Menu

Levin ruska on kuin satukirjasta

Levillä ruska alkaa upealla maaruskalla ensimmäisten yöpakkasten myötä, yleensä syyskuussa. Maaruska värjää viin varvut kuin vaivaiskoivutkin. "Näky on kuin satukirjan sivuilta, niin kaunista täällä on", toteaa Break Sokos Hotel Levin hotellinjohtaja Hilkka Lehtinen. Ruskasta pääsee nauttimaan parhaiten tuntureilla vaeltaen, patikointireittejä löytyy monen pituisina ja tasoisina. Retkien jälkeen maistuvat hotelli Levin uudistuneiden ravintoloiden herkut.

"Pohjoisen luonto, siksi tänne tultiin"

 

Hilkka Hilu Lehtinen lähti luotsaamaan Levin torin laidalla sijaitsevaa Break Sokos Hotel Leviä kaksi vuotta sitten. Rakkaus pohjoisen luontoon ja lukuisat Lapin-matkat olivat sytyttäneet hänessä ja hänen puolisossaan haaveen muutosta pohjoiseen. "Kävimme vuosien ajan Lapissa kesäisin vaeltamassa ja talvisin laskettelemassa. Yhä useammin tuli mietittyä, onko meidän pakko palata etelään. Sitten näin avoimen työpaikan Break Sokos Hotel Levillä ja niinpä kohta haaveesta tulikin totta", Lehtinen kertoo. Ja toteaa elävänsä nyt unelmaansa.

"Tämä paikkahan on ihan paratiisi. Tarjolla on Lapin upea luonto ja samalla kaikki kaupungin palvelut pienessä koossa. Lentokentällekin on vain 10 minuutin matka. Sieluni lepää tuntureilla vaellellessa; edessä on vain avaraa, uskomattoman kaunista maisemaa."

Luonnon lisäksi Lehtinen nauttii työstään tunturin juurella sijaitsevassa kodikkaassa Break-hotellissa. Etelään ei taida olla paluuta.

Reittejä joka retkeilijälle – poimi Hilun vinkit

 

Pohjoisen luontoa rakastava Lehtinen on tuttu näky myös Lapin tunturipoluilla.

"Oma suosikkireittini on Hetta-Pallaksen kansallispuistomaisemassa kulkeva reitti, se on sielunmaisemaani. Tämä Suomen vanhin vaellusreitti kulkee tuntureilta kuruihin ja jokaisen tunturin laelta avautuu uusi, henkeäsalpaava näkymä. Reitti on toki pitkä, 50 kilometriä. Meillä menee puolisoni kanssa tällä retkellä yleensä 3-4 päivää."

"Break Sokos Hotel Leviltä käsin on helppo tehdä minivaelluksia luontoon, alueeseen ja omaan jaksamiseensa tutustuen. Polut on hyvin merkitty ja alueen kartat tarkkoja. Mukaan matkaan tarvitsee pakata vain hyvät kengät, hotellilta voi lainata retkeilyvälineitä ja ostaa retkieväitä", Lehtinen kertoo.

"Helpoin reitti on matka gondolilla Levin huipulle. Ylhäällä odottaa täysin esteetön, 500 metrin pituinen Levin huippupolku ja 360-asteinen upea panoraamanäkymä. Selkeällä säällä Levitunturin huipulta näkee jopa 60 km päähän."

"Kätkätunturin laelta taas aukeavat upeat maisemat sekä Ylläksen, Levitunturin että Pallastuntureiden suuntaan. Hiljaisuus on täällä käsinkosketeltavaa. Vaellus Leviltä Kätkätunturille ja takaisin on 12 kilometrin mittainen."

"Särkitunturin vaellukselle tulee matkaa kolmisen kilometriä suuntaansa. Polku on hyväkuntoinen ja huipulta avautuvat näkymät usealle tunturille. Tällä huipulla on myös raikas lampi, jossa voi uida. Särkitunturi on Suomen kansallismaisemaa ja erittäin kaunista sellaista!" Paikan päälle ajellaan ensin Leviltä 45 minuuttia.

Lehtinen kertoo, että patikoinnin lisäksi Levillä voi ruska-aikaan harrastaa muun muassa alamäki- ja maastopyöräilyä, ratsastusta, melontaa sekä frisbeegolfia. Myös golfia pääsee pelaamaan aamusta myöhään iltaan. Tutustuminen rekikoirien elämään kennelissä on kiva elämys sekin.

"Ruska-aikana ilma on raikkaan viileää ja sääskistä ei tarvitse huolehtia. Ja onhan Lapin syksy kaikin puolin ihana, iltaisin taivaalla loimuavat revontulet ja taivas hehkuu tähdistä", Lehtinen maalailee.

Pohjoisin Sokos Hotelli uudistuu ruskakauteen

 

Break Sokos Hotel Levi uudistuu parhaillaan. Niin ravintolat kuin saunatilat saavat täysin uuden ilmeen. Coffee Housesta rakentuu rento kahvilakeidas, joka houkuttelee laadukkaan kahvin ja herkullisten makupalojen maailmaan.

"Uutena à la carte -ravintolana avaamme tunnelmallisen Grill It! Levi-ravintolan, joka tarjoaa herkullisia, puuhiiligrillissä valmistuvia liha-, kala-, kana- ja vegeannoksia. Lisäksi kylään saadaan Grill it!:in myötä iso, aurinkoinen terassi", Lehtinen kertoo.

Ravintola Kiisa jatkaa toimintaansa hotellin aamiais- ja tilausravintolana sekä tarjoaa ruokailut ryhmille. Ravintolan sisustus kokee kuitenkin täydellisen muodonmuutoksen.

"Myös hotellin saunat uudistetaan. Saunatilojen upeassa sisustuksessa tulee näkymään muun muassa Lapin kivi ja kulta, ylellistä spa-tunnelmaa unohtamatta", hotellinjohtaja lupaa ja toivottaa tiiminsä kanssa lämpimästi tervetulleeksi kokemaan Levin alueen upean ruskan.

Break Sokos Hotel Levi avautuu jälleen 20.6.2023, jolloin valmistuvat Coffee House, Ravintola Kiisa sekä vastaanotto- ja aulatila. Ennen ruskan alkua, 10. elokuuta, avautuvat uusi Grill it! Levi sekä uudistuneet saunatilat.