kulkevat päivittäin Wasalinen kuljettamana Uumajan ja Vaasan välillä. Wasalinen uusi alus Aurora Botnia on suunniteltu ja rakennettu varta vasten Vaasa – Uumaja -reitille. Sen lisäksi, että alus on varustettu uusimmalla ympäristöteknologialla ja hyödyntää uusiutuvaa energiaa, on panostettu kierrätettyihin materiaaleihin asiakastilojen ja hyttien sisustuksessa. 

FUN FACT! mm. ravintoloiden pöydät ja tasot on valmistettu kierrätysmuovista ja hyttien matoissa on käytetty vanhoista kalaverkoista tuotettua kuitua.

Aurora Botnia on suosittu ajanviettopaikka monipuolisen ravintola- ja ohjelmatarjontansa takia, ja sen erityinen ilmapiiri houkuttelee ihmisiä viihtymään aina uudelleen ja uudelleen. Ainutlaatuinen tunnelma syntyy suomalaisen ja ruotsalaisen kulttuurin parhaiden palojen yhdistämisestä ja ripauksesta kansainvälistä twistiä.

Tästä pääset suoraan Wasalinen sivuille

PÄÄSET TUTUSTUMAAN HOTELLIIMME TÄSTÄ, ORIGINAL SOKOS HOTEL VAAKUNA VAASA

Vaasan Vaakuna on tasokas ja persoonallinen hotelli kaupungin sydämessä. Sijainti torin laidalla ostoskeskuksen yhteydessä tarjoaa sinulle loistavat ostosmahdollisuudet. Juna-asema kivenheiton päässä ja loistavat sisäparkkitilat autolle mahdollistavat joustavan matkustamisen. Myös linja-autoille löytyy pysäköintialue hotellin läheisyydestä.
Hotellistamme löytyy kaksi ruokaravintolaa Rosso ja VENN. Rentoa lounge tunnelmaa sekä maukkaita juomia tarjoileva SKY Bar & Terrace sijaitsee hotellin 9. kerroksessa. SKY:ltä pääset ihailemaan maisemia kahdelta ulkoterassilta (avoinna touko-syyskuu).

Vaasan Vaakuna on tasokas ja persoonallinen hotelli kaupungin sydämessä. Sijainti torin laidalla ostoskeskuksen yhteydessä tarjoaa sinulle loistavat ostosmahdollisuudet. Maailmanperintöalue, saaristo ja luonto, ovat Vaasan ja sen ympäristön helmi. Tätä luonnonläheisyyttä haluamme sinun kokevan myös vieraanamme.

Tuletpa sitten Vaasaan työn merkeissä tai nauttimaan vapaa-ajasta, mikset valitsisi maakunnan makeinta hotellia? Juna-asema kivenheiton päässä ja loistavat sisäparkkitilat autolle mahdollistavat joustavan matkustamisen.

Ryhmille (min. 10 hlö) suosittelemme myös puolihoito- ja ryhmämenujamme, kysy lisää myyntipalvelustamme.

Ryhmä- ja sopimushintaiset majoitus- ja ravintolavaraukset:
Myyntipalvelu, Vaakua Vaasa, puh. +358 20 780 88 50 tai sales.vaasa@sokoshotels.fi

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA AURINKOISEEN VAASAAN! <3